• Gravid, hur gör vi nu?

  Sön 17 aug 2014 13:27 Läst 2586 gånger Totalt 8 svar
  Anonym (Gravi­d
  Visa endast
  Sön 17 aug 2014 13:27

  Planerade bröllop till 2015 men är nu gravid!! (jippi) Glad

  Hur tusan gör man nu?
  Frågan är alltså absolut inte om utan NÄR det händer.
  Jag vill helst vara gift innan barnet kommer men killen tycker vi ska vänta och köra på ett stort bröllop. Men då måste vi ju vänta jättelänge..
  Jag vill ha ett litet bröllop nu, och festen sedan. 

  Kom gärna med för och nackdelar..

 • Sön 17 aug 2014 13:41 #1

  Vad är det för skillnad att ha stort bröllop då mot nu?

  VIll ni ha stort bröllop så gör ni väl det ändå oavsett om ni har barn eller inte? 

  Om ni tänker planering så är det ju ingen större skillnad . Boka kyrka och festlokal - klart. Skicka inbjudningar. Klart.  Sen har ni ert stora bröllop fixat. 

  Jag tror ni helt enkelt behöver sätta er ner och diskutera vad ni anser vara stort eller litet bröllop och vad ni  menar med just det egentligen. 

 • Sön 17 aug 2014 13:43 #2

  Varför inte fortsätta med bröllop enligt planen - 2015? Har ni budget klar hade jag nog kört bröllop i typ november/december i år, det är SÅ mycket smidigare att vara gift när bebisen kommer :)

 • Anonym (Eva)
  Visa endast
  Sön 17 aug 2014 13:46 #3

  jag förstår inte riktigt vad ni menar? Varför måste man ha ett litet bröllop bara för att du är gravid? 

  Att planera ett bröllop består till 95% av ren väntetid.   En transportsträcka fram till själva bröllopsdagen.  Boka kyrka kan ni göra idag redan. Festlokal kan ni leta och boka till veckan.  Det är egentligen allt ni behöver. 

  Jag känner folk som planerat bröllop med flera hundra gäster på bara 1-2 månader . Och jag känner folk som planerat sitt intima borgerliga bröllop med två vittnen och haft över ett år på sig.

  Så vad vill ni att bröllopet ska innehålla egentligen och vad är det som säger att ni måste avstå det bara för att du är gravid just nu? 

 • karanf­il
  Visa endast
  Sön 17 aug 2014 15:01 #4

  Jag förstår precis vad du menar. Att vara höggravid eller möjligtvis nyförlöst/ha en bebis på 3-4 månader som ska ammas, är väl inte de ultimata förutsättningarna för en "stor fest".

  Med det sagt: ja, det är ju lite enklare på flera sätt och vis att vara gift innan barnet föds. Ordna en vigsel innan, borgerlig eller kyrklig, med bara er + vittnen eller med närmaste familjen, hur ni nu vill ha det. Det kan vara en mottagning med det allra enklaste såsom kaffe & tårta eller bara lite mingel och snacks eller varför inte äta ute på restaurang med familjen. Välj en nivå som passar er. Detta kan ni ordna inom det närmaste halvåret eller till och med inom de närmaste två månaderna, om ni vill.

  Och satsa sedan på den Stora festen när barnet kommit och är såpass gammalt att det inte helammas längre, så kan man slappna av mer som förälder. Om ni väljer att ha familj & släkt med vid första tillfället, kan festen vara med kompisarna och bli ett riktigt party med far- eller morföräldrar som barnvakt.

 • Fre 22 aug 2014 12:18 #5

  Har kört stort bröllop med barndop samtidigt. Det gick hur bra som helst!

 • Fre 22 aug 2014 13:16 #6

  En vän till mig hamnade i samma situation. De hade trott att det skulle ta mycket längre tid att bli gravida, men det gick på första försöket. Hon var i åttonde månaden på bröllopet. 
  Efteråt har hon sagt att hon ångrar det jättemycket. Hon deppade ganska mycket över utbudet på klänningar. Egentligen hade hon tänkt gifta sig i svart men det blev svårt nog att hitta en mammaklänning hon gillade. Hon säger också att hon knappt minns något av sitt eget bröllop eftersom hon var så fruktansvärt trött. Att hon inte kunde ha några andra skor än slitna ballerina pga foglossningar  var hon inte heller superglad över. Eller hur ont hon fick i ryggen under vigseln för att hon behövde stå upp på ett stengolv i nästan en timme. Jag vet också att hon tyckte det var tråkigt att inte kunna ta ett glas vin, inte så mycket för vinet i sig, hon dricker väldigt lite i vanliga fall, men för att det var tråkigt att känna sig begränsad på sitt eget bröllop, att behöva avstå från saker på en dag när man vill kunna fira utan att tänka på något annat.
  Nu behöver det ju inte alls bli så för er, och det fanns så klart massor med saker som hon var nöjd med också.
  Som andra har sagt går det givetvis att gifta sig när man är gravid, och ha ett stort bröllop också. Men det kräver rätt mycket planering. Framför allt är det väldigt mycket saker som är svårt att veta i förväg. Du kommer inte att veta exakt hur mycket du kommer att gå upp, och var, vilket gör det väldigt svårt att skaffa klänning i god tid. Du kan inte veta ifall du kommer att få foglossningar, och hur illa. Du vet inte om du kommer att bli väldigt trött etc.

  Jag skulle föreslå att ni sätter er ner och går igenom de viktigaste punkterna för er. Vad måste ni ha för att ni ska vara nöjda med ert bröllop? Går de att kombinera med graviditet? Om det t.ex. är jätteviktigt för er att ha en spexig dans, eller ostbuffé med massor med opastöriserade ostar, tja, då kanske ni ska vänta. Men om det viktigaste är en högstämd ceremoni, eller att hela er släkt kan komma, då är det kanske lite lättare.

 • Lör 23 aug 2014 12:53 #7

  Grattis till bebis och bröllop! Planerar själv ett bröllop då jag kommer vara i vecka 30 ungefär. Så det finns inga hinder. Finns hur mycket söta mammaklänningar som helst och vigseln kommer ta 20 minuter och jag får sitta ner och vila om jag vill.

  Kommer inte att vara ledsen för att jag inte kan dricka alkohol. Jag kommer vara världens lyckligaste ändå :) 

  Kolla på Blondinbellas blogg när hon gifte sig i vecka 30. Jättefint och stort bröllop! Vårt kommer vara betydligt mindre, men det hade det varit i vilket fall som helst. Alla är olika.

  Lycka till!

 • Sön 24 aug 2014 21:52 #8

  För det första: GRATTIS!
  Vi är inte i samma situation, men vi övervägde en tid att börja försöka bli med barn typ nu snart (gifter oss juni 2015) så vi hann börja "planera" eller i alla fall tänka på ett gravid-bröllop.
  De tips som jag har fått har varit att tänka på att det ska finnas tid att sitta ner och vila mycket och ha förberett/bett om hjälp med så mycket som möjligt innan så att det inte är så mycket att göra in i det sista.

  Om ni inte har bestämt vigseldatum ännu så räkna lite på i vilken vecka du vill vara. Tänkt på att många mår som mest illa under första trimestern och att de flesta flygbolag har en sista-vecka för mamman när de tillåter flygresor för gravida. Hör också med ditt försäkringsbolag vad du har för vårdmöjligheter i det land du ska resa till (om ni vill åka på bröllopsresan direkt efter). När vi planerade en ev. gravid vigsel så tänkte vi att jag som mest kunde få vara i 6:e månaden för att just kunna klara av bröllopsresan. Men det där får ni tänka lite på själva, om ni vill åka nu eller längre fram. Kan vara tråkigt att lägga mycket pengar på en resa då du inte har några garantier på hur du kommer att må, kanske bra med en kortare weekend med lite lagom lång flygtid i så fall.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll