Inlägg från: litenkaka |Visa alla inlägg
  • litenkaka

    Vi som gifter oss 2015!

    Josefinas: vi ska förmodligen hyra runda bord! Typ Rent a rent hyr ut dem för 120-160:-/styck :)

  • litenkaka

    Kikat runt på inbjudningar och hittat en på tryckstudion.se som jag gillar... Kommer köpa inbjudan färdig på ett enkelt papper, ej dubbelvikt och sen piffa den typ såhär:

    4.bp.blogspot.com/-uXb7Y91EKCo/UqDaQ3QNUKI/AAAAAAAAMV0/ymxPLL__J94/s1600/1850a6fc4c229aa87da3ab1945153618.jpg

    Det vill säga, lägga den färdiga tryckta inbjudan i där.

    Eller så här:

    myiveskar.blogspot.se/2012/03/brollopsinbjudningar.html

    Tycker inbjudan är så viktig då den sätter tonen för hela bröllopet. Skulle själv inte bli så taggad om jag fick en handskriven inbjudan eller ett vanligt A4 skrivet i Word så inbjudan får en del kärlek :)

  • litenkaka

    Har ni funderat på toastmaster/toastmadame? De vi gärna vill ha som toastpar är en vän till min sambo som varit toastmaster flera gånger innan. Glimten i ögat men väldigt omtänksam. Och en vän till mig som varit på +20 bröllop och även varit värdpar tillsammans med sin sambo. JG litar på att dessa två kan bidra med idéer och hålla igång "kalaset" :) grejen är att de inte känner varandra och medan min vän bor i vår hemstad bor hans vän i staden där vi gifter oss - 15mil från varandra. Hade ni valt dem ändå? Och min vän vill jag även ha som tärna - är de ett hinder för stt ha henne som toastmadame?

  • litenkaka

    Alltså jag kanske är ute och cyklar men jag tänker tvärt om - det är lättare med bröllop när Semestern är slut? På semestern kan många ha annat bokat, efter semestern är alla i stort sett garanterat hemma? :)


    Plättis skrev 2014-09-09 14:30:19 följande:

    Aaaah! Restaurangen som varit vår plan B i fråga om lokal hörde just av sig och sa att vi inte kan ha festen där under deras högsäsong, utan helst före midsommar eller senare i augusti. Min sambo vill hemskt gärna ha bröllopet under semestern för att alla gäster ska kunna vara med, så då funkar det inte  


  • litenkaka

    Min sambo jobbar skift så han kanske jobbar på vår bröllopsdag :) men han kan ju byta pass, kompa eller ta semester eller föräldraledigt. Min pappa, min bonusmamma och ja, många av våra gäster jobbar oregelbundet :)

    l


    Plättis skrev 2014-09-09 23:16:14 följande:

    Det är lite tvärtom för oss. Våra familjer brukar inte åka bort på semestern, och när de börjar jobba så är det alla dagar på veckan. Det kommer det även vara för min sambo, hans skift varierar mellan 8 och 22, måndag till söndag.

    Vi måste diskutera lite till här hemma, jag hade kunnat gifta mig i januari också, det är min kära blivande make som är besvärlig och vill ha det på sommaren :P


  • litenkaka

    Håller med där, känner ingen som har fyra fasta semesterveckor varje år utan alla har tidig ELLER sen semester och jättesvårt med ledigt den delen av sommaren som inte är deras lediga.


    AnnelieK skrev 2014-09-11 23:20:21 följande:

    Nja det där stämmer inte riktigt in på alla. Själv jobbar jag inom vården och skulle aldrig ha en chans att få semester v 32 om jag har "tidig" semester (börjar vid midsommar). Då får jag i så fall pussla med byte av pass eller lägga mig ledig den dagen när vi planerar schemat och hoppas att man inte blir justerad till den dagen.


  • litenkaka

    Hej och välkommen!

    Din svenska är ju jättebra! :) finns svenskar med värre grammatik...


    Öland2015 skrev 2014-09-12 18:26:40 följande:

    Hejsan!

    Tänker att gå med i tråden också om det är ok. (Hoppas ni kan ursäkta mina felstavningar, jag kommer egentligen ifån USA och lär mig fortfarande Svensk grammatik ... vilket jag tycker är mest konstiga regler och undantag för dessa regler! :-P).

    Jag och min fästman har bokat kyrka och festlokal på Öland (södra delen) till den 22:de Augusti 2015 (kommer att blir en Fre-Sön fest). Han är född och mestadels uppvuxen på Öland (men också i Dalarna), och jag har ingen koppling till någon Svensk stad så därför fick bröllopet bli på Öland. Prästen var lätt eftersom min fästman är prästson och hans pappa ville så gärna ställa upp!

    Festen blir på ca. 85-90 pers. (inga barn över 1 år på festen, men de får vara med under vigseln). Budget på circa 80 000:- (men vi får se vart det slutar!)

    Ser verkligen fram emot att få tips och åsikter från er! Jag har föjlt tråden anonymt ett tag, men nu när planneringen är i full gång så är det nog dags att jag skriver på riktigt.

    PS. Jag tar gärna emot all info jag kan få från ni som kommer att gifta er i Kalmar regionen/Öland (florister, catering, etc)! 


  • litenkaka
    Öland2015 skrev 2014-09-13 14:19:03 följande:

    ;

    En fråga till gruppen (och jag ber om ursäkt om ni redan har diskuterat detta): Hur gör ni med festkläder (dvs klänningen och Frack/smoking, etc)? Hyr ni eller köper ni? Jag har tänkt att göra köpandet av min brudklänning till en liten outing för min syster, mamma och två nära kompisar. Vi besöker nog någon butik i Stockholm... Har någon nån bra rekommendation när det gäller bröllopsbutik i Stockholm? Tänkte mig en butik som är lik Klienfelds (den ligger i NYC och är med i TLC's tv-program "Say Yes to the Dress").

    (Testade faktiskt en klänning idag i smyg, kunde inte låta bli! Har aldrig testat bröllopsklänningar tidigare och ville bara se hur det kändes att vara insvept i så mycket tyg! hehe... Klänningen var dock två storlekar för stor, så ni får ignorera att den inte passar direkt.)


    Vi kommer köpa kläder, hyra känns som att "kasta pengarna i sjön", köper jag kan jag alltid sälja klänningen sen. Kommer antingen beställa från Davids bridal i USA eller köpa i butik. I Stockholm ska Lilly (nära Stureplan) vara bra men även Stockholm brud och fest på Hornsgatan. Tror inte fet finns någon butik som är som Kleinfeldts men jag tänker prova klänningar på Fest- och bröllopspalatset i Degerfors, rätt stort och mycket klänningar
  • litenkaka

    Åh vill ocks beställa klänning men jobbar på att gå ner 20kg :P två ner, 18 kvar... Men vi ska gifta oss i oktober så jag har tid på mig!

  • litenkaka

    Trattkantarellem: vart fixar du ditt hår på bröllopsdagen?

    Övriga: ingen som har tips på hår/smink i skövde/Mariestad?

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!