• Annisen

    Bröllop augusti 2015

    Här tänkte jag att vi som gifter oss i augusti 2015 (!) kan dela tankar, tips, idéer, pyssel och peppa varandra inför den stora dagen :)


     


    Själva gifter vi oss den 8/8 2015 just nu står valet mellan två olika kyrkor och lokaler båda i stockholms området!

  • Svar på tråden Bröllop augusti 2015
  • Nightrod
    Linnen skrev 2015-06-28 10:33:07 följande:
    Det är precis så det fungerar. Det har jag bestämt ;) haha. 
    Bra då säger vi det

    Vi håller på att pilla med buketten, den börjar ta form mer och mer, får se hur den blir till slut men vi har förhoppningar om det

    Första ihoppsättning, utan hänge




    Igår satte vi på lite häng framtill, endel smycken kvar, men trro det kan bli bra

    Bara tärnbuketten kvar sedan, men den är förberedd
    Live free, ride free
  • Nightrod

    Yess!
    Nu är det klart med två servetriser (min kusins dotter + vän som jobbar som servetriser)
    De skall fixa med maten, upplägg, värmning, hämtning, hackning,  och massa småsaker samt så tar de hand om all disk

    Så skönt att ha allt det fixat .


    Live free, ride free
  • stresso

    vi börjar få riktigt svårt att få tummen ur och ordna småpillet som är kvar (smått och smått- mannens skjorta är ju rätt viktig men allt är ju relativt Glad), snart är det bara en månad kvar till bröllopet men vi seglar liksom iväg till nästa drömprojekt: bygga sommarstuga Förvånad

  • AnnaHJ

    Jag har också tappat sugen lite. Skulle behöva göra klart kakfaten och inventera övriga dekorationer så jag vet att jag är nöjd. Lämnade över ansvaret för kontakt med kantorn till sambon men han har fortfarande tagit tag i det... Måste även beställa blommor men vill ha mamma med mig som är florist men hon har aldrig tid.

    3 personer har fortfarande inte osat (osa 1 juni!) och vi måste meddela cateringen snart hur många vi blir.

    Sambon kom hem igår från 4 dagars svensexa och är borta ikväll och imorrn kväll. Han har sedan spelningar och är borta alla helger innan bröllopet så det blir väl jag som får fixa det han skulle göra ändå. Många erbjuder sig att hjälpa till men det är ganska stressande att behöva ha koll på precis ALLT.

    Just nu känns det mest som att det ska bli skönt när det är över.

  • yasminb

    Nightrod: fasen vilken snygg bukett, grymt ju!


     


    AnnaHJ: om folk inte har osat inom osa-datumet så tolkas det som ett nej.. Om du ändå vill ge dem en sista chans så skulle jag ha skickat ett sms och skrivit något i form med att om ni inte svarat innan veckan är slut måste jag tyvärr ta det som ett nej. Tråkigt, men folk som inte behöver fixa med all planering själva tänker typ att men vadå, jag är bara en person det påverkar ju inte så mycket.. men JOOOO, har velat ge x-antal personer en snyting senaste tiden när det kommer till osningar och deras "uppdrag" som de själva velat ta på sig..


     


    Inte långt kvar nu, men tusen smågrejer att fixa med..


    Någon som har tips på vitt vin som kan serveras till en buffé? Vi ska ha en medelhavsbuffé! Vi kommer ha rött vin, cider och öl men det vita vinet har vi inte lyckats komma på ännu..


     

  • mtep
    AnnaHJ skrev 2015-07-01 17:06:46 följande:

    Sambon kom hem igår från 4 dagars svensexa


    Oj! Fyra dagar. Nyfiken vad de gjort?
  • AnnaHJ

    Jag har pratat med dem och alla har lovat att osa denna veckan. Jag hoppas verkligen att de hör av sig annars tar jag det som ett nej. Nej, det verkar verkligen inte som att folk fattar att bröllop är ett ganska stort projekt att få ihop...

    Hans gäng kidnappade honom och åkte till Warszawa, drack öl och hade det bra bara. Inga pinsamma grejer förutom att de hade preparerat hans väska lite ???? Min sambo älskar den staden så det var verkligen roligt för honom.

  • Rosaprick

    Jag och min sambo ska med gifta oss i augusti. Och jag är redan jätte nervös.

    Någon mer än jag som redan är nervös ?

  • ballerina
    Rosaprick skrev 2015-07-01 23:48:04 följande:

    Jag och min sambo ska med gifta oss i augusti. Och jag är redan jätte nervös.

    Någon mer än jag som redan är nervös ?


    Jag är inte det minsta nervös, men väldigt spänd och förväntansfull. Nervös är känslan jag känner inför en tenta, att hålla i ett sammandrag eller när jag ska sjunga på scen. Då brukar jag känna att jag inte har kontroll, och att jag gärna vill att det ska vara över så fort som möjligt. Så känner jag inte nu. Nu njuter jag av varje dag, vill att den här tiden innan bröllopet ska vara för evigt. Jag vill att vigseln ska pågå i flera veckor och att bröllopsfesten ska pågå i månader.

    Jag ser fram emot att få stå i kyrkan, hålla hand med min blivande och höra mig själv säga "Ja". Jag längtar så otroligt mycket, jag känner fjärilar i magen och mina händer börjar skaka. Jag är inte det minsta nervös, för jag vet att det kommer bli den bästa stunden i mitt liv. Hittills.
  • ballerina

    Det känns som att det mesta faller på plats nu. Den här veckan har vi lämnat in klänningen för justering, köpt slöja, träffat cateringpersonalen, hämtat våra ringar, haft vigselsamtal, haft samtal med kantorn, träffat solisterna och kollat in festlokalen.

    Nästa vecka ska jag fixa med buketten... Jag gör en broschbukett, och blev så arg sist jag satt med den att jag slängde den i golvet :O Hoppas på bättre humör och samarbetsvilja den här gången.

    Vi fick ju avslag på vår ansökan om nybildat efternamn, och vi har vridit på alla alternativ. Slutligen kom vi fram till att vi tar ett av våra som vi har. Jag sa "jag heter hellre ditt än mitt namn" och han sa "tack och lov, för jag heter heller som jag heter nu än byter". Det är inte så många i Sverige som heter mitt nuvarande namn, men väldigt många i min hemstad heter likadant. Så fort jag är i södra Sverige och säger mitt efternamn får jag frågorna "kommer du från norrbotten?" och "är du släkt med...?". Så. Less. Om 37 dagar kommer jag ha ett vanligt -son-namn, och jag kunde inte vara gladare :)

Svar på tråden Bröllop augusti 2015