Inlägg från: karanfil |Visa alla inlägg
  • karanfil

    Gravid, hur gör vi nu?

    Jag förstår precis vad du menar. Att vara höggravid eller möjligtvis nyförlöst/ha en bebis på 3-4 månader som ska ammas, är väl inte de ultimata förutsättningarna för en "stor fest".

    Med det sagt: ja, det är ju lite enklare på flera sätt och vis att vara gift innan barnet föds. Ordna en vigsel innan, borgerlig eller kyrklig, med bara er + vittnen eller med närmaste familjen, hur ni nu vill ha det. Det kan vara en mottagning med det allra enklaste såsom kaffe & tårta eller bara lite mingel och snacks eller varför inte äta ute på restaurang med familjen. Välj en nivå som passar er. Detta kan ni ordna inom det närmaste halvåret eller till och med inom de närmaste två månaderna, om ni vill.

    Och satsa sedan på den Stora festen när barnet kommit och är såpass gammalt att det inte helammas längre, så kan man slappna av mer som förälder. Om ni väljer att ha familj & släkt med vid första tillfället, kan festen vara med kompisarna och bli ett riktigt party med far- eller morföräldrar som barnvakt.

Svar på tråden Gravid, hur gör vi nu?