• Plättis

    Umeåbrud 2015

    Busmalin skrev 2015-01-12 15:56:00 följande:
    Hur går det med dekorationer brudar? Jagsalmar på mig lite nu och då. Känner att jag skulle kunna gå bananas men gillar ju egentligen när det är rätt stilrent. Så jag får nog lugna mig lite! ;) Hotade jättefina ljuslyktor på rea på Cervera. Köpte alla de hade på REA-bordet. hihi. 
    Åh hotell i fyra nätter för 400 hade jag också kunnat ta  

    Jag fick en idé över julhelgen om att ha glasflaskor på bordet med lite blommor i, dock är alla flaskor jag har mörka och jag skulle hellre vilja ha vanliga vita. Eftersom vi har ganska ljust i övrigt tror jag det blir finare. Så om någon behöver tolv flaskor har jag det stående hemma Tungan ute 

    Imorgon ska vi på 5 knop igen för att diskutera priser och kostnader ordentligt, och förhoppningsvis kommer jag ihåg att ta bilder istället för att bara spara dem i huvudet. 

    Det börjar kännas som att det är dags att komma igång med inbjudningarna också, men det ansvaret har jag helt sonika lagt på min sambo. Han känner någon som jobbar med grafisk framställning, och det tror jag blir tusen gånger bättre än om vi ska försöka bråka ihop något på datorn. 

    Idag blev det dessutom klart att jag får förlängt på mitt jobb, så nu är vi helt säkra på att vi kan finansiera bröllopet  
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Välkommen i tråden

    Frisör och florist har jag jättedålig koll på. Min vanliga (Sax på Renmarkstorget) är jag alltid supernöjd med, men jag har aldrig gjort uppsättning där och tror inte att de gör makeup. Florist har jag inte hittat själv efter den enda jag pratat med har varit den jag passerar på väg till och från jobbet, och då har aldrig hon som gör brudbuketter varit där.

    Såg däremot en superfin bukett med rosa, ljuslila och orangea/aprikosa rosor, en lite ovanlig men superfin kombo! Den finns på länken här nedanför. Även ljusblått/ljusrosa är fint till lila

    www.euroflorist.se/romantiska-rosor-pr12163


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Kotten skrev 2015-01-18 18:47:14 följande:

    Jag har bott många år i stan och jag har både familj och vänner kvar. Umeå stads kyrka är tanken, angående lokal så någon form av lokal (jag tänker typ hembygsgård/bygdegård) där det finns bord, stolar + porslin men vi kan fixa resten själv. 


    Välkommen i tråden

    Om ni kan tänka er att hålla till utanför Umeå kan jag tipsa om Sundlingska gården i Tavelsjö eller Hössjö loge i Hössjö. Sundlingska är ganska liten, men trevlig. Allt ingår. Hössjö loge var häftig, men passade inte vad vi tänkte oss. Jag har lite bilder om du är intresserad!
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag funderar på att bara beställa rosor (och kanske lite pioner) och binda själv. Alternativt be om en väldigt enkel bukett och corsage till sambon, jag vill mest bara ha något att hålla i händerna, men utan att det blir alldeles för mycket. 

    Sambon kommer nog ha kostym och eventuellt väst under. Han har hotat med att jag inte ska få se hans kläder före bröllopet eftersom han inte vill se klänningen, men jag är stensäker på att han kommer i typ orange kostym (tänk Dum & Dummare) i såna fall. Förhoppningsvis lyckas vi hitta en helg då han är ledig så vi kan gå på Brothers och prova. Det är enda stället i stan där vi lyckats hitta något som passar honom på längden Tungan ute 

    Han gick förresten och klippte håret och skägget på Wixner's förra veckan, och jag gått och dreglat över honom sedan dess. Herregud, så bra det blev! Jag fick honom att lova att gå och klippa sig där igen innan bröllopet, för om han ser lika bra ut på bröllopsdagen som nu kommer jag helt glömma bort att gråta eller vara nervös. Däremot kan jag behöva ha en näsduk till hands om jag börjar dregla  


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Kotten skrev 2015-01-20 08:19:48 följande:

    Var i Umeå har ni beställt brudbuketter/blommor? Nöjda? Jag har inte kikat så mycket på vad jag vill ha men känns viktigt att beställa någonstans ifrån där en får bra hjälp. 

    Vi har för övrigt efter en del om och men bokat kyrka+festlokal + gjort klart inbjudningstext så nu skickas inbjudan ut den här veckan (så fort jag har orkat pyssla ihop dom). Mycket skönt att ha dom tre stora grejerna så här tidigt avklarade, vi ska besöka festlokalen nästa gång vi är i Umeå för att sen börja planera hur vi vill ha det där :)


    Vilken lokal blev det?

    Jag har tänkt gå förbi på några olika ställen när jag har tid över och kolla blommor och priser. Vi har det lite lindrigare eftersom jag inte har några tärnor och vi förmodligen bara kommer ha corsage till sambon. Hans bestman är självutnämnd, och det är mest för att han ville ordna svensexan
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Mirred skrev 2015-01-23 09:29:45 följande:

    Jo Gregers har snygga kläder!

    Jag ska och prova klänning imorgon!!!! Lite pirrig är jag allt, en dag som jag längtat efter =) Har med mig 2 kompisar (min tärna och en av värdarna) som smakråd, dem känner mig väl så dem fick följa! Det jobbigaste blir nog att hålla tyst om klänningen för min M2B. Svärmor är sjukt nyfiken om den också, men jag sa klart och tydligt att det är bara 3st som kommer veta något om klänningen och det är jag och mina 2 kompisar, hon blev nog lite stött, men det struntar jag i!


    Vet ni hur Gregers har med storlekar? Min sambo är 1,97 lång, så det krävs en hel del efterforskningar och arbete för att hitta något han ryms i... 

    Jag är tvärtom med klänningen, så ofta jag kan visar jag vad jag tänkt och pratar med andra. Men jag vet att på bröllopsdagen så kommer inget att se ut som det gör när man tittar på bilder och provar. Med smink, hår och allt runtomkring kommer det bli helt annorlunda och tusen gånger bättre
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Ryms ni fortfarande i lokalen eller måste ni tänka om?

    Jag gick förbi Interflora fresh idag efter jobbet, och de tar 1 100 för en handbunden bukett. Det var mycket mer än jag hade trott för en enkel bukett med bara rosor. Kan inte lägga upp min inspirationsbild från telefonen, men den är extremt enkel. Vita, rosa och röda rosor i en lös bukett.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Kotten skrev 2015-01-26 19:58:07 följande:

    Nej, vi har inte förlovat oss utan vi körde på att utan att berätta bjuda in per post till vårt bröllop. Det kändes mest spontant och som en rolig grej :)


    Jag hade aldrig kunnat hålla mig från att berätta Tungan ute Starkt jobbat att hålla det hemligt! 

    Vi bjöd in till ett evenemang på Facebook som save the date, och när jag pratade med min mamma häromdagen var min morfar orolig för att han inte hade fått någon inbjudan fast alla pratade om bröllopet. Mamma hade förklarat att det inte gått ut några inbjudningar än, utan att vi bara ville se till att ingen bokade in något annat. 

    Men det känns som att det börjar vara dags att skicka ut dem, och kanske ännu mer dags att börja göra korten Cool 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Ikväll tog jag mig i kragen och skrev ihop det vi har kladdat ner om inbjudan tidigare. Det blev jättebra! Jag är nöjd Vid tillfälle ska min sambo få titta på det, sedan får det vara klart. En tjej jag lärt känna via en Facebook-grupp ska hjälpa oss göra illustrationer till framsidan, och det kommer bli så bra att det inte är sant! 

    Sedan fattas bara tryck av korten och att köpa kuvert, men det känns som en mindre detalj än att faktiskt få till innehållet  


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Kul Vi tittade på lokaler som galningar i några månader i höstas, så det här är vad jag lärt mig.

    Titta på hur man kan lösa bordsplacering, och i samma veva mät borden och kolla om det finns dukar eller om ni måste fixa det själva (det går hyra linnedukar via en kemtvätt i stan). Finns det någonstans att ha en eventuell bar, och att kyla alkoholen? Hur ser toaletterna ut? Är det något ni behöver göra för att få belysningen som ni vill? Likadant med stolar, och kanske gardiner.

    Ta mycket bilder, och ha med måttband och anteckningsblock. Mät ALLT, så att ni inte kommer tillbaka till bröllopet och saker inte passar som ni vill. Det går fråga personen som visar ifall de har någon erfarenhet av vad som är viktigt att veta.

    Tumregeln för bordsplacering är att man behöver 60 cm per person, mindre än så betyder att man sitter och knuffas med armbågarna. Om ni tänkt ha E-bord är det viktigt att ha gott om utrymme så man inte knuffas och så man kan gå mellan.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Umeåbrud 2015