• tr3apor

    Vad önskar du att du sluppit uppleva på festen?

    En fråga till er som varit på bröllopsfest! Finns det någon lek eller liknande ni önskat inte funnits med på festen? Eller något annat som känts märkligt, konstigt, pinsamt?

  • Svar på tråden Vad önskar du att du sluppit uppleva på festen?
  • Försommarbröllop

    För egen del tycker jag plinga i glaset-pussa brud/brudgum är väldigt pinsam och tramsig. Vad är grejen med det egentligen? Hoppas slippa den på vårt bröllop men den har varit med på nästa alla bröllop jag varit gäst på.

  • Chicita

    Att förväntas gå fram och pussa på brudgummen så fort bruden försvinner ut ur rummet (speciellt när man inte känner honom utan bara är jobbarkompis med bruden) Skrikandes
    Att få ett uppdrag som går ut på att man ska göra något för brudparet längre fram (typ "städa deras förråd" eller "bjuda på middag") och som man inte valt själv...

    Alla saker som man ska "tvingas" till bara för att toastmastern / värden tycker att "du får väl ställa upp lite, det är ju brudparets dag"... (exempel på saker man kan tänka som gäst i vissa situationer - alla är inte sånt jag upplevt själv men hört uttryckas här på BT)
    -Jag tycker faktiskt inte om att fotograferas och jag vill inte att dom ska ha ett foto av mig i ett album som jag inte kan styra vilka dom visar bilderna för.  
    - Att leka lekar på gräsmattan i högklackade skor eller i strumpfoten (nylonstrumpor) och långkjol är ingen höjdare.
    - Att måla tavlor med fingerfärg (eller akrylfärg med pensel) är inte så smart att göra i finkläder 

    Generellt skulle jag säga att allt som görs som ett tvång (oavsett hur oskyldigt det kan tänkas vara) är något man ska undvika.
    I vissa kretsar är lekar och allsång och sånt något som avskys och ingen gör det liksom... I andra kretsar skulle det vara hemskt att inte ha lekar och allsång.
    Det viktigaste är att man ser till vilka gäster man har - och försöker hitta något som ska passa de flesta men att man ändå håller det frivilligt att delta Glad 

  • Tessa

    Jag var på ett bröllop i sommar där det fanns en liten skål framför brudparet. När någon av gästerna la en peng i skålen skulle brudparet pussas. Det var först lite fint, nån la en peng under middagen. Men medan alla satt och åt tårta steg brudens lillebror fram (som knappt är 20 år och ganska barnslig) och tömmer sin plånbok på ca 40 mynt - en i taget. Först skrattade folk lite då det blev massa pussar efter varann. Men efter den sjätte - sjunde så började folk skruva lite på sig och visste som inte om de skulle ignorera och fortsätta äta tårta eller skratta. Det blev en obekväm stämning med lillebrodern som stirrade stint på brudparet och kastade sina 40 mynt, en efter en efter en... och brudparet som själva skruvade lite på sig och skrattade obekvämt.

    Som gäst vill jag gärna slippa lekar och uppdrag. När jag går på bröllop är jag där för att bevittna en fin kärleksförklaring, äta en god och trevlig måltid, lyckönska paret, prata med bordsgrannar och dansa. 


    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Pingel

    Den där "lära känna alla gäster" leken där brudparet skrivit något om varje person och folk skall lista ut vem som är vem.

    Om mig skrev de " bla bla bla, och gillar att räkna kronor"

    Jag blev skitledsen för jag trodde att de menade att jag var snål. Enligt dem så var det för de trodde jag arbetade med pengar... Kul Cool Undra vad resten av gästerna trodde? Att jag är snål eller att jag jobbar på bank.

  • 1337Lise
    Pingel skrev 2013-08-19 16:24:02 följande:
    Den där "lära känna alla gäster" leken där brudparet skrivit något om varje person och folk skall lista ut vem som är vem.

    Om mig skrev de " bla bla bla, och gillar att räkna kronor"

    Jag blev skitledsen för jag trodde att de menade att jag var snål. Enligt dem så var det för de trodde jag arbetade med pengar... Kul Cool Undra vad resten av gästerna trodde? Att jag är snål eller att jag jobbar på bank.
    Spontant tolkade jag det som att du jobbade med pengar
  • 1337Lise

    Jag har bara varit på ett bröllop (och gifter mig inte först om 2 veckor =) och det enda jag tyckte var akward som skedde på det bröllopet var att ett kompispar sjöng en sång för bruden. Ingen av dem kunde hålla tonen det minsta - och det säger jag som själv är usel på att sjunga men detta... det slog alla rekord jag hört. Sedan var det ju snapsvisor och jag som inte sjunger alls, satt tyst under alla sånger.

    Men ingenting var hemskt eller jobbigt egentligen. Det var på sin höjd olustigt

  • Fjärilen
    Chicita skrev 2013-08-16 12:16:58 följande:
    Att få ett uppdrag som går ut på att man ska göra något för brudparet längre fram (typ "städa deras förråd" eller "bjuda på middag") och som man inte valt själv...
    Var på ett bröllop där de drog olika namn, för att göra uppdrag av typen ovan. Jag satt och hade värsta ångesten för jag kände inte brudparet helt väl. Det var en kille som var brudens kusins pojkvän som fick ett uppdrag, man märkte tydligt att han inte gillade situationen alls.

    Men som Chicita sa, låt saker vara frivilligt och var noga att tala om att det är frivilligt.
  • Vichy

    Jag gillar inte den här "vi vill se bruden kyssa svärfar!"  :S

    Usch säger jag bara! Hade jag haft en relation med min svärfar hade det väl inte behövt bli konstigt, men jag har ipricip ingen relation med honom alls efter som han knappt har nån relation till sina egna barn (utom när det passar honom själv, typ ha åsikter om vilka de träffar och sånt)...
    Jag hoppas våra vänner fattar att sånt inte passar på vårt bröllop! Isof pussar jag hellre svärmor, för vi har en så pass bra relation att det skulle funka! MEn för min del kan man skippa det helt och hållet! 

  • knackamackadam

    Jag gillar inte heller springa-upp-och-pussa-bruden/brudgummen-fjantet! Sedan vill jag som gäst inte heller förväntas medverka i en massa lekar och sånt. Jag har absolut inget emot att uppträda, hålla tal eller på annat sätt synas, men jag vill helst själv välja i vilket sammanhang.

Svar på tråden Vad önskar du att du sluppit uppleva på festen?