• Elenaproblema

    Juli 2015

    Jag tänkte att det började bli dags att starta en tråd för oss som skrider till verket i Juli 2015. Ni som har börjat planera vet ju att just juli är semestertider och att vi därför behöver vara ute i god tid. Och nu är det ju faktiskt nio månader kvar tills juli står för dörren. 

    Här planerar vi en borgerlig vigsel i trädgården där jag växte upp och en stor fest i ladan som hör till gården. Det blir rustikt, lantligt, lite bohemiskt och väldigt somrigt. 

    Just nu ligger fokus på att köpa fina gamla tallrikar på loppis att duka med, pyssla ihop vimplar och ljusstakar och spets och tyg och allt där till. Vi har lite lägre budget så vi försöker pyssla ihop det mesta själva. Och så blir det ju fint och personligt! :)

    Hur går det i er planering? Hur långt har ni kommit? Har ni bokat något? Hur går tankarna? Dela med er! :) 

  • Svar på tråden Juli 2015
  • Karlaa

    Hej på er!


    Vi ska gifta oss den 18 juli 2015. Det blir ett litet och intimt bröllop med bara närmaste familjen, vi hamnar någonstans mellan 26-32 st beroende på om lite mer långväga gäster kommer eller ej (gissar dock att de inte kommer).

    Kyrkan är bokad och efter en del krångel och ändrade planer har vi bokat lokal också, det blev tillslut församlingshemmet.
    Vi ville egentligen ha festen utomhus i tält men planerna gick inte ihop så vi fick tänka om. Församlingshemmet är inte speciellt mysigt, men det var betydligt mer praktiskt än alternativen så fördelarna fick vinna över nackdelarna helt enkelt...

    Klänningen passade vi på att köpa när en brudbutik skulle lägga ner och hade total utförsäljning, så den är fixad. Har köpt ny kostym till mannen också.  

    Ringen är utvald men inte beställd än, har en släkting som äger en juvelbutik så får den också till ett riiiktigt bra pris!  

    Vi ska bjuda på buffé och har bestämt var vi ska beställa fina köttfat ifrån, resten gör vi själva.

    Pyssel och pynt är i full gång, bor i närheten av ett Panduro Outlet så har tur att hitta en hel där. Har en massa idéer men det återstår att de hur det blir i slutändan...

    Det är väl där vi är nu Glad 

  • Nevertheless

    nu är tärnklänningarna beställda! fick hem tärnornas häromdan och de satt perfekt! :D och idag hade de fått in rätt stl på den tilltänkta till hederstärnan så nu är den beställd! 


    nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/festkl%C3%A4nningar/nly-eve-1103/sparkle-strap-dress-300730-54/ (hederstärna) 


    nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/festkl%C3%A4nningar/nly-trend-917/dreamy-dress-917173-131/ (tärnorna) 


     


     

  • Nevertheless

    hade tur oxå ser jag då de gröna klänningarna var till fullpris nu igen! var halva priset på dem när jag beställde dem! så betalade bara 300kr styck på dom  


    Färgtemat vårat är grönt och rosa  

  • Katathani

    Vilken tur du hade med tärnklänningarna =) Sånt är alltid roligt!  Jag har själv beställt tygprover på mina tärnklänningar då de kommer att beställas från USA och jag verkligen vill veta att det är rätt färg och att tyget känns bra och så. Hemsidan erbjöd sig att skicka gratis tygprover så varför inte :) 

    Jag beställde våra Save The Date kort igår så om allt går som det ska kommer de att levereras om 2 veckor ungefär. Har många vänner som bor utomlands så det är därför vi tänkte skicka ut Save The Dates. 

    Kommer några av er ha vigseln i kyrkan? Har ni isf träffat en präst och gått igenom hur cermonin kommer att vara och så? Vi har bokat kyrkan men har ännu inte gått igenom detaljerna riktigt. Är det någon som vet hur många sånger man "får" ha med under vigseln? Hur många har ni tänkt er? =) 

  • Nevertheless

    kyrkan bokad men ingen genomgång det kommer om några månader vi bor 60mil bort från där vi gifter oss oxå så svårt ha genomgång långt innan... får sköta de via skype/telefon och sen en liten genomgång någon dag innan bara. 


     


    vi hade tänkt oss 2 solo låtar och 1-2 psalmer håller på filar på vigselprogram nu och kommit såhär långt iaf: 


     


    VIGSELPROGRAM

    Ingångsmarch*:

    Psalm  

    Solosång:

    Lovprisning

    Inledningsord

    Bibelläsning

    Frågorna*

    Bön över ringen*

    Löften och ringväxling*

    Tillkännagivande*

    Psalm

    Förbön

    Herrens bön

    Välsignelsen

    Solosång:

    Utgångsmusik*

    Vigselförrättare:
    Organist:
    Solist:

    Brudparet ber er att endast 
    ta kort vid in och utgång.
    Välkomna!


     


    (Stjärnor markerar att församlingen ska stå upp)

  • Nevertheless

    Hur går det för er brudar?  


    Jag beställde klänning idag!!! Får vi hoppa det passar sen, tog en lite mindre stl då jag fortfarande har några gravidkilon kvar att få bort men de ska va borta utan problem till sommaren hoppas jag  


    www.missesdressy.com/dresses/designers/mori-lee/bridal-by-mori-lee/1959


    Å Fotograf är nu halvklart och den 22/12 ska jag på konsultation med hår och make up stylisterna på en studio som jag funderar på boka  


    Tärnornas klänningar har kommit och alla satt helt perfekt och är SÅÅÅ fina! 


    Så himla kul å vara igång! 

  • Elenaproblema

    Heeej alla brudar! Det var så längesedan jag var inne på BT, har helt gått över till facebook! Det verkar som att alla ni julibrudar har koll på läget! Vi sitter och planerar vår bröllopsresa som avgår måndagen efter bröllopet, till frankrike där vi skall bila runt på vingårdar och njuta av livet! 

    Imorgon börjar jag på friskis och svettid så att jag kan bli av med ett par cm innan 11e juli! Skall bli så skönt att komma igång! 

    Är det någon av er som har koll på vilka vilda blommor som blommar i juli? Tänkte ha det i vaser på borden. 

    Puss!

  • Vichy

    Oj Vad långt ni kommit!

    Vi gifter oss den 4/7 2015 på Kinnekulle!

    Vi har hittills bokat kyrka och festlokal. Beställt inbjudningskort (som snart ska skickas till tryckeri), lagt en budget på 50:000 kr och färdigställt gästlistan på 120 pers. vi har även köpt vaser till borden.

    Just nu kollar vi catering och funderar på hur vi ska ta nästa steg.
    Vad som stressar mig lite är klänningen. Vill verkligen ha mina systrar där och överväger att vänta tills efter jul så jag kan få ha dem med mig... Sen tror jag jag nog kommer prova olika stilar och kanske beställa online istället, om jag inte hittar nått bättre.. Men vågar mig inte på att köpa nått innan jag provat!

  • crs

    Herregud! Så flitiga ni är! Jag och min sambo ska gifta oss i slutet på juli (årsdagen till vår första dejt) och vi är helt skeva i vår planering. Vi har satt datum, men inte berättat för våra familjer att vi ska gifta oss. Jag har beställt klänning, men vet inte vad vi ska ha för färgtema. Vad han ska ha på sig är det ingen som tänkt på riktigt, tror jag. Har litet kikat på vad vi ska ha för ringar, men har län så länge lagt mer fokus på att hitta ett schyst boende för semestern vi tänkte ta direkt efter. Men där har vi inte ens bestämt vilken stad vi ska åka till. :P Förlovningsringar har vi helt struntat i. 

    Ärligt talat har vi väl inte ens riktigt bestämt hur det hela ska gå till. Det lutar åt tidigt morgonvigsel med närmsta vännerna, sen roadtrip till min hemstad, sen till hans, och sen ut i världen någonstans. Lite oklart hur vi ska hinna med det på en dag, eller för den delen hitta en vigelförrättare som är pepp på att hålla vigsel sådär kl 7 på en lördag... 

  • TinaOchAndreas2015

    Hej alla glada par! 


    Kul att det finns en tråd för oss som ska gifta oss i juli 2015.
    Här har ni ett par som ska gifta oss. Och är i fullgång med planering.
    Vi bor utanför Ulricehamn men ska dock inte gifta oss här utan vi håller på att planera för ett tredagars bröllop i Bohuslän =) Så här är det full fart med planeringen.
    Kul att följa er och era resor nu också.
    Kram Kram

Svar på tråden Juli 2015