Inlägg från: Johanna = en lat kock |Visa alla inlägg
  • Johanna = en lat kock

    Hur mycket kött per person?

    när det gäller rå vikt så är 150g tillräckligt eftersom du behöver 120 färdig...

  • Johanna = en lat kock

    det beror väldigt mkt på vilken typ av kött som man serverar...

    varmt kött brukar man räkna 200g per skalle - då är det en restaurangportion som är ganska stor... hemma äter man oftast inte mer än 150...

    kallt kött som rostbiff och tjälknöl går åt mycket mindre av

  • Johanna = en lat kock

    åh det låter gott :)

    eftersom ni har två sorters kött så går det ju åt lite mer - så ni har nog räknat bra - är det rå vikt elelr tillagad???

  • Johanna = en lat kock

    oj det låter som ni kommer att få en hel del över - men om ni ser till att kyla elelr frysa ordentligt så borde det inte bli några problem :) lägg gärna upp så ni har stora fat som står framme och små fat som ni kan byta mot när de stora är slut. (vettiga engångsfat finns på willys eller på coop butiker)

    men eftersom ni vet att vissa äter mycket så är det ju bättre att vara på den säkra sidan... min erfarenhet är att det brukar jämna ut sej - en del äter mkt och en del äter lite...

  • Johanna = en lat kock

    oj det var en svår fråga...

    det som är enklast är ju att kolla på kryddförpackningen hur mkt de beräknar per portion...

    det som är enklast att frysa och spara är ju färsen - allt annat är ju värre...så färsen är ju inge problem och skalen eller bröden är ju itne heller några problem... sen är det ju sallad, gurka, tomater och gräddfil/cremefraich och sånt som kan vara värre om ni inte är storätare av sallad..

    ta en allvarlig funderare över hur många som ni tror kommer och lägg till 5-10 portioner och kör på det...

Svar på tråden Hur mycket kött per person?