• Plättis

    Umeåbrud 2015

    Välkommen i tråden  

    Det är lätt att få panik över klänning, och jag har haft ångest i ett och ett halvt år över klänning. Fullständigt meningslöst, särskilt eftersom klänningen bara är en klänning, det är inte den du ska vara gift med resten av livet  

    Har du någon bild på din drömklänning? Eller några specifika önskemål om du behöver hjälp att söka?


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag beställde min klänning i helgen! Skrattande Och idag ska jag ringa och prata med en vigselförrättare och förhoppningsvis boka också. Är det någon fler som gifter sig borgerligt?


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Kotten skrev 2015-02-09 20:31:41 följande:

    Vi ska börja med vår budget för bröllopet (så här efter att vi skickat ut inbjudningar osv) ;). Några medskick? VI hoppas landa kring max 50 gäster, hur tänkte ni? Hur mycket har ni budgerat för olika delar?


    Vi har ganska flytande budget, och den blir bara större hela tiden Middagen har vi satt 550 kr per gäst, men vi kommer be om en kuvertavgift på 300 per person istället för present. Då ingår fördrink, förrätt, varmrätt, tårta, två glas vin/öl och kaffe. Resten är klumpsummor, typ klänning, kostym, skor, ringar och blommor. Just nu ligger budgeten på 75 000, vilket är myyycket mer än jag hade tänkt från början Tungan ute 

    43 000 är mat och alkohol, 15 000 ringar, 10 000 kläder och skor, resten är blommor, dekorationer, inbjudningar, personal  och allt annat Det är för 60 gäster och utan att ha dragit bort några kuvertavgifter. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag ringde förresten för att boka vigselförrättare idag. Hon som jobbar med vigslar på kommunen skickade listan med alla som finns att välja på, så vi kollade upp dem och ringde den som vi tyckte verkade bäst. 

    Och han tackade nej eftersom vi ville viga oss i juli Förvånad Jag är helt i chock, och lite deppad eftersom jag faktiskt trodde att vi skulle få den vi önskade oss. Nu har jag googlat alla namn på listan igen för att få en uppfattning om personen, så nu får vi börja om igen. Vi ska skicka ut inbjudningarna snart, och då kan det vara bra att ha bokat någon som faktiskt ser till att vi blir gifta... 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag tycker Ikea har ganska snygga servetter, de är väldigt stora och känns inte det minsta billiga. Enda problemet är att man måste ha vägarna förbi ett Ikea  

    Vi har äntligen hittat en vigselförrättare! Femte personen jag ringde skulle vara hemma och kunde tänka sig att ställa upp på ett "riktigt" borgerligt bröllop, alltså med sång, diktläsning och massa gäster. Nu ska vi bara träffa henne snart så vi får skicka ut inbjudningarna i mitten på mars, många av gästerna har redan börjat fråga efter dem. 

    Kan vara bra att stämma av tider och allt annat innan vi trycker upp våra specialdesignade inbjudningar


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    FridaFreda skrev 2015-02-20 15:46:42 följande:

    Harre min ge vad tiden går fort.
    Började dela ut några inbjudningar i måndags i Umeå, resten ligger på köksbordet där hälften av dem väntar på att bli knutna ännu. Knyter dem med spets, men istället för rosett är det en slipsknut =)

    På tisdag, om vädret är okej tar jag och mamma en tripp till Piteå för att pröva klänningar på Cinderella. Hoppas det blir av och att jag finner något roligt =)

    Var har ni köpt era klänningar?


    Vi ska beställa våra inbjudningar till veckan, och jag längtar så otroligt efter att få hem dem! De är så fina att jag tror jag dör Tungan ute 

    Min klänning är beställd från Etsy. Den har inte kommit än, men borde göra det om ungefär en månad. Till dess hoppas jag hinna sälja den klänning jag redan har köpt, och som jag insåg att den inte passade mig (plus att jag lagt på mig några kilo sedan i somras och inte kommer i den längre...). 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Välkommen i tråden

    Vi gifter oss helgen före på 5 knop, alltså precis bredvid! Det blir precis lagom för våra 60 gäster och jag är så tacksam över att ha Alfio och Roberto som kommer fixa allt åt oss. De har verkligen tagit hand om oss än så länge, och jag som i vanliga fall oroar mig sönder och samman är alldeles lugn

    På måndag ska vi förresten träffa vår vigselförrättare och bestämma tiderna för vigseln. Efter det trycker vi våra inbjudningar och skickar ut dem. Jag ska lägga upp bild när de är färdiga, de är så fina att jag knappt förstår att det är våra. Vi fick hjälp av en illustratör med omslaget, texten fixar jag själv i InDesign och trycker via internet från en sida jag blivit rekommenderad.

    Sambon är mest moraliskt stöd i den processen, han är inte särskilt intresserad av typsnitt och sånt


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Hanna80 skrev 2015-03-12 10:23:51 följande:

    Hindersprövningen är klar!

    Det börjar kännas verkligt nu!


    Åh, jag vill också skicka in vår! Men det är fortfarande mer än fyra månader kvar, så jag får vänta snällt i ungefär två veckor till  

    Vi kollar det allra sista till inbjudningarna den här veckan, sedan skickar vi dem på tryck och kan förmodligen börja dela ut dem nu i mars. Förhoppningsvis dimper min klänning ner om några veckor också, senast i början av april borde jag ha fått den. 

    Ringarna beställer vi från Guldsmedjan senast i april, för de behövde en eller två månader på sig att göra min ring, och det vore ju trevligt att få den innan de har semesterstängt Tungan ute 

    Dekorationer i lokalen funderar jag på att bara ta lite björkris och sätta i små vaser på bordet, eftersom vi har björk som tema. Och eventuellt något mer i vitt, svart och grönt. Men så långt har jag inte tänkt än. Kanske ballonger, kanske vimplar, kanske något annat. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    En av sambons bästa vänner är fotograf, och vi frågade honom om han kunde tänka sig att ta bröllopsfotona. Han tackade ja och vi har redan haft en provfotografering och vi blev jättenöjda allihop Min profilbild är en av bilderna som togs då.

    Det är bara porträttbilder vi vill ha, och eventuellt ber vi en gammal kollega till mig fota vigsel och lite mingelbilder efteråt, för då ska sambons vän bara vara gäst. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Mirred skrev 2015-03-19 17:29:57 följande:

    Hur gör ni med namnbyte? Jag ska ta min M2bs efternamn och började idag fundera på när man ska fixa med det...nån som har koll?


    Jag tar hans namn. Det bestämde vi för flera år sedan, eventuellt innan vi hade förlovat oss ens I utbyte får jag bestämma namnen på våra framtida barn.

    Vi kommer också skicka in de papperna tillsammans med hindersprövningen, men vår vigselförrättare sa att vi måste ha bestämt hur vi ska göra senast på vigseln. Om man inte skickar in efternamnsanmälan blir vigseln inte giltig. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Umeåbrud 2015