• frkmaria

    Viktnedgångspepp!

    Bra jobbat trattkantarellen! Visst känns det gött efteråt?

    Jag har dragit på mig en fruktansvärd förkylning som bara blir värre och värre. Började i förra veckan med en huvudvärk från hell och bara fortsätter... Så jag skulle inte förvånas om mitt extrakilo är snor.. hehe. Ursäkta. Det var kanske äckligt.. men ändå. :)

  • frkmaria

    Halva kilot jag gått upp har jag gått ner igen. Men största fasan.. ingen nergång denna veckan! :S haha. ambivalent var ordet. 
    Igår åt jag ändå choklad. Idag har jag skött mig exemplariskt. Får se om det gör susen! :P  

    Så utmaningen i april månad = inget bröd/fikabröd/kakor/mjöl?! :)

    Blir att proppa i sig ägg i påsk mao! :) Och choklad....  ;)

  • frkmaria
    Carolinekahlstrom skrev 2014-03-20 19:03:32 följande:

    Jag äter enligt lchf, både i viktminskningssyfteoch för att jag mår bra på det. Ser att det är några fler som äter det, eller har jag fel? (Har inte bläddrat tillbaka så många sidor).

    Jag har gått från 85ish till 78 ungefär på några veckor, ungefär 1 kg i veckan. Men nu har det stått på 78 i två veckor!? Vet att det kan stanna av sådär för att sedan fortsätta, men ja.

    Frågor till er som kör lchf: hur gör ni med typ lchfbröd, lchfefterrätter och dylikt? Äter ni det fastän det kanske ändå inte är det optimala även fast det är lchf, eller är inte dessa brödoch bär med grädde nå farligt att äta i viktminskningssyfte? Har läst på bl.a. 56kilos blogg att man ska försöka undvika mejeriprodukter såsom mjölk till maten och alla bakvarianter av bröd osv om man vill gå ner i vikt?! Jag har käkat fröknäcke och bär med grädde rätt mycket. Är det därför det står still tro?

    Sen! Jag har så svårt att få till fettmängden! Jag märker att jag äter för lite fett pga att jag blir hungrig på kvällen! Det blev jag inte sist jag åt enligt detta och kan inte se vad jag gör annorlunda denna gång. Ge mig gärna tipsp å att få i mer fett till middag/lunch osv.

    FÖRLÅT ALLA ICKE-LCHFARE för detta inlägg!


    Jag äter inte lchf men har gjort. Anledningen att jag inte kan göra det längre är att min gallblåsa är borttagen. :/ Gillade lchf väldigt mycket annars! Vad jag har förstått är mjölk inte så bra? Och sen får man tänka, även om man "ska" kunna äta hur mycket som helst att det fortfarande gäller kalorier in - kalorier ut - VILKEN DIET MAN ÄN HAR! Jag har märkt att lchf funkar väldigt mycket bättre för killar eftersom de inte lägger på sig fett naturligt på samma sätt som kvinnor - men alltså, det funkar ju på tjejer också.. men måste fortfarande tänka på hur mycket man äter. När min bror körde det kunde han dricka ett paket vispgrädde om han inte hann äta - det kan verkligen inte jag! När jag åt lchf var jag fortfarande noga med att inte äta för mycket kalorier - och de jag åt var proteiner, fett och långsamma kolhydrater. 

    Sally: Njaae.. gick upp 1 kg.. har gått ner ett halvt. Och då har ändå halva denna veckan gått. Så vad kommer hända? :S Och nu är det helg men inget inplanerat så får ta det lugnt! :) (men är så himla sugen på att bara raida hemmakväll.. ;) ) 
  • frkmaria

    Ett tips är att kolla in palleo-kost, "stenålderskost". Tror det finns en blogg som heter under vårt skafferi eller nåt som sägs vara bra. Där utesluter man mejeriprodukter och istället för man äta frukt osv. Ska ätas ekologiskt också. 

  • frkmaria

    Så var man nere på 98.4 igen.. har jag TUR så kanske jag kan gå ner några hekto till innan vägdagen på måndag... Ville ju vara på 97 när veckan är slut men det kan jag ju nog glömma ser det ut som.. Åh.. Typiskt! Men. Får hålla tummarna. Har ju 3 dagar på mig även om det är helgdagar! 

  • frkmaria

    Jag förstår din känsla trattkantarellen!
    Det är så jäkla deppigt.

    Men du klarar det. Har du mätt dig? Verkar ju verkligen som att du måste få motionen du behöver så då är det väl bara att äta mindre. Börja räkna dina kalorier i din lchf-kost för att se hur mycket intag du gör.. det är ju trots allt det de hänger på i slutändan! 

    Själv hackade jag ner ett steg igår men hoppade upp det igen imorse.. Så tycker också det är segt. Det enda jag "unnade" mig igår var en korv på ikea.. men.. åt ju mindre de andra portionerna. jaja. Idag ska jag fika på stan med en vän - det blir en kopp te eller lightläsk och max en mörk choklad-ruta. Men vi får se! :) Hoppas jag klarar dt.. hon är en sån som brukar unna sig en stor kaka till fikat. 

  • frkmaria

    Själv gick jag bara ner 0,5 denna veckan.. suck. Ska kolla en vecka till, för vi struntade i 500-dagarna. Går jag ner så sakta då också ska jag testa med 500-dagar igen. Kan ju vara att det avtagit också! Men iaf är jag nere på 97.9. Så det känns ganska okej.


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Jag måste också skärpa mig! Det går inte så bra som i början. Sugigt väder och förkyld och mycket på jobbet = inga promenader. Suck vad jag känner mig dum. Denna gången hade jag ju verkligen bestämt mig.. Men ja. Jag har ju inte släppt det. Bara fuskat lite ibland.... och det får jag ju inte. Får absolut kämpa som tusan nu när vi inte ska äta bröd.. det blir nog ett uppsving! 

    Inga våfflor idag heller. :) (egentligen lite ledsen för det är så gott men bra för vågen! ;) )

    För övrigt (inget med vikten att göra) var vi och tittade på ny bostad igår. Men det suger så jäkla mycket att vi inte får något lån eftersom jag inte har fast (måste bli inlasad eftersom det är kommunalt och det blir jag i höst) och min sambo pluggar. Bu. Sen har vi inte kontantinsats längre. Bara att spara vidare (och vi kom in på diskussionen bostad vs. bröllop.. Jag tycker bröllop vid angivet datum, sambo tycker gärna vi kan skjuta på det om vi kan lyckas skaffa en bostad... svårt!).  


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Till utmaningen tänker jag såhär; vi redovisar vår viktnedgång 1 gång/veckan (förslagsvis tisdag eftersom 1 april är en tisdag..) och sen vid slutet. Vi måste också redovisa ifall vi råkat äta en bit bröd eller kaka och vilket straff man gav sig själv för det (som någon skrev kan det vara en promenad, kanske gjorde man någon styrketränings-runda eller dyl... ).
    Vad tror ni om det?
    Jag kan gärna sammanställa varje vecka och så kan vi se vilka som är med. Så man skriver in det under tisdagen och sen på onsdagen har vi liksom listan färdig! :) Deal?  


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Jag brukar försöka belöna med sånt jag ändå måste köpa.
    Behöver jag nya byxor - ja då har jag en morot till att köpa dem (dessutom blir det ju roligare för de sitter bättre och man får på sig mindre storlekar ju mindre fläsk man har på fel ställe! ;) ).  


    1 augusti 2015
Svar på tråden Viktnedgångspepp!