• Anonym (Ledse­n)
    Äldre 19 Dec 16:05
    7255 visningar
    30 svar
    30
    7255

    En bekant anser att vi gifter oss för tidigt

    För några dagar sedan träffade jag på en vän till familjen som tillhör den äldre generationen. Vi började prata om mitt stundande bröllop och det var då hon berättade för mig att hon anser att min fästman och jag går för fort fram. Anledning till detta var, enligt henne, att vi inte känner varandra ännu och att vi inte har genomgått tillräckligt många svårigheter tillsammans. Jag tog väldigt illa vid mig, kände mig ledsen och visste inte riktigt vad jag skulle säga. Samtidigt blev jag även arg. Vilken rätt har hon att säga att jag inte känner min bästa vän? Och vad vet hon om vad vi har genomgått tillsammans? 

    Jag vet att hon själv genomgick en svår skilsmässa som ung och innerst inne menade hon nog bara väl men jag tycker också att man borde tänka efter innan man slänger ur sig någonting liknande till människor.

    Min fästman och jag kommer att ha varit ett par i strax under tre år när vi gifter oss sommaren 2014.  Det kanske är tidigt, det vet jag inte, och jag vet inte heller hur framtiden kommer att se ut. Det enda jag vet är att vi får varandra att må bra och att jag är beredd att kämpa för det vi har tillsammans. Han är den jag vill bli gammal med. 

     

  • Svar på tråden En bekant anser att vi gifter oss för tidigt
  • Anonym (Ledse­n)
    Äldre 19 Dec 16:43
    #5

    Vi har varit sambos i cirka två år. Det första halvåret levde vi dessutom i en 1:a på 25 kvadrat och delade en 90-säng, och det gav verkligen en helt ny innebörd till ordet "sambo" ;) Vi hade precis tagit examen från högskolan, hade svårt att hitta jobb och var tvungen att leva på försörjningsstöd ett tag. Det var en stressig tid i våra liv, men nu när vi har tillsvidareanställningar och en stabil ekonomi känner vi att vi är redo att ta nästa steg i livet.

     

Svar på tråden En bekant anser att vi gifter oss för tidigt