• Anaurora

    Flera som väntar med att flytta ihop?

    Jag håller inte med Hewy_ och Lill Anna. Min egen erfarenhet talar nämligen emot.

    Jag och min fästman hade varit tillsammans i 5½ år när jag flyttade in hos honom. Jag ville egentligen helst vänta tills vi gift oss, men av olika anledningar blev det inte så.

    Hur som helst så var ett av mina argument mot att flytta ihop just det att vi faktiskt känner varandra tillräckligt bra ändå utan att vi behöver bo ihop innan vi gifter oss. Eftersom jag tillbringade nästan varje eftermiddag och kväll hos min fästman (jag sov och åt frukost hemma hos mig) blev det inte alls så stor skillnad när jag väl flyttade in. Den största skillnaden är att jag slipper gå hem på kvällarna och att vi äter frukost tillsammans. Det kändes faktiskt som om jag alltid bott här från första dagen!

    Därför är min erfarenhet att man absolut kan vänta med att flytta ihop tills man gift sig - man kan lära känna varandra tillräckligt bra utan att bo under samma tak!

    Om man vill vara helt säker på att allt ska fungera är det nog bäst att man skaffar barn innan man gifter sig också, men det är en helt annan diskussion...

    Nu är det snart dags för bröllop och då ska vi också möblera om i sovrummet och köpa dubbelsäng. Härligt!

  • Anaurora

    Jag står fast vid att man INTE måste bo ihop innan man gifter sig!

    SJÄLVKLART märker man att det är mycket man inte visste om varandra innan man flyttade ihop om man inte har varit tillsammans ett par år först, men när man har varit ihop i många år och under lång tid har umgåtts i ur och skur känner man faktiskt varandra otroligt väl!

    Innan vi flyttade ihop åt, diskade, tvättade, städade osv vi ihop - vi delade vardagen men inte sovrum och frukostbord. Vi lärde känna varandra utan att bo ihop. Nu när vi bor tillsammans är den enda egentliga skillnaden att vi får posten till samma ställe.

    Man lär ALDRIG känna varandra utan och innan till 100%. Fråga någon som har varit gift i 30 år och de kan säkert tala om att de upptäcker nya saker hos sin man/hustru fortfarande.

    Om man måst bo ihop innan man gifter sig, så MÅSTE man skaffa barn ihop först också eftersom det verkligen kan slita på förhållandet (betydligt mer än strumpor på golvet - och de strumporna kan man störa sig på utan att bo med varandra). Lika bra att vänta tills barnen är utflugna förresten - det kan bli en chockupplevelse. Sedan är det nog bäst att vänta tills man går i pension också, för vem vet vilka påfrestningar det kan medföra!

    Man kan ABSOLUT gifta sig utan att först bo ihop, MEN man ska kanske inte gifta sig efter att bara ha varit tillsammans i 8 månader...

    *Juniphé* - det finns olika anledningar till att man inte vill bo ihop innan man gifter sig, och att kalla det för naivt tycker jag personligen inte är så moget. Livet är inte svart och vitt och alla som inte tycker som en själv är inte barnrumpor (jag är i alla fall minst lika gammal som du).

  • Anaurora

    Hmm, det verkar som om ingen bryr sig om mina inlägg i debatten...

    Bride M: stå på dig. Jag håller på dig (och alla andra som väntar) och jag är övertygad om att det kommer gå minst lika bra för er som för något annat brudpar!

  • Anaurora

    Jag får väl helt enkelt öva mig på att skriva både kortare och mer provocerande...

    eja: du skriver inte så dumt du heller!

  • Anaurora

    Miranda (hej!), Nano och Ejla: Ja, bra talat!

    Det vi skulle behöva här är inlägg från någon som väntade med att flytta ihop innan bröllopet och nu har varit gift i några år. Någon? Det är ju i och för sig ont om gifta människor här så det kanske är för mycket begärt. Men det skulle lägga till en dimension till debatten i alla fall.

Svar på tråden Flera som väntar med att flytta ihop?