• Äldre 3 Nov 11:18
    20158 visningar
    106 svar
    106
    20158

    Någon fler som väntar smått? :)

    Jag kan inte hålla mig. Vi har fått reda på att vi väntar barn (vårat andra) och bebis är berkänad 19 mars. Halva graviditeten har alltså gått.

    Nu står vi inför val som att köpa barnvagn, babyskydd, spjälsäng och en massa annat. Samt välja namn till den lilla.

    Är det någon fler här som väntar smått?

    Jag tänkte att även om bröllop är den stora snackisen här, så kanske det kan vara skoj att skriva av sig lite om diverse gravidkrämpor och annat också :)


  • Svar på tråden Någon fler som väntar smått? :)
  • Äldre 6 Feb 21:14
    #71

    Inte för att jag väntar barn men det här med namn. maken och jag hade namnen klara på våra barn efter att vi hade varit tillsammans i ca 3 månader ;) Vi kommer ha dop men jag har varit på två namncermonier till mina två yngsta kusiner som nu är 1 och 3. Min moster sa inget speciellt mer att detta är XX och tackade för att alla ville komma. Sedan var det fika och presentöppning....eller om det var tvärtom.

  • Äldre 7 Feb 09:03
    #72

    Åh, namn, en till djungel! Vi har världens längsta veto-lista (aldrig över min döda kropp att mitt barn ska heta...), men har hittat ett namn till en eventuell pojke och ett till en eventuell flicka. Så nu är det bara att hoppas att ett av namnen faktiskt passar på den bebis som kommer ut också! Jag vet att min bror ville döpa sin baby till Ellinor, men när bebis kom var hon jättejättemörk och hårig över hela kroppen och båda föräldrarna kände att nej, det här är banne mig ingen Ellinor. Bara att tänka om..

    Vi ska döpa vår bebis är planen, men jag har varit på två väldigt olika namngivningsceremonier. En av dem var mer samla-släkten-äta-tårta men den andra, som jag gillade bäst, så höll föräldrarna ett litet tal till sin bebis och berättade varför de hade valt namnen till henne, vad namnen innebar för dem och lite så. Och så var det lite musik och så, så en "riktig" ceremoni. Och sedan tårta och grejer med. Jag tyckte det var så himla mysigt när de pratade om namnen och varför de hade valt dem till sitt barn!

  • Äldre 7 Feb 14:24
    #73

    Tack :) Det där med namn är svårt tycker jag. Vi hade dotterns namn klart redan i juni/juli (hon var beräknad i januari). Vi prövade känna på lite andra namn, men nej. När hon väl kom, så prövade vi även då kalla henne för andra namn, men det var helt enkelt en liten Tuva. Nu hoppas vi såklart att det blir lika enkelt med lillasyster, men man vet aldrig. Pojknamn har vi inga, alls, som vi tycker om. Vi har inget annat flicknamn som vi är överens om heller :P

    Vi har varit på ett dop och en namngivning. Dopet var i kyrkan med präst och allt, såklart. Ett par psalmer, gudföräldrar osv. Efteråt var det fika i församlingshemmet. Namngivningen var i trädgården hemma hos familjen. Dom berättade lite kring namnet, varför dom valt det, samt vart andranamnen kom ifrån. Mamman höll ett litet tal, även mormor till barnet och barnet fick en fadder som också sa några ord. I övrigt var det fika och umgås som gällde. Plus att vi fick skriva en liten hälsning till barnet i en bok. Ja, på båda tillställningarna har det varit presentöppning också.

    Jag funderar på om man skulle kunna göra så att man bjuder på fika, men även berättar lite kort om namnet/namnen, läser en dikt och låter barnets morfar spela en liten sång. Ja, sedan fika såklart. Dottern vår vill ju gärna ha kalas för lillasyster :)

    Men, det  är det där med gästlistan... Jag vill ju gärna bjuda in ALLA. Mostrar, fastrar, kusiner, vänner osv. Men, då hamnar vi på en gästlista med ca 80 personer eller där i kring. Nu kommer ju säkert inte alla kunna komma, men vad kan man räkna med.. 40-50 personer iaf? Sedan är det den saken att vi står inte all släkt väldigt nära, vi ses bara vid större familjetillställningar som tex jul, men vi skulle ändå gärna vilja bjuda in dom. Jag vill bara inte att dom ska tro att vi bjuder in dom för att få en massa paket och prylar, för så är det ju inte. Jag skulle heller aldrig kunna bjuda tex en faster och två kusiner, men inte dom andra. Alla eller ingen.

    Och nog skulle vi kunna bjuda in "bara" närmsta familjen, alltså våra föräldrar, syskon och mor- och farföräldrar, men alla dom kommer ju garanterat redan ha hunnit uppvakta oss före. Och av våra vänner vill jag faktiskt ha presenter! Hur sniket det än kan låta, men efter allt vi firat dom med födelsedagspresenter, examenspresenter och presenter när dom fått barn osv, så känner jag lite att det är vår tur att bli uppvaktade nu ;P haha

    Nåja, vi har ju ett tag på oss att fundera på saken...


  • Äldre 10 Feb 13:51
    #74

    Vi har spenderat helgen på förlossningen. Fick väldigt smärtsamma sammandragningar i lördags, så vi fick komma in. Dom försökte stoppa med bricanyl, vilket inte funkade. Natten till söndag satte jag dock igång att kräkas och det visade sig vara en magsjuka som triggat igång sammandragningarna. Hade väldigt smärtsamma sammandragningar i dryga 18timmar, kom med ca 1-20min mellanrum. Jag kunde inte få i mig något och kräktes upp all vätska. Blev helt slut och uttorkad. Fick dropp och morfin, vilket hjälpte. Är öppen ca 1-2cm och det är lite kvar på livmodertappen. Är hemma nu och mår, kanske tillfälligt, lite bättre. Inga kräkningar och får i mig lite att äta. Nu tror jag dock att slemproppen nyss gick, så det kan bli en spännande tid framöver...


  • Äldre 10 Feb 16:06
    #75

    Oj! Spännande! Fast väldigt läskigt och jobbigt med för er i helgen låter det som.. Hoppas att det blir bättre när det börjar "på riktigt"! Och att att går bra, så att ni snart har nya tillskottet hemma hos er!

  • Äldre 11 Feb 00:01
    #76

    Vi fick vår underbara dotter dem 20e december :) njuter för fullt! Lycka till Daniiel och hoppas bebisen vill stanna lite till i magen

  • Äldre 11 Feb 17:48
    #77

    Här är en till som väntar på en liten och det är våran första. Vi är i v. 19 nu och var på ultraljudet idag och allt såg bra ut. Vi ville få redan på könet men vår lilla krabat ville inte visa upp sig på det sättet. Den rörde sig hur mycket som helst och precis hela tiden så till och med teknikern hade problem att få till de beräkningar som behövdes. Men allt såg som sagt bra ut och vi glädjer oss med att vår lille verkar må bra.

  • Äldre 11 Feb 20:42
    #78

    Oj här har det hänt grejer!! Daniiel; hur mår du? Vilken vecka är du i nu? Stannar det av eller blir det prematur? Här går det som tåget, jag har fullt upp med lillan och bröllop och idag kollade jag på min grav-app v 16!!! Oj!!! Var tog tiden vägen? Snart RUL, hoppas den lille visar könet ;). Jonsar02, kul med bebis! Och vi ligger då ganska nära varandra! Första barnet? Om lilla bebisen inte visar sig på RUL är det med större sannolikhet en flicka ;). Lycka till!

  • Äldre 12 Feb 06:36
    #79

    Hej Niriel, Tips om du gillar Bugaboo är att beställa från England eller Holland. Billigare plus att man kan be om att få rabatt. Jag och en väninna beställde från Holland och köpte maxicosy babybilbarnstol i samma veva med möjlighet att koppla på den på vagnen. Jag har en bugaboo donkey duo och vi tjänade nästan 6 tkr på att beställa den från Holland. Bugaboo är lite väl dyra i Sverige. Om du gillar det märket så kan jg säga att det är en jättebra vagn som är superskön att köra. Hjulen är snurrbara (kan stelställas också) så man kan navigera den väldigt lätt

  • Äldre 12 Feb 08:55
    #80

    Fru forsmark! Vi tänkte köpa en donkey (har cam nu). Bör jag beställa från holland? Tipsa gärna om vilken hemsida jag kan beställa från! Tack :)

Svar på tråden Någon fler som väntar smått? :)