• Äldre 3 Nov 11:18
    20162 visningar
    106 svar
    106
    20162

    Någon fler som väntar smått? :)

    Jag kan inte hålla mig. Vi har fått reda på att vi väntar barn (vårat andra) och bebis är berkänad 19 mars. Halva graviditeten har alltså gått.

    Nu står vi inför val som att köpa barnvagn, babyskydd, spjälsäng och en massa annat. Samt välja namn till den lilla.

    Är det någon fler här som väntar smått?

    Jag tänkte att även om bröllop är den stora snackisen här, så kanske det kan vara skoj att skriva av sig lite om diverse gravidkrämpor och annat också :)


  • Svar på tråden Någon fler som väntar smått? :)
  • Äldre 24 Jan 14:43
    #41
    niriel skrev 2014-01-24 14:07:05 följande:
    Med min extremt regelbundna mens var det ganska uppenbart när det var något där inne, så jag tror att vi egentligen visste ganska direkt. Men fick bekräftat i typ vecka 6 eller så. Men annars hade jag nog knappt märkt av det ändå, det är galet vilken lyxgraviditet det har varit än så länge! 

    Vi vet inte vad det är och ville inte veta heller, det är ju första så det spelade ingen roll men vi kände att det kunde vara kul med en överraskning. Så vi får se! Vilket gör det här med namn svårare, när man ska hitta på för både eventuell pojke och eventuell flicka.. Men skoj att det rör sig så mycket, det gör ju att man lite bättre fattar att det faktiskt är någonting därinne. Vilket man ju lite har tvivlat på ibland när man har haft den enorma lyxen att må så bra och inte känna av någonting..

    Men vecka 33 för dig, då är det ändå inte så långt kvar då? Spännande! 
    Skönt ändå att veta tidigt. Jag trodde ju att jag var sjuk och var till både VC och akut flera gånger. Jag misstänkte eventuellt en graiditet i början, men gjorde två negativa tester, så uteslöt det efter det. Vi hade ju dessutom försökt till och från med ett syskon i 6år ungefär, utan lycka, så graviditet var inte det uppenbara alternativet heller :P

    Det låter ju toppen att du har mått, och mår, så pass bra. Då kan man ju verkligen njuta av graviditeten :) Även om det i början, som du säger, knappt märks att man är gravid då. Det är när fosterrörelsena sätter igång :) Och det är så mysigt att känna att det är någon där inne. Det är en känsla jag verkligen önskar att maken fick uppleva :)

    Jag förstår er, vi ville inte veta med första heller. Det blev en överraskning :) Även om jag var övertygad om en flicka sedan tredje månaden ungefär och endast hade ett namnalternativ som var ett flicknamn :P Har ni hittat några namn som ni tycker om?

    Ja, v.32+2 nu för att vara exakt, och det känns att det börjar närma sig så smått. Samtidigt som det känns som tiden står stilla :P Första föddes i v.36+1, så om den här har lika bråttom, är det inte alls länge kvar nu hehe
  • Äldre 24 Jan 14:44
    #42

    Vi har ju börjat försöka bena i den här med FP nu också, men det är rena grekiskan för mig. Jag förstår inget alls. Hur det är bäst att fördela dagarna, hur vi får ut mest pengar, hur vi får dagarna att räcka osv osv.


  • Äldre 24 Jan 20:32
    #43

    FK är ju katastrofala. Ingen vettig människa kan förstå deras system. De sa till mig "första barnet kan vara lite klurigt med att förstå FK men snart kommer du vara en FK-expert! ...hell no? Nu med barn nr2 på väg förstår jag inte den för fem öre.. Klänningen tänkte jag beställa ikväll, jag har tagit min mått som behövs. Byst, under byst, längd, klackhöjd, släpets längd. På kroppsmåtten plussade jag 2-3 cm för att försäkra mig om att jag får rum (V13 nu, vi vid bröllopet). Jag tror det blir lagom så jag är en sticka som får en biafra-mage... Jag bad sömmerskan sy ett släp på 10 cm, originalmodellen är utan släp. Jag bad även att hon skulle lägga till tyg i framkant då kjolen kommer bli för kort när magen står ut annars, och att hon skulle sy med extra sömnsmån så det var lättare att korriera storleken om det blir aktuellt. Valde light ivory/off white. Något annat jag bör tänka på? www.etsy.com/se-en/listing/163469343/vintage-ivory-lace-empire-waist-chiffon

  • Äldre 24 Jan 20:35
    #44

    Jag hade tänkt mig ett par snygga vita ballerina/sandaler, en låg håruppsättning och en golvlång slöja under. Vad tror du? Det är ju skit pirrigt att beställa! Tänk om man gör något fel? Tänk om jag glömt skriva att hon måste lägga på tyg fram? Kul att ha en bröllopsklänning där man ser halva smalbenet fram liksom haha..

  • Äldre 24 Jan 20:50
    #45
    Daniel: Det blev en fulldag på universitetet så fick ingen möjlighet att ringa MVC idag, men det hinns ju =) Har så svårt för att inte berätta för alla nu på en gång, särskilt som vi håller på med ett fördjupningsarbete om fosterdiagnostik och PKU-prov och man själv sitter och väger in ens egna situation i frågeställningarna. Ja illamåendet är värst på förmiddagen, men jag har upptäckt att banan och tuggummin fungerar bra för att lindra lite =). Haha jag känner igen det där, man vill ju komma undan så billigt som möjligt samtidigt som prylen ska uppfylla en rad med olika krav/önskemål. Försäkringskassan vill man ju bara skratta åt, det är knappt så att de själva vet vad de pratar om. I november ringde jag dem för att ta reda på om min framtida FP kommer att baseras på de tre ½ år jag jobbade heltid innan jag började plugga, eller om den skulle baseras på mitt extrajobb jag har haft sedan jag började plugga. Ena gången jag ringde så skulle jag självklart få ut baserat på mitt tidigare heltidsjobb, vilket skulle ge en helt ok FP. Men nästa gång jag ringde så skulle jag endast kunna få lägsta belopp..

    meandmylove: Jag är nyfiken på vad för slags klänning du funderar på =) Om vi tidigarelägger bröllopet så blir det mest troligt någon gång i juni, och då skulle jag vara i vecka 24-27. Man har ju ingen aning om hur kroppen kommer att se ut, men jag vill inte ha något tält till klänning.
  • Äldre 24 Jan 22:15
    #46

    Kolla länken jag postade två inlägg upp! Jag har förutom den hittat fyra som jag tyckte kunde passa. Jag ska posta bild när jag får tillgång till dator ;)

  • Äldre 25 Jan 09:15
    #47
    meandmylove skrev 2014-01-24 20:32:38 följande:
    FK är ju katastrofala. Ingen vettig människa kan förstå deras system. De sa till mig "första barnet kan vara lite klurigt med att förstå FK men snart kommer du vara en FK-expert! ...hell no? Nu med barn nr2 på väg förstår jag inte den för fem öre.. Klänningen tänkte jag beställa ikväll, jag har tagit min mått som behövs. Byst, under byst, längd, klackhöjd, släpets längd. På kroppsmåtten plussade jag 2-3 cm för att försäkra mig om att jag får rum (V13 nu, vi vid bröllopet). Jag tror det blir lagom så jag är en sticka som får en biafra-mage... Jag bad sömmerskan sy ett släp på 10 cm, originalmodellen är utan släp. Jag bad även att hon skulle lägga till tyg i framkant då kjolen kommer bli för kort när magen står ut annars, och att hon skulle sy med extra sömnsmån så det var lättare att korriera storleken om det blir aktuellt. Valde light ivory/off white. Något annat jag bör tänka på? www.etsy.com/se-en/listing/163469343/vintage-...
    Haha känner igen det där. Jag förstod inget med första barnet och om möjligt, ännu mindre nu, med andra.

    Underbar klänning på alla sätt och vis, otroligt vacker! Jag skulle kanske lagt till lite mer på bystmåttet? Om du kommer vara i v.34 vid bröllopet, så är ju risken stor att bysten är mer än ca 2-3cm större, eller? Det brukar ofta vara just byststorleken som ställer till det för gravida brudar :P Men med extra sömsmån kanske det funkar ändå.
    meandmylove skrev 2014-01-24 20:35:29 följande:
    Jag hade tänkt mig ett par snygga vita ballerina/sandaler, en låg håruppsättning och en golvlång slöja under. Vad tror du? Det är ju skit pirrigt att beställa! Tänk om man gör något fel? Tänk om jag glömt skriva att hon måste lägga på tyg fram? Kul att ha en bröllopsklänning där man ser halva smalbenet fram liksom haha..
    Och det låter som väldigt bra styling till klänningen tycker jag :) Du kommer se väldigt skir och romantisk ut :) Lite som "Blondinbella" ;) Och hon var väldigt vacker på sin bröllopsdag!

    Hehe konversationera på Etsy sparas väl? Så du kan dubbelkolla. Och skicka ett meddelande till om du glömt av något :P
  • Äldre 25 Jan 09:19
    #48
    Imsevimse skrev 2014-01-24 20:50:43 följande:
    Daniel: Det blev en fulldag på universitetet så fick ingen möjlighet att ringa MVC idag, men det hinns ju =)
    Jadå, nog ska du hinna med det :) Det är ju ingen panik ännu. I början är man ju ändå dit så extremt sällan. Jag ringde ju inte förrän i v.18 typ och det gick bra det också :P

    När har ni tänkt berätta? :) Vi har berättat på en gång, båda gångerna. Första gången var det väl kring v.6 och nu andra gången.. mja, i v.18 då haha

    Men fy vad jobbigt, speciellt när man får olika besked av samma ställe så att säga. Dom ska ju ha koll och det kan man ju lätt börja misstro en sådan gång. Jag tycker det är jättekrångligt med FP. Inte hur mkt jag kommer få, för jag får lägsta SGI, men att räkna ut hur vi bäst fördelar dagarna osv.
  • Äldre 25 Jan 11:56
    #49

    Daniiel- Tack för bra feedback. Till en annan gravid brud hade jag också rekommenderat större Bystmått men jag har iår incitament obefintliga bröst och när jag var i v32 med nr1 så använde jag samma bhar som när jag inte var gravid. När jag började amma däremot. Då blev de 4 gånger så stora!!

  • Äldre 25 Jan 14:10
    #50

    Nu har jag inga barn än, men har förstått på mina kollegor vilken fantastisk instans försäkringskassan är. Jag har däremot haft en del diskussioner med skatteverket, som är en lika underbar institution, och har då sett till att diskutera med dem via mail, och spara alla mail. Kan krävas ca 5 mail fram och tillbaka innan man får ett rakt svar, men trägen vinner..

Svar på tråden Någon fler som väntar smått? :)