Inlägg från: kärleken |Visa alla inlägg
  • kärleken

    Det låter jättebra med dina fotoideer! Jag kanske är rädd att ställa krav/önskemål på mina gäster. Vill ju att alla ska kunna slappna av. Men nu får vi fundera lite till. Idag skickar vår fotograf kontraktet! Hon verkar superhärlig och vi får väl träffa henne runt jul då vi är nere i Småland där bröllopet ska vara. Vi betalar 8000kr och då är hon med ska dagen! Så fantastiskt bra pris! Hon är duktig och har tagit porträtt och bröllop tidigare, och nu har hon precis startat sitt företag. Så vi haffade henne innan hon hann sätta ett högre pris ;) Åh ska bli så kul! Jag börjar seriöst att tänka på färgtema nu, det har inte vart så viktigt innan. Men nu när inbjudningskorten ska ut så behöver vi verkligen bestämma oss. Vi vet ju vad vi ska ha på bröllopet. Vitt, grönt och träfärger, men inslag av guld. Men hur får man ihop det till ett snyggt inbjudningskort? Vi funderar även att ha så färgklickar i också (har hittat små favors)...

  • kärleken

    Ja det är typ sånna inbjudningar som jag också har tittat på. Men helst skulle jag vilja festa riktig spets på något sätt. Men det blir ju inte fint med lim direkt... Vi ska ha bröllopet på landet och vi tycker om naturtemat så det blir nog naturpapper med spets eller creme/champanjefärgat papper för att göra det romantiskt. Jag vill ha mycket vitt på mitt bröllop, det ska inte vara murrigt bara för det är trä-inslag och gröna växter/naturblomor... Men jag skulle egentligen vilja se standarddukningen på stället vi ska vara på, så vi har något att utgå ifrån.


     


    Hur tänker du/ni med lokalen? Jag vill gärna göra något som skapar fin stämning. Det är en fin lokal med stora fönster och högt i tak, men väldigt enkel. Det är ljusa väggar, mörkgröna bjälkar och en himla stor tavla (och ganska störande tycker jag)...


    Kolla gärna bilden, vad kan man göra?


     


     


     


     

  • kärleken

    Hänga över skrivtavlan ser jag på en gång!, byta gardinerna/hänga öevr något? Jag tror även jag ska ta ner fågeltavlorna, blir för mycket sjötema...

  • kärleken

    Ja tyvärr går inte tavlan att ta bort, men får väl leva med det. Ja jag hoppas jag kan hänga upp saker utan att det ser för mycket ut.


    Vill också hänga ljusslingor för att kunna ha till dansen sedan (som ska vara i samma lokal). Vad gäller stolar så är jag rädd att vi kommer få olika typer av stolar (2 sorter), han som äger stället har inte varit tydlig där.


     


    hehe, egentligen skulel jag ju vilja gå igenom ett bröllop där för att se allt, duktning, kaffe/tårta, maten, servceringen osv. Men jag ska försöka ta bort denna drömbrölloptanken och tänka att det är en rolig fest med massa kärlek, men där saker faktiskt kan få gå snett eller inte bli som i en film/slott ;)


     


     


     


    Är din lokal Almars utanför Karlstad? Vi skulle vara på en loge innan, men den var helt oinredd och säkert väldigt dragig om det blir dåligt väder. Men nu har vi fått vara på landet iaf och det är väldigt fina omgivningar. Vi har även möjlighet att ha det tredagarsbröllop vi tänkt ha. Alla (de som vill såklart) kommer på fredagen, grillkväll, sen kan alla sova där (max 60pers), frukost och fri tid för gästerna. Sen bröllop och dagen efter gemensam frukost.


     


    hmm.. ja vill nog äta frukost där någon gång. Vill ju inte att det ska kännas torftigt eller att DEN lokalen är ful.. Det blir ju ändå en sista gemensam sak. Fredagen och lördagen är mer inofficiella.

  • kärleken

    Ja du beskriver det bra det jag tänker på också, att inte måla upp bilden kring allt materiellt utan att tänka på att vi ska ha det bra och allt ska flyta på. Då kommer kärleken och alla människors vilja att vara där lysa igenom tror jag. :)


     


    Vi ska som sagt ha bröllopet i Småland där vi komemr ifrån, men vi bor i Karlstad! pluggar du eller?

  • kärleken

    Gu va härligt med närmare till jobbet! (ja jag kommer ihåg att vi pratat om detta tidigare nu när du sa vad du gjorde).


    Jag har själv pendlat från Karlstad till Hällefors varje dag i 1,5år! Det är verkligen påfrestande, men när man har gjort det så är man ganska nöjd med sig själv. det har gått snabbare för mig i min lilla "karriär" på grund av det.


    Jag jobbar i Forshaga kommun med övergripande frågor och administration på vård och omsorgsförvaltningen. har precis börjat efter två år som personalsekretare. Det är hellugnt avstånd till Forshaga, även fast det hade vart trevligt med 20-30 min cykelavstånd :)


     


    Har du vart och provat någon klänning i karlstad? Eller i närheten.. Just nu funderar jag på om man kanske ska åka till stockholm och gå runt.. Men det kanske är bra sortiment här med?

Svar på tråden 16 augusti 2014 !