• Anonym (Ledsen)

  En bekant anser att vi gifter oss för tidigt

  För några dagar sedan träffade jag på en vän till familjen som tillhör den äldre generationen. Vi började prata om mitt stundande bröllop och det var då hon berättade för mig att hon anser att min fästman och jag går för fort fram. Anledning till detta var, enligt henne, att vi inte känner varandra ännu och att vi inte har genomgått tillräckligt många svårigheter tillsammans. Jag tog väldigt illa vid mig, kände mig ledsen och visste inte riktigt vad jag skulle säga. Samtidigt blev jag även arg. Vilken rätt har hon att säga att jag inte känner min bästa vän? Och vad vet hon om vad vi har genomgått tillsammans? 

  Jag vet att hon själv genomgick en svår skilsmässa som ung och innerst inne menade hon nog bara väl men jag tycker också att man borde tänka efter innan man slänger ur sig någonting liknande till människor.

  Min fästman och jag kommer att ha varit ett par i strax under tre år när vi gifter oss sommaren 2014.  Det kanske är tidigt, det vet jag inte, och jag vet inte heller hur framtiden kommer att se ut. Det enda jag vet är att vi får varandra att må bra och att jag är beredd att kämpa för det vi har tillsammans. Han är den jag vill bli gammal med. 

   

 • Svar på tråden En bekant anser att vi gifter oss för tidigt
 • marolo

  strunta i vad hon säger! vi kommer att ha varit tillsammans i strax under 4 år när vi gifter oss, Jag tror absolut att du kan känna honom tillräckligt bra, hade det bara gått nått år hade jag kunnat tycka att det gick för snabbt fram men 3 år känns endå lagom. sen beror det väl på hur man levt oxå, jag och min sambo har bott tilsammans i 3 år och på så vis lär man verkligen känna en person, men har man haft ett distansförhållande i 3 år ja då kanske man inte känner personen, så fårgan är väl sanrare hur man levt och umgåtts med personen snarare om hur många år man känt varann 

 • filibustern

  håller med föregående talare! skit i va hon säg och kör på! 

  Jag kan tycka att gränsen "för tidigt" går där förälskelse/kärlekströskeln går. när man är förälskad så är partnern i princip perfekt i allt, men när den går över så upptäcker man kanske lite skavanker och annat. och jag tycker inte att det är jättesmart att gifta sig innan denna förälskelseperiod "gått över". (det är ju bara vad JAG tycker) och den verkar vara på ca 1-2 år standard. så 3 år tycker jag är helt ok!  

 • Anonym (.)

  Det är svårt att inte ta åt sig av vad andra säger, men försök att strunta  i det. Vi hade varit tillsammans ungefär lika länge innan vi gifte oss och vi fick också någon sådan kommentar. Aningen är det med välmening (som det säkert är i ditt fall) eller så är det någon bitter människa (som en kompis till min mans ex i vårat fall).. I båda fallen så är det bara att skaka av sig och gå vidare:) 

  Som du säger så har ingen någon som helst aning om vad ni har gått igenom och hur väl ni känner varandra, så kör på så länge du inte tvekar på om dom har rätt:)  

 • Anonym (.)
  filibustern skrev 2013-12-19 16:26:24 följande:
  håller med föregående talare! skit i va hon säg och kör på! 

  Jag kan tycka att gränsen "för tidigt" går där förälskelse/kärlekströskeln går. när man är förälskad så är partnern i princip perfekt i allt, men när den går över så upptäcker man kanske lite skavanker och annat. och jag tycker inte att det är jättesmart att gifta sig innan denna förälskelseperiod "gått över". (det är ju bara vad JAG tycker) och den verkar vara på ca 1-2 år standard. så 3 år tycker jag är helt ok!  
  Det där håller jag helt med om! En person som säger att sin partner inte har några dåliga egenskaper eller brister över huvud taget är inte helt redo att gifta sig... 
 • Anonym (Ledsen)

  Vi har varit sambos i cirka två år. Det första halvåret levde vi dessutom i en 1:a på 25 kvadrat och delade en 90-säng, och det gav verkligen en helt ny innebörd till ordet "sambo" ;) Vi hade precis tagit examen från högskolan, hade svårt att hitta jobb och var tvungen att leva på försörjningsstöd ett tag. Det var en stressig tid i våra liv, men nu när vi har tillsvidareanställningar och en stabil ekonomi känner vi att vi är redo att ta nästa steg i livet.

   

 • Marie Malmö

  Bli inte ledsen för den kommentaren! Det är ert liv och ingen annan ska lägga sig i. Jag håller med om att man inte ska gifta sig för tidigt (sådär inom några månader), men om man känner sig säker att man hittat rätt partner och man dessutom bott ihop ett tag så är det inte för tidigt om man inte själv tycker det är det!

  För i tiden gifte man sig dessutom ännu tidigare för då fanns det inget som hette sambo!

 • TheD

  Tycker inte alls det är tidigt. Jag har synen att förlovning sker på 1-års dagen och sen bröllop ett år senare ;) men vi kunde inte gifta oss då så det blev 3 år senare. Det var lite taskigt av er bekant att säga så för hon vet knappast allt om er om jag ska tolka dig rätt..gift er och strunt i henne :)

 • sandri87

  Jag har varit ihop med min sambo i nästan 3 år när han friade! När vi gifter oss har vi varit ihop i nästan 4 år. Jag förstår att du tog illa vid men försök att inte bry dig vad andra säger. Det är viktigt att du går efter vad du känner. Även om man har varit ihop länge och gifter sig sedan är det inte säkert att det håller!

 • Mathildatiger

  Jag tycker inte ens att det är tidigt, men å andra sidan kommer vi att ha varit tillsammans i 2,5 år (dvs kortare tid ändå) när vi gifter oss så jag kanske inte är så objektiv. Glad

  Men varför vänta om man älskar varandra, vill dela resten av livet och det känns rätt?

 • Marie Malmö

  Ville också bara lägga till att jag tycker folk skiljer sig för tidigt! Gräset är inte alltid grönare på andra sidan. Men såklart ska man gå skilda vägar om man blir slagen eller man hatar varandra eller andra större skäl.
  Sen att kärleken förändras efter många år, det är mer en regel än ett undantag. Man kan inte räkna med att passionen man hade när man precis träffats ska finnas kvar i 30 år.

Svar på tråden En bekant anser att vi gifter oss för tidigt