- +
- Mina länkar
- Skapa en ny tråd
- Regler
- Forum
- Senaste
- Nya trådar
- Omröstningar
- Quiz
- Obesvarade
- Hetaste
- Kategorier
- Köp & sälj
- Accessoarer
- Brudklänningar
- Dukning & dekoration
- Festkläder barn
- Festkläder dam
- Festkläder herr
- Make up & skönhet
- Mat & dryck
- Ringar & smycken
- Skor
- Underkläder
- Väskor
- Övrigt
- Anonyma rummet
- Ekonomi
- Juridik
- Relationer
- Övrigt
- Blommor
- Brudbukett
- Övriga blommor
- Ekonomi & budget
- Budget
- Privatekonomi
- Fest & övernattning
- Dikter
- Dukning & dekoration
- Festlokaler
- Herrgårdar & slott
- Hotell & övernattning
- Möhippa & Svensexa
- Tal
- Tips & lekar
- Transporter
- Foto & trycksaker
- Fotografer
- Inbjudningskort
- Trycksaker
- Video
- Kläder & mode
- Accessoarer
- Brudklänningar
- Festkläder barn
- Festkläder dam
- Festkläder herr
- Klädkoder
- Skor
- Underkläder
- Väskor
- Kropp & hälsa
- Kroppen
- Vikt och träning
- Behandlingar
- Lokala grupper
- Blekinge
- Borås
- Dalarna
- Gotland
- Gävleborg
- Göteborg
- Halland
- Jämtland
- Jönköpings län
- Kalmars län
- Kristianstad
- Kronoberg
- Malmö
- Norrbotten
- Skåne
- Stockholms län
- Stockholms stad
- Södermanland
- Uddevalla
- Uppsalas län
- Utlandsboende
- Värmland
- Västerbotten
- Västernorrland
- Västmanland
- Västra Götaland
- Ystad
- Ö-vik
- Örebros län
- Östergötland
- Övrigt
- Mat & dryck
- Catering
- Dryck
- Mat
- Tårtor
- Medlemstrådar
- BT-träffar
- Musik
- Festmusik
- Vigselmusik
- Namn & juridik
- Efternamn
- Juridik
- Pyssel & presenter
- Favours
- Gör-det-själv
- Presenter
- Relationer
- Sex & samlevnad
- Frieri & förlovning
- Kärlek
- Vänner & familj
- Resor
- Bröllopsresa
- Bröllopsresa Sverige
- Ringar & smycken
- Guldsmeder
- Morgongåva
- Ringar
- Smycken
- Skönhet & hår
- Behandlingar
- Frisyrer
- Make up
- Naglar
- Tävlingar
- Lektrådar
- Tävlingar
- Vigsel
- Borgerligt
- Brudfölje
- Bröllopsberättelser
- Frieri & Förlovning
- Jubileumsdagar
- Kyrkligt
- Kyrkor
- Regnbågsbröllop
- Temabröllop
- Vigsel utomlands
- Vigselseder
- Vår månad
- Januari
- Februari
- Mars
- April
- Maj
- Juni
- Juli
- Augusti
- September
- Oktober
- November
- December
- Övrigt
- övrigt
- Veckans fråga
- Bloggar & hemsidor
- Bröllopstorget.se
- Efterlysning - media
- Fråga mig vad du vill
- TV & kändisar
- Övrigt
-
MPJÄldre 10 Mar 17:4161332 visningar15 svar1561332
Hur mycket kött per person?
Vi funderar på att servera tjälknöl (stavas det så?) på mottagningen. Till det potatissallad, bröd och sallad. Hur mycket kött ska man räkna per person? Och hur mycket krymper det när man tillagar? Vi kommer nog ha ca 40 gäster.
-
Svar på tråden Hur mycket kött per person?
-
MalinMaskrosÄldre 11 Mar 00:40
En bra portionsberäkningssida.. Du kan beräkna köttet som rostbiff:
svartbrud.weidt.se/Recept_Portioneringslista....
Kan inte säga exakt hur mycket köttet krymper, men det borde dom kunna svara på i en köttchark..
-
Johanna = en lat kockÄldre 11 Mar 18:04
det beror väldigt mkt på vilken typ av kött som man serverar...
varmt kött brukar man räkna 200g per skalle - då är det en restaurangportion som är ganska stor... hemma äter man oftast inte mer än 150...
kallt kött som rostbiff och tjälknöl går åt mycket mindre av -
mulannÄldre 11 Mar 19:04
Vi kommer att ha kallt kött. Grillad rostbiff och kall marinderad fläskfile.
Till det kommer vi att ha 2 olika potatissallader, grönsallad såser och bröd och smör . Plus lite annat smått och gott. -
Johanna = en lat kockÄldre 11 Mar 21:07
oj det låter som ni kommer att få en hel del över - men om ni ser till att kyla elelr frysa ordentligt så borde det inte bli några problem :) lägg gärna upp så ni har stora fat som står framme och små fat som ni kan byta mot när de stora är slut. (vettiga engångsfat finns på willys eller på coop butiker)
men eftersom ni vet att vissa äter mycket så är det ju bättre att vara på den säkra sidan... min erfarenhet är att det brukar jämna ut sej - en del äter mkt och en del äter lite... -
också snart giftÄldre 14 Mar 14:54
Hej alla!
Jag vill bara fråga om någon här vet hur mycket köttfärs man räknar med per person?Vi ska ha tacosbuffe till ett 40 årskalas i helgen och det kan komma allt mellan 20st till 60st och det är jättesvårt att beräkna hur mycket som kan gå åt.Göra förmycket är ju inga problem, men inte för mycket, och alldra helst inte för lite. -
Johanna = en lat kockÄldre 14 Mar 16:18
oj det var en svår fråga...
det som är enklast är ju att kolla på kryddförpackningen hur mkt de beräknar per portion...
det som är enklast att frysa och spara är ju färsen - allt annat är ju värre...så färsen är ju inge problem och skalen eller bröden är ju itne heller några problem... sen är det ju sallad, gurka, tomater och gräddfil/cremefraich och sånt som kan vara värre om ni inte är storätare av sallad..
ta en allvarlig funderare över hur många som ni tror kommer och lägg till 5-10 portioner och kör på det... -
Hej vi från Italianfood.se vi brukar servera mellan 300/400 gr kött detta kan man variera utan problem. Det är viktigt din önskemål, kicka järna är mail så vi svarar så fort vi kan ! Grazie ciao