• frkmaria

    Viktnedgångspepp!

    Hej!

    Vill skaffa en aktiv tråd för pepp och stöttning för att gå ner i vikt!

    Gärna med olika utmaningar om folk är peppa på det! :)

    Måste få en liten morot att komma igång ordentligt då det går så jäkla sakta och vill iaf försöka 2-4kg/månad. :)

    Hoppa gärna på!  

  • Svar på tråden Viktnedgångspepp!
  • Plättis

    Jag är stolt över mig själv som varken slutat äta eller tröstätit efter en helg som fullständigt kört slut på mig mentalt. Nu verkar det som att både jag och sambon håller på att bli förkylda, men jag försöker att hålla mig igång så gott det går. Ta trapporna istället för hissen och småsaker som jag vet gör skillnad i längden. Och jag cyklar till jobbet! 

    Min plan är att inte köpa hem onyttigheter eftersom jag vet att vi båda äter om det finns. Än så länge går det ganska bra, men det brukar bli svårare när man ligger hemma på soffan, snorar och tycker synd om sig själv :/


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • frkmaria
    20110519 skrev 2014-06-22 18:06:16 följande:

    Nu är jag gift. 

    Har inte varit aktiv här senaste tiden. Sist jag skrev var nog när jag skulle testa klänningen i maj. Jag hade lyckats gå ner tillräckligt så att min klänning passade. 
    Behövde inte sy om den i ryggen så det var jag mycket glad över. 

    Har inte nått min målvikt ännu. Till augusti måste jag gå ner till 94 kg. 
    Nu står vågen på 98 kg, så det är en bit kvar. Så jag hänger kvar i tråden även om mitt bröllop redan har varit. 

    Lycka till ni andra som snart ska gifta er. 


    Grattis! Hoppas det blev en underbar kväll för er! :)

    Nu har jag snart kört en vecka med min sommarutmaning och jag har klarat 4h om dagen eller däromkring. Framförallt har jag tagit mig till gymmet varje dag vilket jag är väldigt stolt över, för det är inte likt mig! OCH. I lördags tog jag mig till gymmet i ösregn, när jag väl kom fram (15.30) så såg jag en lapp att de stänger 16.00 den dagen och att de slutar släppa in 1h innan.. Det var bara att vända hem igen och köra på vår crosstrainer hemma + lätt styrka (situps, armhävningar, jägarsits, planka osv.). Märkte vilken jäkla skillnad det var på crossen nu när man är van vid gymmets fina och bra maskiner! Vår är urkass ergonomiskt... och ja.. urkass överlag egentligen! ;) Imorgon får vi se vad vågen visar! 
    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Första veckan avklarad och jag klarade -3.1 på vågen! :) Tjoho!

    Tränade varje dag och har gått promenader.


    Enda är att jag känner mig lite stel i vaderna och fötterna på morgonen och om jag suttit stilla länge. Den stelheten försvinner dock ganska snabbt när jag börjat röra på mig. 

    Nu hoppas jag på 1-2kg i veckan fram till skolan börjar igen. Sen kommer jag trappa ner lite. 


    1 augusti 2015
  • Nightrod

    Denna länken är en av de bästa jag sett för de som vill börja träna och gå ner i vikt. Den förklarar på lekmanna nivå hur kroppen funkar och många av mina vänner har kommit till insikt med kost efter att de läst den.

    http://levstarkt.areaventyr.se/2011/09/28/katabolt-eller-anabolt-tillstand/

    Personligen så tränar jag före jobbet (crosstrainer 30min) sedan är det styrka eller lång promenad efter jobbet med sambon.

    Vi äter inte pasta, potatis, ris, osv som innehåller kolhydrater. Vi gör tex egna hamburgare på kvällen av 100% nörkött på en grov (längtan) brödbit med stekt ägg och sallad 150-200g biff blir man mätt av.
    Vi gör ungnsomelette, kycklingsallad, kassler, köttgrytor. Eller bara youghurt med frukt. Sedan på söndagen äter vi det vi gillar, thai, godis, osv, men bara en dag (ätardag). Det gör det värt att äta prottedrinkar (100% protein inga kolisar) som mellanmål och frulle på vardagarna :)


    Live free, ride free
  • sandrahs


    Ska börja ta avsked av BT, nu är vi gifta!

    - 12 kg på några månader och mååånga centimeter senare kom jag i drömklänningen. Nu måste jag bara fortsätta på egen hand...

    140607

     Hejaheja och lycka till.
  • Sally Bowles

    Sandrahs åh vilken vacker bild. Vad fin du är! Grattis!

    Nu har det börja lossna rejält för mig sen jag lade om kosten. Väger nu 78,5 ist för 82. Det bästa är att jag inte är hungrig alls. Äter inte så strikt, bara tagit bort bröd pasta ris och potatis och gottis och dryck med mkt socker såklart. Förut när jag gjorde detta så åt jag inte frukt men det gör jag nu och mår mkt bättre än sist gång. Jag ökar heller inte på med massa fett utan äter mer rent protein som lax kyckling och ägg. Funkar toppen! Hur går det för er andra?

  • Plättis

    Jag gick ner 1,5 kilo på en vecka, men insåg ganska snart att det berodde på att jag ramlat in i gamla hjulspår och inte ätit som jag skulle (knappt alls...). Som jag skrivit i en annan tråd så gick min mormor plötsligt bort, och det startade såklart hela ätstörningsgrejen som jag var rädd skulle komma tillbaka. 

    Nu har jag dock fått lite bättre ordning på allt, äter som jag ska och har gått ner ca 1 kilo totalt (alltså upp 0,5 av de jag tappat). På det stora hela känns det ändå bra. Bättre i lagom takt än att tappa mycket vikt på alldeles för kort tid (gick ner 5 kilo på två veckor när jag slängde ut mitt ex för flera år sedan) så att kroppen tar skada.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Glytten

    SÅ bra att du är medveten plättis.. Heja dig!

    För min del har det gått framåt, har valt att stanna upp lite då jag märker på mig själv att jag lätt tittar på mina problemområden istället för allt det fina. Dessutom har jag inte vägt så här "lite" sen jag gick i mellanstadiet.. Så jag får se det som att jag nått en bra vikt, nu ska jag bara jobba på att fasta till magen, låren och armarna lite mer.. Men jag måste berömma mig själv då jag på en månad tappat sex kilo och tio cm runt magen, dessutom har min muskeldelning (efter två graviditeter) nästa försvunnit helt. Allt tack vare att jag följde World of Shape's kost och träningsprogram... Inte lätt men helt klart värt det!!

  • Pia88

    Har överlag slappat till det rejält med allt som heter kost och motion...

    Som jag gissade innan (känner visst mig sj) så började jag slappna av lite väl mycket några veckor innan bröllopet.. men gick ändå inte upp mer än 2 kg.. och klänningen passade ändå..

    Nu blir det till att igen skärpa till sig.. har ännu långt kvar till målvikten.. men mår ändå bra som jag är nu..

  • cecbj195

    Hej tjejer!

    Tänkte att jag hoppar in här jag med :) Vi gifter oss augusti 2015, men det är inte bara därför jag vill gå ner (såklart). Jag väger idag 75 kg och har målvikten 65 kg. Går jag ner ett halvkilo i veckan så är jag i mål till jul.

    Jag började i januari i år och gick snabbt ner från 77 kg till 73 kg. Sedan hände det en massa saker i våras som gjorde att det här med viktnedgång inte prioriterades. Jag är dock stolt över att jag höll min vikt, låg på 73-74 kg i flera månader. Semestern gjorde dock att jag gick upp till 75...

    Nu är min sambos semester slut och det blir lite vardag igen. Jag börjar inte förrän i september så nu ska dagarna gå till träning och bra mat :) Kör med viktväktarna som funkar bra, måste bara bli lite bätte på att logga vad jag äter. Men framförallt tänker jag till lite innan jag äter något!

    Jag kör en utmaning på Runkeeper för att kunna springa en halvmara (21 km) som jag är halvvägs igenom. I september ska vi springa halv-Lidingö (15 km), bra att ha ett mål! Efter Lidingö ska jag komma igång med gymningen för att shapea lite. Mycket daller på kroppen som jag vill jobba bort. Dessutom blir det cirka en timmes hundpromenad per dag.

    Ledsen för en lång presentation :) Kom igen nu tjejer! 

Svar på tråden Viktnedgångspepp!