Inlägg från: litenkaka |Visa alla inlägg
  • litenkaka

    Vi som gifter oss 2015!

    Känner mig så stressad. Det är 9mån kvar och jag har inget att göra?! Borde väl ha massor att stå i... Vad har jag missat?

  • litenkaka

    Vet inte riktigt vad som menas med fyrkantig infattning men jag har åtta stenar i skenan på min förlovningsring och en upphöjd i mitten. De i skenan sitter med fyra små "klor"... Ser fyrkantigt ut även om stenen är rund. Mina åtta är på totalt 0.15ct så borde väl bli 0,018 per sten... Skenan är 3,5mm bred


    filibustern skrev 2014-12-26 18:29:00 följande:

    slog mej typ igår att, jisses, snast är det inte nästa år, utan IÅR!

    suttit ikv å kollat steninfattningar a sånt i ringar. halv djungel det med... men.. ja tro jag har kommit fram till att MAX 0.02ct stenar. och att fyrkantig infattnin är snyggt, men att det kanske bara ryms 0.01ct stenar med den infattningen? samt att 5stenar är jäkligt nice. (ska sätta in stenar i förlovningsringen)

    grattis till dig empa!


  • litenkaka

    Är du höggravid? Jag hade kört på en rak/tajt spetsklänning som går till knäna, med lite stretch i då. FÄr att framhäva magen :) avskydde empire som gravid och köpte mest vanliga kläder i en storlek större... Blev för litet sista månaden bara.


    Vaniljbullen skrev 2014-12-28 14:06:35 följande:

    Tack snälla Plättis och filibustern!  

    Är lite rädd för att familjerna skall bli besvikna men vi vill göra detta nu och bara för vår skull.. Och vi ska ju ha hela kalaset senare och då får alla vara med! 

    Jag är så himla glad! Kan ju inte prata med någon närstående om detta så det är kanon att detta forum finns så man kan släppa ut alla bröllopstankar här istället! 

    Jag skulle behöva lite tips på vart man kan hitta fina klänningar!

    Är gravid, så det måste vara en typ empiremodell eller riktig gravidklänning. 

    Ingen riktig brudklänning, men kanske typ en kortare lite finare klänning. 

    Oj va svårt detta är, lär bli många dagar framför datorn nu haha  

    Ska kolla Ellos, HM, Halens, men är tacksam för tips på andra nätbutiker!

    Klänningen får kosta max 1000:- gärna runt 500:-


  • litenkaka

    Kolla Zalando - de har massor av vita spetsklänningat i knälång modell + fri frakt och retur ????

    Vi gifter oss 26/9 och vad jag ska ha på mig vet jag inte :) ska ut och jaga i februari tänkte jag... Vill gärna ha något med spets upptill - lång ärm eller holkärm. Gärna snygg urringad rygg :) och släp! Högtidligt men enkelt...


    Vaniljbullen skrev 2014-12-28 20:25:56 följande:

    Ja, precis..  

    Kör också på vanliga kläder i större storlekar. Har letat och funderat och du har så rätt, vill absolut ha nåt tajtare som framhäver magen. Fick ett tips om empire-modeller bara men det går bort.

    Jakt pågår!

    När ska du gifta dig litenkaka?

    Och vad ska du ha för klänning? *nyfiken*


  • litenkaka

    Åh men då ska su verkligen få en ny klänning! Den här kanske du kan ha på någon annan festlighet? Färga den kanske? Om du inte får sålt den :)

    Längtar efter att få prova klänningar!


    Plättis skrev 2014-12-28 23:10:54 följande:

    Litenkaka: nej, den hänger fortfarande i garderoben och väntar på ett nytt hem. Senast idag påpekade min sambo att jag faktiskt har en klänning redan, men den känns verkligen inte rätt när jag tittar på den. En släkting till sambon är tydligen sömmerska och kunde ändra den, men det är inget av den som jag vill ha kvar :/ Trodde inte att jag skulle bli sån här när det kom till klänningsjakten, men tydligen!

    Vaniljbulle, det ska jag absolut göra! Det blir min tredje tur till en brudbutik, och jag kommer nog inte känna mig ett dugg klokare efteråt ;) Ska be min vän fota och vara smakråd, hon är redan gift och kan påminna om vad som är viktigt :)


  • litenkaka

    Blir så nojjig av att läsa om era klänningar :) jag är ju världens veligaste och bara att bestämma vad vi ska äta till middag är en pärs haha... När jag köpt klänning kommer jag sluta titta på bilder tror jag, annars kommer jag garanterat ångra mig!

  • litenkaka

    Vi har kört den enkla vägen: inget tema. Dukningen går i vitt och...vitt med lite små guld/mässing-detaljer. Marinblå kommer igen i inbjudan och tärnklänning samt sambons fluga och näsduk. På så sätt behöver det inte vara samma saker överallt på borden - det räcker med att de är i vitt eller guld-mässing

  • litenkaka

    Vi gifter oss 15:00 och även om det låter "sent" räknar jag med att få gå upp tidigt :) vi ska fotograferas innan vigseln så jag bör ju vara klar kanske 12?Så bör väl vara hos frisören 9-10 isf? Jag hade betalat lite extra och bokat frisören till herrgården om jag var du...


    Elegansnejlika skrev 2014-12-29 20:06:49 följande:

    Lite uppdatering från vår bröllopsplanering:

    Vi gifter oss i mitten av April på en herrgård, vi viger oss och har middagen på samma ställe. Det blir vigsel på förmiddagen, sedan tårta och efter det buffé. Vi ska bo på herrgården natten före och eventuellt natten efter bröllopet. Eftersom jag kommer vara gravid i 7:e månaden satsar vi inte på kvällsfest utan dagsbröllop.

    Vi har skickat ut inbjudningskort till ca 40 gäster och har OSA i februari, min fästman har gjort en hemsida med info och anmälan så det är smidigt att ha koll.

    Just nu har vi bokat brudtärna, brudnäbb, herrgården, vigselförättare och fotograf. Jag har hittat en klänning på den lokala bröllopsbutiken som det lutar åt, har en idé om blommor och tårtan. Vi har kvar att prata med tilltänkt bestman, köpa vigselring till mig och boka frisör/sminkös.

    Just frisör har jag helt fastnat på, eftersom herrgården ligger 3 mil utanför staden, och vigseln ska vara ca. kl. 12 verkar det blir svårt att få ihop om jag måste åka 3 mil tur och retur på morgonen samt vara hos frisören ca. 4 timmar.

    Jag har än så länge bara pratat med en frisör och hon menade att det tar ca 4 timmar för en uppsättning + 1 timme för smink, kan det stämma? Alternativet är att se om en frisör kan komma ut till herrgården, men just hon skulle ha minst 600 kr/timme i resersättning...

    Hur har ni tänkt det med frisör + smink på bröllopsdagen + "tidsschema"?


Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!