• Äldre 19 Dec 16:26
    7294 visningar
    30 svar
    30
    7294

    En bekant anser att vi gifter oss för tidigt

    håller med föregående talare! skit i va hon säg och kör på! 

    Jag kan tycka att gränsen "för tidigt" går där förälskelse/kärlekströskeln går. när man är förälskad så är partnern i princip perfekt i allt, men när den går över så upptäcker man kanske lite skavanker och annat. och jag tycker inte att det är jättesmart att gifta sig innan denna förälskelseperiod "gått över". (det är ju bara vad JAG tycker) och den verkar vara på ca 1-2 år standard. så 3 år tycker jag är helt ok!  

  • Äldre 19 Dec 18:38
    #12
    JW2014 skrev 2013-12-19 18:09:19 följande:
    Anonym (.) skrev 2013-12-19 16:29:04 följande: filibustern skrev 2013-12-19 16:26:24 följande: håller med föregående talare! skit i va hon säg och kör på! Jag kan tycka att gränsen "för tidigt" går där förälskelse/kärlekströskeln går. när man är förälskad så är partnern i princip perfekt i allt, men när den går över så upptäcker man kanske lite skavanker och annat. och jag tycker inte att det är jättesmart att gifta sig innan denna förälskelseperiod "gått över". (det är ju bara vad JAG tycker) och den verkar vara på ca 1-2 år standard. så 3 år tycker jag är helt ok!   Det där håller jag helt med om! En person som säger att sin partner inte har några dåliga egenskaper eller brister över huvud taget är inte helt redo att gifta sig... Min blivande make har inga dåliga sidor alls. :) Han är helt fantastisk och perfekt, varje dag :) Vi är 30 år, varit tillsammans i 4 år, heltidsarbetande och driver en gård ihop på fritiden. Dessutom har vi inte haft några kriser eller gräl heller.Jag anser att vi är redo att gifta oss. Vi kanske uppskattar varandra väldigt mycket pga att vi ser till att ha romantik och kommunikation i centrum. Eller så har jag valt en bra pojkvän/och uppskattar honom eftersom att jag var i ett uselt förållande med missandel och hot innan.Jag tycker däremot inte att man är redo att gifta sig om man grälar ofta eller försöker förändra varandras betende. En lat man kommer alltid vara lat osv. Jag tycker att man ska välja den partner som är mest optimal och som man är lyckligast med :D    
    själklart är det ju så. jag har en lat karl.. och jag får helt enkelt ge upp om att göra honom olat. :P (vi har varit ihop i 8 år) haha.  men jag älskar honom ändå^^ och självklart finns det ju människor som finner sin partner närmast perfekt och då säger jag grattis! en del par "fattar" förhållanden på en gång, och en del måste lära sig. vi (eller i alla fall jag) fick lära mig, och jag hade stor hjälp av boken "kärlekens fem språk" som jag rekommenderar starkt! läser den nu för andra gången. :) den ger en saker att tänka på och man får insikter om både sig själ och andra :)  
  • Äldre 27 Dec 12:48
    #15
    Nettan69 skrev 2013-12-27 12:32:58 följande:
    Hehe - förlåt, men jag och min man gifte oss dagen innan vår 8-månader dag tillsammans.... Vi har ännu inte varit tillsamman ett år - men ibland så bara vet man. 

    Lycka till och lev ditt liv som du vill och strunta i vad andra säger.  
Svar på tråden En bekant anser att vi gifter oss för tidigt