• Hur mycket kött per person?

    Ons 10 mar 2004 17:41 Läst 53229 gånger Totalt 15 svar
    Ons 10 mar 2004 17:41

    Vi funderar på att servera tjälknöl (stavas det så?) på mottagningen. Till det potatissallad, bröd och sallad. Hur mycket kött ska man räkna per person? Och hur mycket krymper det när man tillagar? Vi kommer nog ha ca 40 gäster.

  • Ons 10 mar 2004 21:37 #0

    Ingen som vet?

  • MalinM­askros
    Visa endast
    Tor 11 mar 2004 00:40 #0

    En bra portionsberäkningssida.. Du kan beräkna köttet som rostbiff:

    svartbrud.weidt.se/Recept_Portioneringslista....

    Kan inte säga exakt hur mycket köttet krymper, men det borde dom kunna svara på i en köttchark..

  • Johann­a = en lat kock
    Visa endast
    Tor 11 mar 2004 17:53 #0

    när det gäller rå vikt så är 150g tillräckligt eftersom du behöver 120 färdig...

  • Tor 11 mar 2004 18:00 #0

    Vi kommer ha mer kött än vad man brukar beräkna då vi har många som vi vet äter MYCKET. Bättre för mycket än för lite. Vi kommer nog beräkna ca 200 gr kött per portion....

  • Johann­a = en lat kock
    Visa endast
    Tor 11 mar 2004 18:04 #0

    det beror väldigt mkt på vilken typ av kött som man serverar...

    varmt kött brukar man räkna 200g per skalle - då är det en restaurangportion som är ganska stor... hemma äter man oftast inte mer än 150...

    kallt kött som rostbiff och tjälknöl går åt mycket mindre av

  • Tor 11 mar 2004 19:04 #0

    Vi kommer att ha kallt kött. Grillad rostbiff och kall marinderad fläskfile.

    Till det kommer vi att ha 2 olika potatissallader, grönsallad såser och bröd och smör . Plus lite annat smått och gott.

  • Johann­a = en lat kock
    Visa endast
    Tor 11 mar 2004 19:28 #0

    åh det låter gott :)

    eftersom ni har två sorters kött så går det ju åt lite mer - så ni har nog räknat bra - är det rå vikt elelr tillagad???

  • Tor 11 mar 2004 21:02 #0

    Det är tillagad mängd. Vi kommer att räkna samma mängd till barnen trots att de äter mindre för som sagt var så finn det en del i bekantskapskretsen som äter MYCKET!

  • Johann­a = en lat kock
    Visa endast
    Tor 11 mar 2004 21:07 #0

    oj det låter som ni kommer att få en hel del över - men om ni ser till att kyla elelr frysa ordentligt så borde det inte bli några problem :) lägg gärna upp så ni har stora fat som står framme och små fat som ni kan byta mot när de stora är slut. (vettiga engångsfat finns på willys eller på coop butiker)

    men eftersom ni vet att vissa äter mycket så är det ju bättre att vara på den säkra sidan... min erfarenhet är att det brukar jämna ut sej - en del äter mkt och en del äter lite...

  • också snart gift
    Visa endast
    Sön 14 mar 2004 14:54 #0

    Hej alla!
    Jag vill bara fråga om någon här vet hur mycket köttfärs man räknar med per person?Vi ska ha tacosbuffe till ett 40 årskalas i helgen och det kan komma allt mellan 20st till 60st och det är jättesvårt att beräkna hur mycket som kan gå åt.Göra förmycket är ju inga problem, men inte för mycket, och alldra helst inte för lite.

  • Johann­a = en lat kock
    Visa endast
    Sön 14 mar 2004 16:18 #0

    oj det var en svår fråga...

    det som är enklast är ju att kolla på kryddförpackningen hur mkt de beräknar per portion...

    det som är enklast att frysa och spara är ju färsen - allt annat är ju värre...så färsen är ju inge problem och skalen eller bröden är ju itne heller några problem... sen är det ju sallad, gurka, tomater och gräddfil/cremefraich och sånt som kan vara värre om ni inte är storätare av sallad..

    ta en allvarlig funderare över hur många som ni tror kommer och lägg till 5-10 portioner och kör på det...

  • också snart gift
    Visa endast
    Mån 29 mar 2004 20:53 #0

    Det gick åt ca 7,4 kg köttfärs till ca 50pers det blev riktigt lyckat.det var smidigt med tacosbuffe.Tack för tipset om kryddpaketet.

  • Ons 7 sep 2016 08:51 #13

    1 gram per person

  • Ons 7 sep 2016 15:49 #14
    Mästar Kocken skrev 2016-09-07 08:51:40 följande:

    1 gram per person


    För kännedom är svaret 12 år sent. Och dessutom orelevant.
  • Fre 23 dec 2016 00:00 #15

    Hej vi från Italianfood.se vi brukar servera mellan 300/400 gr kött detta kan man variera utan problem. Det är viktigt din önskemål, kicka järna är mail så vi svarar så fort vi kan ! Grazie ciao

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll