• Plättis

    Umeåbrud 2015

    Vi letar just nu ring till min sambo som intensivast. Jag kommer köpa min från Guldsmedjan eftersom jag har rätt specifika önskemål och inte kan hitta det någon annanstans, men sambon vill ha en bred ring (7 mm) i vitguld. Hos Guldsmedjan skulle den kosta 11-12 000, vilket känns som helt brutalt mycket pengar för en slät ring utan utsmyckningar. 

    Är det någon av er som beställt på nätet och har någon sida att rekommendera? Eller en guldsmed här i stan som inte ruinerar oss? Oskyldig 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Min sambo vill ha samma material i våra ringar, och det känns inte som att det lönar sig om vi ska byta ut min förlovningsring också. Då blir det tre nya ringar istället för bara vigselringar.

    Jag har hittat 7 mm breda vitguldsringar på nätet för bra mycket mindre än 12 000, men det är svårt att veta på förhand om den kommer passa. Och tydligen får man ingen retur- eller ångerrätt när man beställer förlovnings- och vigselringar på nätet. (Även utan gravyr, jag har undersökt alla möjligheter.)

    Vi ska nog gå på stan så sambon får prova ringar i helgen. Det blir nog en Schalinsring, men frågan är vilken modell och storlek. Hittills är i alla fall jag lite förälskad i både Romans och Stjärnfall


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Min sambo är nöjd redan nu och säger att han kan tänka sig att behålla bara förlovningsringen, men jag vet ju att han alltid velat ha en bredare ring. Och då kan jag inte hålla mig, utan om jag får den vigselring jag drömmer om är det klart att han också ska få det! 

    Jag ska gå och spana lite om till exempel Guldfynd har Romans och Stjärnfall hemma, och i såna fall drar jag med honom dit så han får prova. Det är tjockleken på ringen som skiljer sig åt, och så vore det kanske bra att prova om storleken är den samma när ringen blir nästan dubbelt så bred (vi har 4 mm nu). Att förstora eller förminska kostar några hundralappar, men eftersom jag hittat dem för mellan 4 500 och 5 500 finns det ändå mycket spelrum kvar innan vi är uppe i Guldsmedjan-priser. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag har tänkt försöka tappa några kilon, men tiden går och jag kommer ingen vart. Min axel är skadad och jag väntar på svar om jag ska operera den eller om det räcker med sjukgymnastik, och under tiden gör det för ont att träna. Lite promenader och sånt har jag kunnat utsätta mig för, men det gör inte så stor skillnad på formen. 

    Det är lite deppigt att alla kläder börjar bli lite tajtare eftersom jag går upp i vikt istället för att gå ner. Bröllopsfotona kommer ju hänga på väggen i mååånga år framöver, så jag funderar på att göra en reboot och äta bättre. För även om jag inte kan träna så kan jag äta bättre (och låta bli godis), och det borde göra åtminstone lite skillnad. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Vi hade samma problem tidigare, och vi valde att ge efter och bjuda in allihop. Det blir väldigt mycket dyrare, men å andra sidan är det ganska trevligt att veta att alla vi bryr oss om kommer vara där på bröllopsdagen. 

    Jag blir lite besviken på våra familjemedlemmar som inte respekterar vår önskan om hur vi vill ha vårt bröllop, utan säger "så här måste ni göra". Det får mig bara att tappa lusten och inte alls se fram emot bröllopet på samma sätt. Våra yngre släktingar och vänner (alltså i vår ålder) försöker fortfarande påverka oss att göra si eller så med middagen och festen, och jag kommer antingen bli jättearg och börja skrika åt folk eller bara sluta planera eftersom det inte kommer bli som jag önskar i vilket fall. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    För oss är det lika delar påtryckningar från omgivningen och att vi kände själva att det blev tomt att välja bort dem. Och om vi hade hunnit skicka ut inbjudningar däremellan hade vi nog sagt som det var, att vi ändrat oss och vill ha ett bröllop där alla nära och kära och mittemellan får vara med. 

    Jag är dock mycket stolt och tacksam över att vi inte böjde oss för omgivningens önskemål/krav på att vi skulle gifta oss i kyrkan. Borgerlig vigsel har varit det enda jag haft som orubbligt krav i planeringen, men ett tag tvivlade jag på det också eftersom det kom krokodiltårar från vissa familjemedlemmar. 

    Fundera på vad som är viktigast för er, att få det bröllop ni vill ha eller att alla omkring er ska vara nöjda. Vissa saker ska man inte kompromissa med, och även om bröllopet inte blir exakt som jag hade föreställt mig kan jag leva med det. Åtminstone om alla uppför sig som vuxna, inte förkrökar innan vigseln och anstränger sig för att göra bröllopsdagen minnesvärd för oss som brudpar. I nuläget är jag lite osäker, men jag har min superkraft som plan B. (Att bli så förbannad att jag skrämmer livet ur de personer som inte kan uppföra sig.)


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Är det någon av er som har tips på var man kan hitta underkjol, och gärna en klänningsgarderob också? Skulle gärna köpa i butik om det var möjligt. 

    Min klänning är "out for delivery" nu, och jag måste hålla mig för att inte springa hem från jobbet och vänta på DHL-killen. Vill så gärna se om den här klänningen blivit rätt, med snörning och allt. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Det blir nog Högtidskläder i såna fall, jag skulle behöva med en ring längst ner för att kunna röra mig problemfritt i den. Eller med lite släp om jag inte bestämmer mig för att korta det.

    Var det något bröllopsrelaterat på Sjöboden? Det hade jag helt missat. Såg däremot att Högtidskläder har något imorgon och på lördag, men då är vi bortresta och missar alltihop...

    Fick hjälp av sambon att prova klänningen i eftermiddags, och den är helt perfekt Han lovade att han kunde gifta sig med mig om jag hade den.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Vi har varit rätt hårda med våra inbjudningar, och de som inte stod på listan har inte fått någon. Men vi kommer ha festen öppen för alla, så där går det bjuda in kompisar vi inte träffar så ofta och de som inte får plats på middagen. 

    Fast jag kan bli så irriterad att jag nästan kräks när folk börjar prata om att de vill komma på bröllopet. Det borde ju vara helt och hållet vårt beslut och inget som man kan komma utifrån och säga "åh, vad roligt med bröllop, visst är jag bjuden?" Jag skulle aldrig göra så mot någon annan, men det är klart att bröllop är roligt att gå på.

    Vi hade tänkt beställa ringar idag, men jag glömde ta med mig guldet vi skulle byta in. Så vi försöker imorgon istället, då får vi dessutom en dag till på oss att fundera på gravyren Jag måste fortfarande försöka hitta underkjol, och är lite rädd att om jag köper på Ebay eller liknande så blir den för kort. Med skor är jag ca 182 cm lång (vilket beror på mina jätteklackar för att kunna se min sambo i ögonen). 

    Jag ska ringa Högtidskläder och boka tid för ändringar, korta släpet (som är jättelångt, säljaren måste ha glömt att jag bad att få det kortare) och se om det går göra den längre fram så inte skorna tittar ut. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    sarahannae skrev 2015-04-20 13:43:36 följande:
    Hej! Jag har en oanvänd underkjol till salu billigt i Umeå om du är intresserad :) Dock är den utan ringar. Det är en underkjol för en klänning med släp. 
    Skulle du kunna skriva ett pm till mig? 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Umeåbrud 2015