Inlägg från: litenkaka |Visa alla inlägg
  • litenkaka

    Vi som gifter oss 2015!

    Åh vad roligt att vi är två! Kände mig lite sist ;) vill också helst köpa på rean men har redan en bild av vad jag vill ha och är rädd att det kanske kan vara svårt att då fram med kort varsel och modeller kanske är slut...

    Ska ni köra typiskt hösttema med orange eller något annat? Tänkte rosa och blått :) alternativt pastellig aprikos och rosa.... Har kikat på etsy och där finns fina små jackor i fuskpäls men har även tänkt tanken på att köpa en päls på second hand och sy om den...


    cecbj195 skrev 2014-09-05 10:22:34 följande:

    Hum... trodde jag hade svarat angående klänningsprovning men det måste ha försvunnit... Jag ska köpa i butik i alla fall :) Men det får nog vänta lite till, tänkte egentligen inte köpa förrän rean i slutet av nästa sommar ;) Vill vänta så länge som möjligt eftersom jag håller på och går ner i vikt...

    Härligt med ett oktoberbröllop till! :D Måste också hitta någon jacka av något slag, men har ingen aning om vad jag vill ha! Har du fastnat för något?


  • litenkaka

    Ja på bilderna hoppas jag att jag kan skippa jacka :) Och att det är så där fantastiskt höstljus ute... Kommer förmodligen ta bilder innan vigseln och ha vigseln sent, typ 15-16....och sen köra på massor av ljus och marschaller vid festlokalen när mörkret lagt sig...


    cecbj195 skrev 2014-09-05 12:58:28 följande:

    Haha, precis så kände jag också! Vi gifter oss 10:e oktober (10/10, det datumet ska vi väl komma ihåg!? )

    Jag har (konstigt nog?) väldigt få tankar om brudklänning. Ej ärmlös och gärna mycket volym i kjolen, det är väl det enda jag kommit fram till :P Så jag är inte jätteorolig. Men tänkte prova lite i vår i alla fall, mest för att det är roligt ;)

    Nä, vi har bestämt blått, vitt och guld som tema. Jag skulle kunna tänka mig höstfärger (hade brunt och rosa som förslag ett tag) men fästmannen har fastnat för blått :)

    Jag vet inte jag vill ha päls egentligen, det känns inte så "jag"... :) och jag lever på hoppet att det blir en jättefin brittsommar-dag så att jag inte ska behöva mer än en lättare jacka ;)


  • litenkaka

    Lite etsysaker jag gillar:

    Päls:

    www.etsy.com/se-en/listing/200104836/tan-faux-fur-vintage-jacket-size-s-by&ga_search_query=faux+fur+jacket+brown&ga_order=most_relevant&ga_view_type=gallery&ga_ship_to=SE&ga_search_type=all

    Örhängen:

    www.etsy.com/se-en/listing/120874836/wedding-jewelry-bridal-earrings&ga_ref=auto-1&ga_search_query=drop+earring&ga_order=most_relevant&ga_view_type=gallery&ga_ship_to=SE&ga_search_type=all

    Rosetter till mina små tjejer:

    www.etsy.com/se-en/listing/162738263/white-over-the-top-hair-bow-flower-girl&ga_search_query=hairbow+flowergirl&ga_order=most_relevant&ga_view_type=gallery&ga_ship_to=SE&ga_search_type=all

    Bordsplacerings-hållare:

    www.etsy.com/se-en/listing/57499365/simple-sea-urchin-shell-place-card

  • litenkaka

    Man skulle ju kunna göra en variant själv och linda stjälkarna på en vanlig bukett med liknande bokpapper och göra små "rullar"/strutar och stoppa i en vanlig bukett :)


    Plättis skrev 2014-09-05 13:34:16 följande:

    Ja, jag funderar på antingen några gröna kvistar eller kanske att måla lite på den? Jag tänker Alice i Underlandet, då de målar de vita rosorna röda  


  • litenkaka

    Jag kommer köpa skor rätt snart... Så jag hinner gå in dem :) lagom högs med öppen tå ska jag försöka hitta :)


    Emilia skrev 2014-09-05 14:23:02 följande:

    Hej igen allihop!

    Ser att ni skriver för fullt om klänningsletande. Känns som ni är ute i väldigt god tid! :) Jag är så rädd att jag ska ångra mig om jag köper en för tidigt. Har iallafall tankar på att köpa en i butik, gärna lite mot sjöjungfrumodell. Ska troligen prova i butik i mitten av november då det är 8 månader kvar.....Beställa gör jag nog efter årsskiftet. Hur lång tid tar det att få en klänning? 

    Är inne på en annan billigare kortare, partyklänning till dansen sen (byta om efter valsen). Någon mer som går i de tankarna?

    Vad ska ni ha för skor? Känns som man kommer få så ont i fötterna av högklackat. 


  • litenkaka

    Åh Sankta Birgitta är så mysigt :) bodde på hotell 11 i somras (älskar Eriksberg, vi bodde där innan) och då var det bröllop både i Blå hallen och ute på River cafe, de i blå hallen kom med en fin gammal segelbåt i trä som tog alla gästerna dit från vigselplatsen.

    På tal om mellanhänder: kolla Hui couture ute på Näs :)


    Cintsa skrev 2014-09-05 18:11:09 följande:

    Ja vi har kikat lite på Stora Holms säteri oxå men sambon var inte övertygad.

    VI har ju inget slutbokat och bekräftat men min plan lutar åt Sankta Birgittas kapell nere vid Sjömagasinet för vigseln om vi får en tid (*håller tummarna*), för att sedan ta en båt till Nya Älvsborgs fästning ute i inloppet för middag i Kurtin V. Tycker väldigt mkt om fästningen men det blir ju ofrånkomligen lite mer komplicerad logistik när man måste involvera båtar för alla transporter.

    Hade först tänkt ha vigseln där ute också då de har en liten mysig kyrka men den kyrkan är inte så moderniserad som en på fastlandet..Ingen el, inget piano/orgel. Vi får se var det landar. :)

    Sankta Birgittas

    Fästningen

    Vad gäller klänningar är jag kluven mellan att köpa i butik å veta exakt vad man får dock till ett högt pris eller köpa via mellanhand, t.ex. din drömklänning.se som finns med lager nära Göteborg och få en svensk kontakt med full returrätt om man inte är nöjd, eller att bara chansa och beställa en klänning från nätet...Får börja med att prova lite. Tänkte kolla Ramonas, Remanns och Tonys Högtidskläder till att börja med. De verkar ha fått bra omdömen av folk om varit där.

    Fina saker ni har hittat på Etsy förresten, måste in och kika inser jag. :)


  • litenkaka

    Tyvärr blir det säkert dyrt ändå, min moster stickat mycket till mig och barnen och det är svindyrt med garn :S


    filibustern skrev 2014-09-05 20:21:44 följande:

    fin :) men dyr som F*n.. tur min mamma är handarbetare, så vi skulle nog kunna klura ut något mönster och göra :P 


  • litenkaka

    Har hittat en amerikans sida som shippar till Sverige :) Davids bridal! Dock inte alla modeller men många! Där finns många fina klänningar om man tänker sig något enklare utan stor "ball gown". Hittade en för $600 och det borde bli runt 4200:- + lite frakt. Prisvärt för en kvalitetsköänning som ingen annan har!

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!