• Äldre 12 Oct 20:04
    102228 visningar
    323 svar
    323
    102228

    Bröllop 2017, vilka mer?

    Nu är det bestämt. Vi ska gifta oss, och idag bokade vi kyrkan. Den 8:e juli 2017 smäller det. Vi är väldigt tidigt ute, men vi ville gärna ha det datumet och en speciell kyrka, så lika bra. Vi skulle gift oss för 1 år sedan, men så fick vi barn och tiden har försvunnit. Och 2016 börjar jag plugga, så då slipper allt komma på en gång =)
    Är det några mer som ska gifta sig år 2017 här?
    Vi har bestämt budget, tema och jag har redan börjat köpa dekorationer, och kolla på klänningar ;)

  • Svar på tråden Bröllop 2017, vilka mer?
  • Äldre 17 Aug 09:13

    Lalaaa:

    Kul vi har samma datum! :)

    Ja visst känns det verkligt? Hur går det för er med planeringen? Har ni satt något färgtema?

    Vi har varit förlovade i ett år i september.

    Min blivande man friade till mig samma dag som vi fick tillträde till vårt hus. Det hade han planerat länge (jag hade ingen aning alls). Vi hade bestämt att efter alla papper hos mäklaren var skrivna och när vi hade fått nycklarna så skulle vi, bara vi, åka till huset för första gången och öppna dörren tillsammans.

    När vi kommer in i hallen så berättar han hur mycket han älskar mig, hur mycket jag betyder för honom och nu har vi allt, eller... nästan allt. Och går då ner på ett knä i hallen och friar med ringar och hela köret.

    Jag störtgrinade och sa ja typ hundra gånger!

    Dagen efter gick flyttlasset där släkt och vänner hjälpte till. På kvällen grillade vi allihopa så det blev då en kombinerad inflyttningsfest/förlovningsfest.

    Hur länge har ni varit förlovade?

  • Äldre 17 Aug 22:58

    Åååh i denna tråd är det lite fler, så jag hoppar in och skriver här också!
    Mina tankar kring bröllop den 3 juni 2017 är nu igång.


    Vi hade redan bokat en lokal för två år sedan, men en flytt till en annan stad skedde! Så nu var det bara att tänka om och tja, det blev ett annat datum... men vi fann vår (läs min) drömlada till sist och jag kan inte bli mer nöjd!


    Förhoppningsvis kan vi gifta oss i närheten där - borgerlig vigsel, så vi behöver inte boka kyrka.


    Mina tankar är kring en fotograf dock! Vilket djungel!


    Hur mycket är ni andra beredda på att lägga på en fotograf? Jag funderar på om det inte räcker med endast 3 timmar... sen tar ju många gäster kort på fest och middagen, inte lika fina men ändå.

    Tärnor och bestman är klara, färgtema- rosa/korall och mycket vitt såklart.


    Lite romantisk/rustikt passar bra med lada :)

  • Äldre 18 Aug 07:41
    idaa87 skrev 2016-08-17 09:09:23 följande:

    Liii:

    Spännande med bröllop utomlands!

    Förstår också gästerna :)

    Att skapa en Facebook-grupp är väl ett utmärkt förslag? Då kan era gäster samtidigt ställa frågor till er om de undrar något.

    Tänker ni skriftlig inbjudan brev + Facebookgrupp? Så hade nog jag gjort iaf :) så känns det lite högtidligare.

    I den skriftliga inbjudan hade jag skrivit info om bröllopet med datum, hur lönge ni ska vara där, flygbolag osv osv. Tror det kan vara superbra att tydligt speca upp vad ni står för och vad som gästerna själv får betala (om det är något såklart)

    Svara senast datum

    Klädsel och informera om Facebookgruppen där information om flygbolag, exakta flygtider med mera

    Ska Facebookgruppen skapas efter sista svars-datum så att ni bjuder in dem som har tackat ja.

    Måste gästerna veta meny innan festen? Är väl roligt om det är en överraskning :)


    Ja det blir en grupp och inbjudan i så fall Alla inbjudna vet redan att dom kommer få stå för sin resa själva, men vad som ingår på middag och fest kan nog vara bra att speca upp
  • Äldre 18 Aug 10:14
    IsaS skrev 2016-08-12 21:26:44 följande:
    Hej förlåt är mest på de amerikanska forumen. Jag beställde från adilibris tror jag? O nä under 300 kr..

    Haha jo jag har nog sprängt hela pinterest med bilder...hoppas att börja läsa på universitet ska göra att jag inte bara tänker på bröllopet 24/7.

    Vad har ni planerat än så länge?
    Toppen, då ska jag gå in och kolla där!

    Vad hade vi blivande brudar gjort utan Pinterest?! Det är ju the best ever!
    Har du några bra tips på amerikanska forum? Jag har bott i USA och har en hel del gäster därifrån så det vore kul att få lite inspiration därifrån också!

    Än så länge så har vi bokat lokal och vigselförrättare. Vi har även bestämt färgtema, lila/silvergrått typ och en del av dekorationerna. Vi ska inte gifta oss i kyrkan, utan kommer troligtvis gifta oss utanför vår lokal som ligger väldigt fint vid vattnet. Då jag är uppvuxen vid Göta Kanal så va vår första tanke att gifta oss på en av passagerarbåtarna som går där, men det går inte få ihop det med tiden eftersom de har sina vanliga turer också.
    Så antigen blir vigseln där festen är eller vid något fint ställe i närheten.

    Vi har en nära vän som ska viga oss! Det känns jättekul att han ville! Sen har jag en vän som ska sminka mig, och min mamma är frisör så hon fixar håret. En annan vän är fotograf så han fotar! Känns roligt att engagera vänner och familj!

    Vi ska iväg och kolla lokalen igen om ett par helger, känns som vi behöver göra det nu så att vi kan spika en del idéer till dekorationerna. Ska troligtvis göra lite DIY så jag vill komma igång så fort som möjligt.

    Hur långt har ni kommit i er planering?
  • Äldre 18 Aug 11:39

    En fråga till. Det här med klädkod ger mig huvudbry.

    Gästerna behöver inte ha kostym. Dom får hemskt gärna komma i typ chinos / finare shorts och skjorta. Badshorts är förbjudet Skrattande Om jag känner mina vänner rätt kommer det behöva specifieras upp.

    Klädkod Kavaj blir fel, för då måste dom ha en kavaj på sig?

    Jag har en bröllopsplanerare så det enda jag behöver göra är att bestämma färger, göra inbjudningskort / vigselkort / festkort. Och fixa fram dokumenten som måste översättas och skickas in. Mycket smidigt. Men jag har total panik ändå Skäms

  • Äldre 18 Aug 14:03
    Liii skrev 2016-08-18 11:39:11 följande:

    En fråga till. Det här med klädkod ger mig huvudbry.

    Gästerna behöver inte ha kostym. Dom får hemskt gärna komma i typ chinos / finare shorts och skjorta. Badshorts är förbjudet Skrattande Om jag känner mina vänner rätt kommer det behöva specifieras upp.

    Klädkod Kavaj blir fel, för då måste dom ha en kavaj på sig?

    Jag har en bröllopsplanerare så det enda jag behöver göra är att bestämma färger, göra inbjudningskort / vigselkort / festkort. Och fixa fram dokumenten som måste översättas och skickas in. Mycket smidigt. Men jag har total panik ändå Skäms


    Vad tror du om "sommarfin"? Det är ganska vanligt att skriva i inbjudan och då kan gästerna välja själva om de vill ha kavaj eller lite "enklare" klädsel. Jag har även varit på bröllop där brudparet helt enkelt har skrivit att det är "valfri klädsel, vi vill att ni har något som ni känner er fina i."
    Men då kanske nån kommer i badshorts Tungan ute
  • Äldre 18 Aug 14:58

    Har kommit rätt långt i planeringen. Har påbörjat i princip alla trycksaker. Och är så nöjd med designen. Men det kommer nog ändras mycket innan våren när dom ska skrivas ut. Kan inte riktigt bestämma mig för vilket typsnitt jag ska ha. Så det kommer nog ändras. Antingen Edwardian Script eller French Script MT (som är den på bilden nedan)


    Vi kommer skriva så här på klädsel (ungefär): Obligatorisk. (min sambo ville ha det så ) Kavaj eller något annat du trivs i. Då vi inte heller vill att alla ska bli påtvingade en kavaj. Många vi känner äger inte ens en.

    En bild på första och sista sidan på festprogrammet. Under bröllopsfest (på första sidan) så ska det dit en bild på oss två.

  • Äldre 18 Aug 15:04

    Men kom inte bilderna med??


    Testar igen.


     

  • Äldre 18 Aug 15:34

    Här går det också fint!

    Den här veckan är en riktig "offertvecka" där offert för travsporten samt catering och personal har kommit.

    För ett tag sen pratade jag med vår fotograf som vi har bokat också och stämde av lite detaljer.

    Känns skönt att kunna bocka av.

    Igår bestämde vi också ring till mig, jag hade tagit fram två förslag. Min favvis och mitt andra favvis. Första favvisen är dyrare så när jag visade ringarna visade jag inte priset och min blivande tyckte också att alternativ nummer 1 var bäst. Sen när jag visade priset på båda sa han "vill du ha den ringen så blir det den"

    Han är bäst! ??????

    Vad kul med trycksakerna :)

    Min bästa kompis jobbar som formgivare så hon sätter bröllopets grafiska profil, tar fram ett unikt monogram för oss, gör inbjudan, vigselprogram, festhäfte, menyskyltar med mera. Hon fick allt underlag i helgen som var så det blir spännande att se sen :)

    Vi kommer skriva "klädsel: det du tycker är fint"

  • Äldre 18 Aug 15:37
    MalinSofia skrev 2016-08-18 14:58:22 följande:

    Vi kommer skriva så här på klädsel (ungefär): Obligatorisk. (min sambo ville ha det så ) Kavaj eller något annat du trivs i. Då vi inte heller vill att alla ska bli påtvingade en kavaj. Många vi känner äger inte ens en.


    Haha det där var ju jättebra!
Svar på tråden Bröllop 2017, vilka mer?