• frkmaria

    Viktnedgångspepp!

    Jag brukar försöka belöna med sånt jag ändå måste köpa.
    Behöver jag nya byxor - ja då har jag en morot till att köpa dem (dessutom blir det ju roligare för de sitter bättre och man får på sig mindre storlekar ju mindre fläsk man har på fel ställe! ;) ).  


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Ja. Imorgon kör vi utmaningen! Jag har ett problem bara. Ska göra en tårtprovsmakning med några tjejkompisar i helgen som varit bokat sedan läääänge, tänkte inte på att det var i april. Det grämer mig lite. Men. Vi får se hur jag ska lyckas med det! :P Resten av månaden är jag sjukt peppad på att inte äta bröd och kakor! ;) 

    Däremot är jag lite ledsen för har gått upp lite över helgen... vägde 99,5 i morse (var nere på 97,9 förra måndagen) men hoppas på att lite av det var helgvikt eftersom jag hade lite myskväll när sambon var borta över helgen! Vi får se imorgon vad aprils startvikt blir! Har varit dålig med promenader också de senaste 2 veckorna, tror det kan bero lite på det, och att vi inte haft våra 500dagar i 2 veckor. Nu ska både promenader och 500dagar återinföras! :) 


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Jaha. Bara att svälja. Kroppen ville inte gå ner till idag, stod 99,5 - känner dock att det är ett toabesök ifrån att gå ner iaf nåt kilo av det! 

    Hursom så startar vi idag! :) Så får vi se hur det går till nästa vecka.

    Jag har laddat ner en träningsapp som heter 7 minutes... man ska göra 7 minuter om dagen och jag gjorde det lördag och söndag. Har sån träningsvärk! Igår var jag ute och gick i 1,5 h så då kände jag att jag inte behövde göra den (för seriöst... min kropp är heeeelt slut). Ikväll ska jag göra den igen. Får se hur det går!     


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Hur går det med era bröd-fria dagar? Själv gjorde jag en tabbe redan första dagen... jag äter med förskoleklassen men jag äter inte skolmat för jag får ont i magen av den.. lite känslig. Så jag brukar lassa upp lite sallad och ta ett knäcke för att äta något (sen går jag upp och äter min mat när jag har rast)... så gjorde jag även i tisdags.. och kom på mitt misstag när mestadelen av knäcket redan var ätit. Men igår klarade jag mig fint! Och framförallt; det jobbigaste är halv-10-rastens mack-kavalkad med knäcke och rån som i denna veckan även bestått av mackor och kakor, både hårda och mjuka. Men jag har lyckats avstå! :) (fast det har jag gjort NÄSTAN varje dag sen jag började köra hårt.. kanske varit på den 2-3 gånger på 4-5 veckor). 

    Igår var jag ute och gick milen med min vän, vi har haft lite dåligt med det på sistonde, och ja, då hoppade vågen ner 1 kg så snart är jag i fas, det känns skönt! :) 


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Nu har det gått en vecka och summan: Jag har fuskat lite.
    Först ett knäckebröd på tisdagen. På fredagen var det tårtprovsmakning (som gick superbra!) och på lördag morgon gnagde jag i mig 2 finncrisp eftersom jag var borta och inte kunde göra min normala frukost. 

    Det syns på vågen också... så ingen nergång för mig denna veckan! Även om det hoppade rätt.
    Jag har ändå varit duktig; gått milen onsdag och söndag, gått 7,5 km i lördags, i torsdags och igår tränade jag (och igår var det inte bara lite styrka hemma utan ett riktigt träningspass som gör att jag är helt slut!). Men har fixat mer magmedicin (hoppas ni inte stör er på mina magproblem...:P) så ska nog bli bättre nu! 


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Hej! 


    Hoppar av själva brödutmaningen. Går inget bra för mig. Jag har fuskat för mycket! ;) Så känns bättre att erkänna det än att låtsas som det går bra när det inte gör det!


     


    Däremot har jag en egen utmaning.. simkortet tog visst slut 22 maj och hade 10 gånger kvar. Har kört 3 dagar i rad nu under påsk och ska köra 2 ggr/veckan så jag hinner köra klart det! Sen i juni brukar det komma sommarerbjudande på gymmet så då ska jag börja träna där. Maten har gått mindre bra. och nu är det påsk. Så när vi kommer tillbaka från föräldrarna vi åker till idag ska jag skärpa mig ordentligt igen. Klarar ju det men måste vara motiverad och har varit lite deppig. Men jag får faktiskt skärpa mig! 


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Jag har varit superkass. Förlåt, förlåt, förlåt. Jag har inte orkat logga in på bt ens på ett tag. Nästa vecka kommer förhoppningsvis mitt liv falla på plats igen och då blir jag nog lite mer pepp. Just nu känner jag mig bara dålig. :/


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Okej. Förlåt. Jag har varit helt off här! Men hursom. På måndag börjar jag min sommar-challenge. Jag ska fram till augusti gå ner minst 10 kg. Jag ska vara aktiv 4h om dagen varav minst 1,5h på gym. 
    Tänker mig ungefär såhär:

    Morgonpromenad 30min.
    Frukost
    Gym 2h (30 min uppvärmning cross, 30 min cykel, 30 min styrka, 30 min löpband)
    Lättare lunch
    30 min promenad
    Mellanmål
    Em/Kvällspromenad 60 min. 

    Sen får ju promenaderna utökas om det är så att gymmet blir mindre tid. Och promenaden efter lunch kan strykas till förmån för städning eller annan aktivitet. ;)

    Har kollat tråden lite snabbt och vad kul att så många får bra resultat på vågen! 


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Haha. Japp. Jag med! Därför jag skjutit på det. Fördelen med lärare är ferietjänsten = sommarlov. Alltså nästan 2 månader där jag kan träna träna träna. Sambon jobbar dessutom hela sommaren så jag har tid som måste fördrivas! Ser det lite som min "biggest looser"-sommar. :)


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Hur går det för er alla?

    Något nytt under solen?


     


    Jag skäms över att ha toppat vågen, batteriet la av för några veckor sen och jag tänkte "äsch, fixar det tills jag ska börja" vilket var hemskt. Stod 105.1 på den (var jag iofs nästan uppe i ett par gånger men gått ner till 102ish igen direkt) i måndags och träningen skulle börja på tisdagen. Sista jobbdagen och allt så jag unnade mig en sista godispåse på kvällen, vägde mig inte på tisdagen och har satt igång rejält. Igår var det dryga 1h träning på gym och promenader i 2h45 min. Handlade och städade i köket utöver detta vilket jag anser är ganska så aktivt det med så visst klarade jag mina 4h!


    Idag har jag tränat i 1,5h och gått promenader i 2h15min så jag känner mig godkänd idag med! ;) Har även repat i över timmen och där går åt mer energi än man kan tro! ;)


    1 augusti 2015
  • frkmaria
    Plättis skrev 2014-06-19 14:28:19 följande:

    Jag försöker ge mig in i den här tråden också! 

    Blev extra motiverad när jag beklagade mig för sambon igår kväll att jag hade blivit tjock och han svarade "Jag också" istället för att säga "Du är fin som du är" som han alltid brukar göra :P 

    Jag befinner mig just nu på min "skräckvikt", 80 kilo, och hoppas gå ner till åtminstone 70 innan nästa sommar då vi gifter oss. 65 hade varit ännu bättre, men jag tycker om att ha lite former också :) 

    Om jag ska vara 100 % ärlig är jag lite nervös över att fokusera för mycket på att gå ned i vikt eftersom jag tidigare haft ätstörningar. Jag slutade äta och tappade 10 kilo på en sommar när jag var i tonåren :/ Så jag ska försöka att inte fokusera så mycket på vågen och måttbandet utan satsa på att må bra istället. 

    Min sambo vet om problematiken och ser till att vi äter åtminstone middag tillsammans varje dag (i alla fall då han inte jobbar kväll). 


    Så skönt att du har en förstående sambo! Jag med. Han ställer upp på alla mina galna dieter jag har genomfört genom åren. Måste säga att det jag kör nu är den mest hälsosamma och långsiktiga! ;) Förstår att det är svårt när man haft ätstörningar, jag har haft liknande fast åt andra hållet att jag kan få infall att bara vräka i mig mat. Det är svårt eftersom man måste äta men inte för mycket. Sen är ju dieter ätstörningar i sig. Att dricka shaker t.ex. är ju livsfarligt om man tänker efter. 

    Ja. Egentligen är ju måttband bättre... men jag är lat och jag väger så pass mycket att jag går ner i vikt om jag rör på mig liksom. 

    I tre dagar har det gått, även om det varit jobbigt. Gårdagen var hemsk, fick blodsockerfall 3 gånger. 1 gång på gymmet och 2 gånger på promenader. 

    Idag är jag sååå osugen på att träna. Kom knappt iväg på morgonpromenaden, men min kära sambo ställde upp och bara "skulle du gå promenad nu eller? Jag kan följa med, kan vara skönt innan jobb" efter att jag uttryckt hur osugen på detta jag kände mig just idag. Men det är när man genomför sådana här dagar som det blir värt det i längden så får väl hålla tummarna! ;) 
    1 augusti 2015
  • frkmaria
    20110519 skrev 2014-06-22 18:06:16 följande:

    Nu är jag gift. 

    Har inte varit aktiv här senaste tiden. Sist jag skrev var nog när jag skulle testa klänningen i maj. Jag hade lyckats gå ner tillräckligt så att min klänning passade. 
    Behövde inte sy om den i ryggen så det var jag mycket glad över. 

    Har inte nått min målvikt ännu. Till augusti måste jag gå ner till 94 kg. 
    Nu står vågen på 98 kg, så det är en bit kvar. Så jag hänger kvar i tråden även om mitt bröllop redan har varit. 

    Lycka till ni andra som snart ska gifta er. 


    Grattis! Hoppas det blev en underbar kväll för er! :)

    Nu har jag snart kört en vecka med min sommarutmaning och jag har klarat 4h om dagen eller däromkring. Framförallt har jag tagit mig till gymmet varje dag vilket jag är väldigt stolt över, för det är inte likt mig! OCH. I lördags tog jag mig till gymmet i ösregn, när jag väl kom fram (15.30) så såg jag en lapp att de stänger 16.00 den dagen och att de slutar släppa in 1h innan.. Det var bara att vända hem igen och köra på vår crosstrainer hemma + lätt styrka (situps, armhävningar, jägarsits, planka osv.). Märkte vilken jäkla skillnad det var på crossen nu när man är van vid gymmets fina och bra maskiner! Vår är urkass ergonomiskt... och ja.. urkass överlag egentligen! ;) Imorgon får vi se vad vågen visar! 
    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Första veckan avklarad och jag klarade -3.1 på vågen! :) Tjoho!

    Tränade varje dag och har gått promenader.


    Enda är att jag känner mig lite stel i vaderna och fötterna på morgonen och om jag suttit stilla länge. Den stelheten försvinner dock ganska snabbt när jag börjat röra på mig. 

    Nu hoppas jag på 1-2kg i veckan fram till skolan börjar igen. Sen kommer jag trappa ner lite. 


    1 augusti 2015
Svar på tråden Viktnedgångspepp!