Inlägg från: ViktoriaStefan |Visa alla inlägg
  • ViktoriaStefan

    Viktnedgångspepp!

    Hej,
    Här är en till som kämpar med vikten.

    Jag är med i Viktväktarna, det är den bästa metoden för mig då man får äta precis allt, jag vill gå ner ca 25kg och har hittills gått ner 8,2kg.
    Vi har vår stora dag den 23 augusti 2014 så jag får lite panik hur jag ska klara av att gå ner tills dess samtidigt som jag vet att det bästa är att gå ner sakta.

    Jag försöker motionera en del men det går i perioder då det alltid har en förmåga att komma saker som måste prioriteras... Nu går jag i alla fall och buggar en kväll i veckan och så fort förkylningen gett med sig så ska det bli minst ett pass (helst två) i veckan på motionscykeln.
    Jogga är absolut inte min grej men nu när det börjar bli vår så blir det lite lättare att ta sig ut på promenader.
    Ni har helt rätt i att kosten är viktigast när man vill gå ner i vikt men att motioner hjälper så klart till.

  • ViktoriaStefan

    Jag har gått ner ytterligare 0,9kg så nu är det totalt minus 9,1kg.
    Det är en bra början men det är som sagt drygt 15kg kvar som jag vill ha bort till augusti.

    Jag har kommit igång mer med mina promenader och det känns jättebra, jag har nu gått en rask promenad på ca 40 minuter 3 gånger i vekan, tanken är att jag ska utöka tiden och gå en timmes promenader alternativt att gå 45minuter 4 gånger i veckan.


    Pia88 skrev 2014-03-02 21:08:56 följande:
    Och den förbenade vågen står kvar på förra veckans resultat.. Sen kom bakslaget.. En kollega hade med sig sekuna rulltårtor till jobbet idag... Blev en skiva.. Men har sen gått mycket i jobbet ikväll.. Så det jämnar nog kanske ut sig..

    Skärpning i nästa vecka...
    Ha inte dåligt samvete för rulltårtan den har du promenerat bort efter 40-50 minuter.
  • ViktoriaStefan

    Jag har varit och vägt mig idag igen och hade gått ner 0,5kg så nu är det totalt -9,6kg.
    Det känns riktigt bra att det fortsätter nedåt men känner ändå en press då jag vill gå ner ytterligare 15kg till augusti.

    Jag har letat efter bilder på mig från i somras/höstas innan jag började gå ner i vikt för att få en bild över de resultat jag gjort men de bilder jag hittar är bara på ansiktet eller överkroppen... jag vet ju att jag ogärna ville vara med på bild på grund av min vikt men något borde ju finnas.

  • ViktoriaStefan
    Pia88 skrev 2014-03-10 08:47:02 följande:
    Igår blev en vändpunkt. Disskuterade med sambon om mina viktproblem.. Min motivation och vad som kan ändras. Så idag börjar nya tag.

    Kommer inte räkna kalorier, inte skriva upp maten. Kommer följa med vikten och mina mått. Kommer röra på mig regelbundet. Kommer minska på socker och kolhydrater. Kommer öka på grönsakerna och proteinet. Försöker lämna bort bröd. Men kommer ändå unna mig något ibland. För det handlar om en livsstilsförändring. Inte en quick-fix.

    Idag visade vågen 71.3 kg. Nu är det neråt som gäller Glad
    Det är så skönt att kunna ventilera hemma för det är inte lätt att gå ner i vikt och ändra sin livsstil.
    Jag pratar ofta med min sambo och han är helt involverad i min viktresa.

    Följer du något speciellt program?
    Jag har försökt att göra precis som du att dra ner på kolhydrater och äta mer grönsaker och protein samt att röra på mig mer men för mig funkade det inte alls så länge jag inte hade koll på exakt vad det var jag stoppade i mig och hur mycket jag faktiskt motionerade.
    Sen jag gick med i Viktväktarna så har jag gått ner 9,6kg.
    Det är det enda som fungerar för mig, har provat GI, LCHF osv osv....

    Med Viktväktarna får man ju äta allt så länge man håller koll på vad man äter och hur mycket.
    Jag är så glad att min vän fick med mig dit, jag blev så imponerad och inspirerad när jag så hur hon minskade i vikt och till slut gick i mål på -20kg och har nu hållt den vikten i ett år.
  • ViktoriaStefan
    Pia88 skrev 2014-03-10 09:30:28 följande:
    Följer inga program. Försökte med Kiloklubi (finsk sida) men att ständigt logga in och fylla i all mat var inget för mig.. GI, LCHF.. vet att det funkar för vissa. Men jag har inte orken/motivation att läsa in mig på vad som är tillåtet och förbjudet.. Vet inte om Viktväktarna ens finns i finland, eller jo det finns de, men skulle heldre gå med i nåt sveknskt då och där kan det bli problem med medlemskap etc..

    För mig har det fungerat tidigare. Gick ner totalt 8 kg med att minska på kolhydrater tidigare. Så jag vet att det fungerar, men tålamodet... Det är där problemet sitter... Nu börjar det iaf med nya tag.
    Viktväktarna finns på nätet där man kan vara online-medlem. Det finns också en jättebra app som är superenkel att använda, utan den skulle jag nog inte klarat av det här.
    Jag har också svårt med tålamodet och om jag går och är sugen på choklad och jag absolut inte får äta choklad så ger jag upp, därför funkar det här för mig.
    Sally Bowles skrev 2014-03-10 09:05:11 följande:
    Viktoriastefan; Hej! Jag kör också vv. Det är det enda som funkar för mig. Hatar att inte få äta bröd potatis och frukt så såna dieteter slutar alltid i tårar och fler kilon för mig. Delammar min minsta på nio månader så jag vill äta varierat och inte så långt från sån mat vi åt innan och som jag även är uppväxt med. Min våg visade -0,9 kg idag :)
    Härligt jobbat!
    Hur länge har du varit med?
    Det är precis samma för mig om jag inte "får" äta det jag vill så blir jag bara grinig och ger upp.
    Jag ska väga mig på torsdag igen och den här veckan har jag ätit alla mina bonuspoints så jag räknar inte med att jag har gått ner så mycket men ibland får det bli så.
  • ViktoriaStefan
    Sally Bowles skrev 2014-03-10 11:50:06 följande:
    Viktoriastefan; Har varit med sedan slutet på januari i år och har gått ned 2 kilo, men jag följer det inte slaviskt. Låter det ta längre tid denna gång. Har gått ned på egen hand lite innan också. Kul att följas åt härinne :)
    Det är jättebra att tänka så.
    Jag har gått ner 9,6 kg på nästan 6 månader så jag tar det också lugnt. Jag hoppas och tror att det blir lättare att hålla vikten om man går ner långsamt, det är ju inte direkt så att jag gått upp 1kg i veckan så då kan jag inte räkna med att gå ner 1kg i veckan heller.

    Nu känner jag däremot lite stress då jag vill gå ner helst 15kg till innan bröllopet i augusti. Det är enbart för min egen skull för jag vill känna mig finare men om jag inte gått ner så mycket så vet jag att min fästman vill ha mig ändå Hjärta
  • ViktoriaStefan

    Idag är min vägningsdag, resultatet var -0,7kg den här veckan så nu har jag gått ner totalt -10,3kg. Heja mig!

    Det är jättekul att se att mina utökade promenader ger resultat på vågen.

    frkmaria Härligt att du får lite positiva resultat.
    Jag är precis som du, beredd att ge upp när det går uppåt på vågen men det finns inget annat alternativ än att fortsätta kämpa när man vill ha resultat.

  • ViktoriaStefan
    20110519 skrev 2014-03-17 13:39:13 följande:

    Wow, nu har chocken lagt sig efter att jag fick hjälp att mäta min kropp i morse. Både jag och sambon blev chockade över var måttbandet visade. 
    Det är en bit kvar till mitt mål, men är på god väg. I helgen ska jag dessutom snabbprova klänningen och se om den passar i ryggen eller inte. Lite nyfiken.m 
    Så här blev mina mått efter 5 veckor


    OJ! Vilka resultat på så pass kort tid. Du är superduktig.
  • ViktoriaStefan

    Ååå vad allt känns jobbigt nu.
    Jag har fått tråkiga besked inom familjen som känns jättetungt så hela livet känns upp-och-ner. Förutom det så ligger jag med bihåleinflammation och har haft feber i flera dagar.
    Jag har på grund av det här inte gått någon promenad sen i torsdags och det kommer inte att bli någon i dag heller. Kosten funkar väl ganska bra då jag håller mig inom mina poäng även om jag ätit både godis och tårta i helgen....
    Just nu ser jag inte direkt fram emot att ställa mig på vågen på torsdag, men jag tänker inte ge upp.

  • ViktoriaStefan
    KimOchKjell skrev 2014-03-19 08:29:03 följande:

    Någon som har tips på frukost? Jag tycker näst intill att det är jobbigt att få i sig frukost, men om någon kanske har tips på något litet hälsosamt man kan få ner ?


    Mitt frukosttips är Pauluns supergröt.
    Jag äter den som är med blåbär och hallon och har lättmjölk till. Den är supergod och dessutom väldigt mättande.
  • ViktoriaStefan

    Jag vägde mig idag och resultatet var -0,4kg den här veckan. Det känns riktigt bra att det fortsätter nedåt.

    Idag har jag varit så fruktansvärt sugen på allt möjligt så det har gått åt 15 av mina 49 bonuspoints.
    Jag åt först lunch på stan och när jag kom hem drack jag kaffe och då blev det först en chokladbit och sen en smörgås med marmelad. Till middag åt jag soppa och sen våfflor med glass och blåbär o hallon.
    Oj oj, det får bli en lång promenad imorgon.

  • ViktoriaStefan
    Puyo skrev 2014-03-21 08:58:43 följande:
    jag känner förövrigt att min VLCD börjar kännas av nu, levt på 500kcal sen 1 februari nu och mår väl si sådär, så idag blir det att äta lite mer. Otroligt orkeslös känner jag mig och snurrig.. :/ 
    Tack!

    Förstår att du känner av det, jag körde det för några år sen och jag klarade drygt en månad för jag blev precis som du beskriver helt orkeslös och kände mig yr väldigt lätt.
    Även om det är effektivt så tror jag att kroppen behöver lite mer för att orka.
  • ViktoriaStefan

    Igår torsdag var det vägdag igen och den här veckan hade jag gått ner 1,2kg!!!
    Jag är så imponerad av mig själv och jag är väl medveten om att mina utökade promenader har hjälpt till en hel del.

    Början på den nya veckan går inget vidare, idag har jag varit så otroligt godissugen så till mellanmål idag blev det två stora smörgåsar med marmelad till mellanmål och min veckobonus är nästan uppäten...
    Imorgon är det barndop med tårta och på söndag är det kalas så då är det tårta igen. Det får bli långpromenader både lördag och söndag.

    Total viktnedgång är nu -11,8kg.

  • ViktoriaStefan

    BLÄÄÄÄÄ!!!
    Jag var till Viktväktarna och vägde mig igår och hade gått upp 0,6kg =(
    Förra veckan var det barndop med fika och tårta på lördagen, barnkalas med fika och tårta på söndagen och även två restaurangbesök med mindra bra matval så jag förstod att det inte skulle gå så bra men jag trodde inte att jag skulle gått upp så pass mycket.
    Bara att fortsätta och skriva upp ALLT jag äter annars har jag jättedålig koll och dessutom fortsätta med mina dagliga promenader.
    Skam den som ger sig!

  • ViktoriaStefan

    Det är så tråkigt när det inte går bra =/
    Förra veckan hade jag gått upp 0,2kg, senaste månaden har jag ena veckan gått upp några hekto och nästa vecka gått ner några hekto så nu har jag samma vikt som för en månad sen.
    Jag vet ju precis hur jag ska göra för att gå ner i vikt men har så himla svårt att avstå från godsaker, jag har minskat ner  och väljer bättre alternativ, jag har faktiskt lyckats gå ner 11,6 kg men blä vad det är jobbigt ibland.
    Jag vill såå gärna gå ner 10 kg till innan bröllopet i augusti.

Svar på tråden Viktnedgångspepp!