• Lyxbröllop o stort bröllop

  Sön 21 jul 2013 13:41 Läst 5205 gånger Totalt 20 svar
  Sön 21 jul 2013 13:41

  Någon mer som planerar ett stort o lyxigt bröllop
  kunde vara kul att följas åt o byta erfarenheter mm

 • Decemb­er2010
  Visa endast
  Sön 21 jul 2013 18:03 #1

  Vad betyder lyxbröllop? Vår budget var drygt 200 000 men det kommer inte upp i "lyxbröllop" för mig. Var drar du gränsen för vad som klassas lyxbröllop?

 • LARSp1­0
  Visa endast
  Sön 21 jul 2013 19:30 #2

  Går ju tyvärr inte i giftatankar!

  Men varför ett ''lyxbröllop''?I min värld är det öppna landskap som gäller och miljoner kramar dag/natt!

 • Sön 21 jul 2013 21:13 #3

  Är det mkt pengar eller god smak som bestämmer om ett bröllop är lyxigt?? Ett bröllop kan kosta 500 000kr, men om brudparet dansar in, har rosa tema och en solist som sjunger falsk så kan det ändå kännas WT ;) Vi ska ha stort men stilrent bröllop :)     

 • Sön 21 jul 2013 21:29 #4
  jeanettejohansson skrev 2013-07-21 21:13:04 följande:
  Är det mkt pengar eller god smak som bestämmer om ett bröllop är lyxigt?? Ett bröllop kan kosta 500 000kr, men om brudparet dansar in, har rosa tema och en solist som sjunger falsk så kan det ändå kännas WT ;) Vi ska ha stort men stilrent bröllop :)     
  OT, men ändå. Varför skulle inte rosa kunna vara lyxigt? Är lila, grönt, blått eller brunt lyxigare färgteman? Och brudparet bör väl kunna dansa in även på ett lyxigt bröllop?

  Men jag håller med dig, det hänger inte alltid på prislappen och vi har alla olika referensramar och erfarenheter och tycker därför att olika saker är lyx. God smak varierar ju också, vad man anser vara god smak. Vad någon annan tycker är god smak behöver inte vara samma sak som jag tycker är god smak.

  Samma sak med stort bröllop, det kan vara väldigt olika. Jag tycker vi hade ett ganska litet/mellanstort bröllop med ca 60 gäster, men en bekant till mig tyckte att det var stort. Hon jämförde då med deras bröllop med ca 15 gäster. Jag kan tycka att ett bröllop med 150-200 gäster är stort, men för någon med 500 gäster är inte 150st längre så stort.
 • Sön 21 jul 2013 21:43 #5

  daniiel skrev 2013-07-21 21:29:21 följande: jeanettejohansson skrev 2013-07-21 21:13:04 följande: Är det mkt pengar eller god smak som bestämmer om ett bröllop är lyxigt?? Ett bröllop kan kosta 500 000kr, men om brudparet dansar in, har rosa tema och en solist som sjunger falsk så kan det ändå kännas WT ;) Vi ska ha stort men stilrent bröllop :)      OT, men ändå. Varför skulle inte rosa kunna vara lyxigt? Är lila, grönt, blått eller brunt lyxigare färgteman? Och brudparet bör väl kunna dansa in även på ett lyxigt bröllop? Men jag håller med dig, det hänger inte alltid på prislappen och vi har alla olika referensramar och erfarenheter och tycker därför att olika saker är lyx. God smak varierar ju också, vad man anser vara god smak. Vad någon annan tycker är god smak behöver inte vara samma sak som jag tycker är god smak. Samma sak med stort bröllop, det kan vara väldigt olika. Jag tycker vi hade ett ganska litet/mellanstort bröllop med ca 60 gäster, men en bekant till mig tyckte att det var stort. Hon jämförde då med deras bröllop med ca 15 gäster. Jag kan tycka att ett bröllop med 150-200 gäster är stort, men för någon med 500 gäster är inte 150st längre så stort.augustibrud.bloggplatsen.seJust rosa tema får mig att tänka på en bröllopsbild där till och med hästen som drog vagnen var färgad rosa ;) Det var inte menat som att rosa alltid är WT snarare ett exempel på att god smak är lyxigare än prislappen. Vårt bröllop blir inte billigt.. men det kommer nog inte ens synas då pengarna går till tråkiga saker som kvalitet på mat o dryck, tältet osv :(

 • Sön 21 jul 2013 21:58 #6

  kul att ni skriver här

 • Mån 22 jul 2013 09:59 #7
  Emma94 skrev 2013-07-21 21:58:29 följande:
  kul att ni skriver här
  Håller med. Om man inte har nåt vettigt att säga är det bättre att inte säga nåt alls och måste säga att jag helt tappade suga att skriva här nu när ni förstörde. Synd.
 • Mån 22 jul 2013 11:06 #8

  Vänta lite... vad blev förstört?

  Är det inte bra att reda ut vad tråden ska handla om?
  Det här med lyx och stort  är två saker som är väldigt flexibla.
  Är det ok att någon som har en budget på 60000 och 30 gäster skriver här - för att den tycker att deras bröllop är både stort och lyxigt eftersom dom kostar på sig catering i stället för att laga maten själva (från deras referenspunkt kanske det är en otrolig lyx då "alla andra" alltid haft hemlagat i bygdegården)...
  Eller har den personen inget här att göra?
  Var tydlig när ni skapar trådar så behöver det inte bli så många frågor från början för att ta reda på vad tråden faktiskt ska handla om. 
  Även om det är helt klart för mig vad jag menade så behöver det ju inte vara begripligt för någon annan Flört

  Kanske ett förtydligande från TS hur hon menade (eller en beskrivning av hennes eget bröllop - antal gäster, budget, vad hon anser är lyx för hennes del) kan styra tråden rätt? Glad 

  Kör på och dra igång en diskussion om hur ni faktiskt har tänkt det. Tipsa om vart man kan hitta dom dyraste sakerna (om det är det som är poängen) eller vart man kan fynda kristallvase (om det var så det var tänkt).
  Minns att det är ett diskussions-forum bara. Så det kommer att diskuteras.
  Och när det gäller pengar så blir det alltid känsligt. Både för dom som inte har pengar (och kanske blir lite avundsjuka och rädda att bli dömda som fattiglappar) och för de som har massor med pengar (men inte vågar skriva om det av rädsla för att bli dömda av den anledningen).

  Alla är vi olika, alla har olika referensramar.
  Att vara tydlig när man skapar en tråd är A och O för att få diskussionen åt rätt håll. Men om man missade något så är det bara att ta nya tag och styra upp. Värre än så är det inte Solig 

  Lycka till med tråden TS
  Det kommer säkert att bli jättebra bara du tar tag i den och styr upp lite Solig 

 • Mån 22 jul 2013 12:09 #9

  Det finns väl ingen direkt gräns för vad man själv upplever som stort och lyxigt eller har jag fel? Tycker inte dessa diskussioner om gränser kommer upp i trådar som handlar om mindre bröllop eller budgetbröllop. Sluta nu. Låt de som upplevde eller upplever att de har större och lyxigt bröllop skriva här.

 • Mån 22 jul 2013 12:52 #10
  Emma94 skrev 2013-07-21 21:58:29 följande:
  kul att ni skriver här
  Magenta skrev 2013-07-22 09:59:47 följande:
  Håller med. Om man inte har nåt vettigt att säga är det bättre att inte säga nåt alls och måste säga att jag helt tappade suga att skriva här nu när ni förstörde. Synd.
  Jag måste hålla med om det Chicita skrivit faktiskt. Nu tycker jag själv att jag kanske inte har något att göra här egentligen, då vi varken hade väldigt många gäster eller ett dyrt/lyxigt bröllop, men alla människor måste ju faktiskt vara välkomna i alla trådar här på BT kan jag tycka och jag tycker om att diskutera och skriva här. Det framgår inte i TS vad som menas med stort, eller lyxigt, och då kommer ju människor börja diskutera och försöka tolka det. Reda ut begreppen en aning. Som Chicita skriver, om TS skulle försöka styra upp det hela och vara lite mer tydlig i vad hon menar, så kan tråden förmodligen snabbt hamna på rätt spår.. efter vad TS/ni anser vara rätt spår.

  Och vad är det som gör att det som är skrivit hittills i tråden inte är vettigt? Vem säger det? Att tråden är förstörd? Ja, förutom Magenta, men kom igen, styr upp det då! Klaga inte bara, utan bidra med något.
 • Smaula­n89
  Visa endast
  Tor 25 jul 2013 12:09 #11

  Jag tyckte att vårt bröllop var ganska lyxigt, men bara lagom stort. Vi hade 45 gäster (55 bjudna). Stor fin kyrka, hyrd bil till festen, jag hade en jättefin brudklänning och mannen en lite dyrare kostym med väst och plastrong. Även barnen hade finkläder (skor, kostymbyxor, skjorta, flyga och väst). Lokalen var visseligen en bygdegård, men vi hade stolsband och stolsöverdrag på alla stolar, linnedukar och linneservetter. 3-rätters meny och senare bröllopstårta och kaffe, samt nattamat. Till maten var det olika viner och mat och vin serverades av våra servitriser. Vi hade toastmaster som höll igång festen och senare på kvällen hade vi ett band som spelade. Fri tillgång till alkohol under kvällen och det fanns ganska många olika sorter att välja på.Våra gäster sa att det var ett sagobröllop och allt var perfekt. Jag tyckte att det var ganska svårt skapa en lyxig känsla till ett bra pris. Lyx brukar bli dyrt, men du kan skapa en lyxig känsla med enkla medel om du har fantasi till detta.Vi hade kanske inget lyxbröllop, men vi hade en lyxig känsla till ett lagom stort bröllop =) 

 • Tor 25 jul 2013 14:59 #12

  Jag tycker det är lite tråkigt att det blir dessa diskussioner i trådar där ordet lyx används... jag tycker det är kul att kolla in "lyx" trådarna då jag iaf om jag hittar ngt fantastiskt får se om jag kan hitta ngn lösning på det hela! Många blir dömda av att de inte använder sig av några begränsningar alls när det kommer till bröllop och det är för att de inte behöver ha ngr heller! Det är ju helt ok att starta budget trådar en efter en och aldrig blir det massa tråkiga och dömmande inlägg där. Så låt detta vara en lyxtråd för jag vill sitta och titta på lyx och flärd allt vad jag kan!

 • Fre 26 jul 2013 16:34 #13

  vårat bröllop kommer bli något "lyx" bröllop. Men med svenska mått mätt så kommer vi antagligen ha ett väldigt stort. Kommer bjuda runt 50st från Sverige men har ingen aning om vad de Grekiska gästerna landar på. Skulle gissa på att de bli sisådär 700. Så skulle tycka de var skoj att prata med andra som också kommer ha många gäster.

 • Fre 26 jul 2013 17:12 #14
  Josiie100401 skrev 2013-07-25 14:59:28 följande:
  Jag tycker det är lite tråkigt att det blir dessa diskussioner i trådar där ordet lyx används... jag tycker det är kul att kolla in "lyx" trådarna då jag iaf om jag hittar ngt fantastiskt får se om jag kan hitta ngn lösning på det hela! Många blir dömda av att de inte använder sig av några begränsningar alls när det kommer till bröllop och det är för att de inte behöver ha ngr heller! Det är ju helt ok att starta budget trådar en efter en och aldrig blir det massa tråkiga och dömmande inlägg där. Så låt detta vara en lyxtråd för jag vill sitta och titta på lyx och flärd allt vad jag kan!
  Nästan varje gång det skapas något sådär svävande om "lyx" eller "stort" så brukar alltid någon att bli mer eller mindre påhoppad för att dom inte har något i tråden att göra - eftersom att deras bröllop / klänning / ring eller vad det nu är som diskuteras inte är "lyxig" eller "stort" nog.
  Därför frågas det ofta efter gränser.
  Precis som det gör i "mullighetstrådarna" där någon i storlek 38 faktiskt kan tycka att hon hör hemma, medans trådstartaren hade tänkt sig att det skulle gälla brudar som är från storlek 50 och uppåt.
  Så i sådana här trådar där det faktiskt är väldigt svävande gränser så är det relevant att fråga "vad är lyx" och "vad är stort".

  Det betyder inte att det är fult eller fel att lägga massa pengar eller bjuda massor med gäster. Utan det är bara för att personen som ska spendera 50000 på sitt bröllop inte ska behöva bli utskälld för att dom har mage att visa sig i tråden - trots att det från dennes synvinkel är ett enormt lyxbröllop då alla andra i deras omkrets kanske bara har lagt 15000 max...
   
  När man startar en ny tråd (oavsett ämne) så är det bra att ha en väldigt tydlig rubrik / ämne och sen ha en bra inledning där man specificerar lite vad man vill att tråden ska handla om. På så sätt kan man direkt gå på ämnet som ska diskuteras istället för att diskutera vad som ska diskuteras - för det är långt ifrån alltid glasklart. Glad
 • Decemb­er2010
  Visa endast
  Fre 26 jul 2013 18:06 #15

  Chicita: tummen upp, som vanligt ;)

 • Lör 27 jul 2013 21:19 #16

  Jag vet inte om så många skulle definera vårt bröllop som lyx, men det var en lyxig känsla vi eftersträvade under hela planeringen. Dock inte pråligt, men en enkelhet och elegans med en riktig lyxkänsla. Nästan lite kungligt bröllop. Inte för att det är något problem med "pråligt", helt ärligt älskar jag praktfulla och kanske lite snobbiga bröllop. Men det passar inte rikgtigt vår stil. 

  Vi hade två fotografer som kom klockan 09.00 på morgonen och drog vid 23 på kvällen. Bara dessa två tog kring 5000 bilder och det är jag sjukt tacksam för. Tiden rann som sand genom fingrerna och jag saknar verkligen dagen. Jag ångrar dock att vi inte bett någon filma, så ett tips är att ha en videograf utöver fotografen.

  Vårt tema var röda rosor och vita pärlor, så som favours fick alla kvinnor vita äkta vita pärlörhängen och männen fick röda slips. Alla blev väldigt glada och nöjda. 

  Vi hade bröllopsfesten på en Herrgård i Umeå där Fredric Andersson var kock. En TV-kock är väl ändå lite lyx..

  Något flera av gästerna påpekade som kändes väldigt lyxigt var att vi hade ett band som kom och spelade aukustiskt under minglet medan vi tog portettfoton som sedan återkom när middagen var klar och det blev fest och dans. Under minglet serverades också snittar, bubbel och bär samt att en av fotograferna var med på denna delen och tog portettfoto på paren som önskade det (man har ju sällan fina kort på sig själva i finstasen).  

  I övrigt gav väl det att allt var väldigt stilrent en lyxkänsla. Vi fick mycket kommentarer från gästerna att det hela kändes väldigt lyxigt och att gästerna kände sig mycket omhändertagna och hade enormt kul. Stort mer kan man ju inte be om.

  Saker jag skulle gjort om vi hade haft större budgett skulle också varit att ta hjälp av någon. Party Productions var faktisk och fixade inför "väder"-Ankis (eller vad nu för Anki hon nu går under) bröllop på samma Herrgård hösten innan. Vi var förbi för att se på lokalen dagen innan hennes bröllop och de hade gjort det riktigt fint. 

  Det jag tror har bidragit mest till "lyxet" har nog ändå varit bra musik, speciellt att de kom under minglet också och bra mat med hög kvalité. Och för oss var självklart fotograferna guld värda. 

  Summa summarum är mina tips för ett lyxbröllop:


  Skaffa riktigt bra fotografer som kan vara med hela dagen Ha en videograf, i alla fall under vigseln Satsa på riktigt bra mat, lokalproduserat, bra kockar osv Ha ett bra liveband Överdriv inte, det kan lätt se billigare ut än vad det är  Anlita gärna någon som kan hjälpa till med planeringen, dukningen osv.  Ha gärna bröllopet på en Herrgård, slott eller andra platser där de är vana med bröllop. Vårt serveringpersonal och hon som koordinerade det hela var helt fantastiska. Det märktes på en gång att de var väldigt vana med bröllop, vilket gav en väldig trygghet för oss och en fin känsla för gästerna. 
  Jag kan också tipsa om två norska bloggar som beskriver deras ganska lyxiga bröllop: fotballfrue och sirifjeld.
 • Mån 29 jul 2013 10:35 #17

  Gifte oss för ett år sedan och hade ett riktigt prinsessbröllop med ca 70-80 gäster. Dessa inslag tyckte jag var lite lyxiga när det gällde vårt bröllop:


  Bröllopsfest på herrgård (Sävargården i Umeå som Kaffegrus ovan hade:) ) Brudskål med skumpa och flera snittar som serverades av personal i vackra uniformer Trerätters av tv-kocken Fredric Andersson (bästa jag någonsin ätit!) Liveband. Vi hade ett åttamannaband med bl.a. en sångare, två duatjejer och en saxofonist. Mycket blommor från florist till borden Proffsfotograf. Fotografering hela dagen. Diamantringar Mannen hade skräddaruppsydd kostym Bröllopsbil: Rolls Royce Hyrd buss som tog gästerna från hottellet till kyrkan och från kyrkan till festlokalen. Mingelkväll dagen innan i hyrd lokal Hotellboende Smekmånad i Afrika som vi åkte på två dagar efter bröllopet
 • LARSp1­0
  Visa endast
  Mån 29 jul 2013 17:11 #18
  FruForsmark skrev 2013-07-29 10:35:31 följande:

  Gifte oss för ett år sedan och hade ett riktigt prinsessbröllop med ca 70-80 gäster. Dessa inslag tyckte jag var lite lyxiga när det gällde vårt bröllop:


  Bröllopsfest på herrgård (Sävargården i Umeå som Kaffegrus ovan hade:) ) Brudskål med skumpa och flera snittar som serverades av personal i vackra uniformer Trerätters av tv-kocken Fredric Andersson (bästa jag någonsin ätit!) Liveband. Vi hade ett åttamannaband med bl.a. en sångare, två duatjejer och en saxofonist. Mycket blommor från florist till borden Proffsfotograf. Fotografering hela dagen. Diamantringar Mannen hade skräddaruppsydd kostym Bröllopsbil: Rolls Royce Hyrd buss som tog gästerna från hottellet till kyrkan och från kyrkan till festlokalen. Mingelkväll dagen innan i hyrd lokal Hotellboende Smekmånad i Afrika som vi åkte på två dagar efter bröllopet
  Detta lät inte billigt!Men säkert mkt trevligt!
 • Tis 30 jul 2013 11:43 #19
  LARSp10 skrev 2013-07-29 17:11:37 följande:
  Detta lät inte billigt!Men säkert mkt trevligt!
  Det blev inte så farligt, eftersom vi hade det i Umeå så blev maten per person bra mycket billigare än om vi hade haft det här i Stockholm, kuvertpris per person under tusenlappen. Detta även fast en tv kock var involverad. Likaså övriga kostnader blev billigare eftersom det var i Umeå. Bandet fick vi i bröllopsgåva och likaså en av fotograferna och även bussen, genom kontakter. Mingelkvällen innan fick vi bra erbjudande eftersom de tillhörde hotellet där vi reserverat rum för. Så vi fick ut väldigt mycket för pengarna.
 • LARSp1­0
  Visa endast
  Tis 30 jul 2013 21:30 #20
  FruForsmark skrev 2013-07-30 11:43:42 följande:
  Det blev inte så farligt, eftersom vi hade det i Umeå så blev maten per person bra mycket billigare än om vi hade haft det här i Stockholm, kuvertpris per person under tusenlappen. Detta även fast en tv kock var involverad. Likaså övriga kostnader blev billigare eftersom det var i Umeå. Bandet fick vi i bröllopsgåva och likaså en av fotograferna och även bussen, genom kontakter. Mingelkvällen innan fick vi bra erbjudande eftersom de tillhörde hotellet där vi reserverat rum för. Så vi fick ut väldigt mycket för pengarna.
  Det lät ju positivt.Tack för svaret!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll