Inlägg från: frkmaria |Visa alla inlägg
  • frkmaria

    Vi som gifter oss 2015!

    Jo. Det är klart. Man kanske bara behöver ställa ut en 10-15 stolar och hoppas folk använder sitt sunda förnuft. (och om inte så får man väl skicka ut ett mail om detta innan!)

  • frkmaria

    Välkomna ni nya!

    Ang. brudtärnor och marskalker så får man ju ha hur många som helst. Man behöver inte ha lika många av båda men jag tycker det är ganska snyggt. Jag tror vi kommer ha en var. :)

    Best man är ju amerikanskt och den kvinnliga motsvarigheten heter ju maid of honor så det antar jag är det då. :)

    Och btw så är Ängelholm mina barndomstrakter! Så mysigt det såg ut där! :)

    Jag har förövrigt kommit på en jättebra låt att gå ut till... men m2b tycker det var för nördigt. Haha.  

  • frkmaria

    Låter supergott!

    Vi ska ta en bygdegård just för att vi ska kunna laga mat (buffé) själv. :) 

    Vi tänker också Tyskland men har inte planerat än hur mycket som ska köpas. Sen vet jag inte om det egentligen lönar sig, men det borde ju göra det! Annars skulle väl folk inte åka dit? :)

    Lycka till kväll filibustern, klart hon kommer säga ja! :)  

  • frkmaria

    och ja förlåt. Låten heter Hey Beautiful av the Solids och är ledmotiv till min favoritserie How I met your mother. :) 

  • frkmaria
    filibustern skrev 2014-01-07 17:27:04 följande:
    maten lät jättegod! och jag tycker det är bra att man kör tårtan som efterrätt, och inte efterrätt OCH tårta. blir kaka på kaka tycker jag annars :P 

    vi kommer nog köpa alkoholen här i sverige. min göbbe är lite avig mot att köpa utomlands. vi kommer nog ha 1 välkomstdrink, 1 vinglas(rött/vitt) + en cider/öl och så avec till kaffet. vill dom dricka mer får de ta med eget. vi kommer ha ne hel del alkoholfritt såklart.  vi kommer ha buffé. :) det vi funderar en hel del över är hur vi ska göra med gästerna, tänkte om ALLA dricker, ska dom få sova över i lilla byastugan vi ska hålla till i, eller ska vi anlita busschauffören från byn bredvid att köra hem alla (det är bara en runda kring byarna omkring) eller ska vi säga att dom själv får ta ansvar för hur de tar sig hem? min karl tycker det sista. jag vet inte jag. funderar på att höra med chauffören vad han tar för att köra hem alla mitt i natten :P 
    Har nog sagt detta innan men vi kommer nog boka en buss till självkostnadspris som tar folk till stortorget i stan där man är nära till de flesta hotell. Duger inte det får man minsann fixa skjuts själv! :) 

    Frågan är ju bara; ska man själv sova på hotell eller ska man sova hemma när det är så nära?

    Har iaf planer på att be folk boka ett visst hotell så att man sedan kan ha hotellfrukost där med gästerna så får man en extra morgonfest! :)  
  • frkmaria

    Jag har en barndomsvän kvar, som jag dessutom är väldigt nära. Vi hinner inte ses jätteofta längre men när vi ses så är det precis som alltid. Eftersom jag inte känner att jag har någon nära relation med någon av mina systrar så kände jag att jag hellre ville ha min bästa kompis. Och eftersom det ska vara ett "litet" (fast med många gäster) bröllop så känns det väldigt pråligt att köra upp 3 st tärnor. Jag frågade henne ganska omgående när det var konstaterat att vi skulle gifta oss och hon ville såklart! :) 

    Jag har tittat på en massa klänningar, framförallt kinaklänningar som man verkar komma undan mycket billgare med, verkar dock vara lite på vinst och förlust.. men jag vill gå ner ca 20 kg till innan jag kollar mer på det.
    Sen funderar jag också på vad man ska köpa till brudföljet. Min m2b har inte ens kostym så vi ska köpa en riktigt fin kostym till honom. Frågan är om vi behöver köpa en kostym till BM också eller om det räcker att köpa slips till honom?
    Jag funderar också på att köpa klänning till min BT men att hon sedan får fixa allt runtomkring själv (utom blommor då) och att vi kanske på dagen går till frissan ihop och sätter upp håret, för det vill jag ändå göra hos frisör!
    Jag var inne ett tag på att låta systerdöttrarna vara brudnäbbar men de klänningarna kotsar ju nästan lika mkt som brudens! Haha. Så får se om vi ens ska ha några eller om vi låter bli!

    Det finns väldigt enkla inbjudningskort man kan köpa, och det är ju iofs ganska smidigt, men jag har tagit mig vatten över huvudet och tänker göra själv. Det blir ju lättare ju mer som är spikat men eftersom båda är musiker så blir undertemat lite musik så kommer göra CD-konvolut (i tapet, lite som en cdsingel). Innuti kommer det ligga en snurrskiva som ser ut som en CD och när man snurrar på den kommer olika alternativ upp. På 1 står det t.ex. 1 augusti 2015. För att veta vad alternativen står för (om man inte kan räkna ut det) får man titta på konvolutets baksida där det finns "spår-info" (lite som en låtlista. :) ).
    Nu ska man bara vänta på att få lov att börja skriva i info! :)


    Jennifer587 skrev 2014-01-07 18:15:16 följande:
    Jag har dessutom 100 frågor i huvudet just nu. Vilka väljer man som tärnor? Vilken klänning ska man ha? Inbjudningskort? Hjäääälp. Det enda jag vet är vilken låt jag kommer gå in med, vart/när och vem det är jag gifter mig med haha. Jag ska i alla fall gå in med "Trumpet Voluntary 'Prince of Denmark's March". 
    Hur tänker ni andra kring tärnor? Var det självklart från början vilka de skulle vara?  
     
  • frkmaria

    Haha. Det är bara för jag vill vara speciell! :P 
    Jag vet, har varit förlovad i snart ett halvår så har ju haft lite längre tid på mig! Trodde inte jag skulle kunna sätta bröllopet så snabbt efter, vi sa 3-4 år först.. sen sa vi 2-3 år. Sen lyckades jag få igenom 2 år. :D
    Vi gifter oss på en bygdegård utanför Växjö, 1 augusti 2015, om allt går som planerat kanske ska tilläggas! ;)
    Jag har laddat ner en organizer där man får lite tips på vad som ska behövas. Men eftersom vi ska försöka fixa allt själv i största mån så hoppas vi på att det blir billigt! :) Hoppas på att kunna beställa klänningen denna tiden nästa år.. eller. Efter detta årets julvikt gåtts ner dvs! ;)  

  • frkmaria

    Jag laddade ner den här på BT tror jag! Var en australiensk så står på engelska och har lite sjuk budget.. men jag kan ju bara sätta om till min egen så det är lugnt! :) 
     

  • frkmaria
    filibustern skrev 2014-01-07 22:35:38 följande:
    ok.. ja det vore ju något att ha en buss.. får höra med karln vad han gillar den idén.. ^^

    har förresten just kommit hem efter en kväll med min tänkta tärna.

    komme dit med en paj som jag gjort och så tog jag fram nyårs-bubblet jag köpt. jag sa att vi tänkte fira - att vi ska gifta oss nästa år. och gud så glad hon blev! t.o.m min fästman fick en kram, och han som inte ens gillar kramar (förutom från mig och de allra närmaste) haha. och hon svarade självklart att hon gärna ville vara tärna! hon vet t.o.m vilken klänning hon ska ha, hon har haft den en gång tidigare och det är ju helt perfekt tyckte jag. den är visst beige, axelbandslös (hon kan ju ha någon kofta eller något över) med massa blommor på :)

    är så glad att HON blev så glad. hoppades det, men trodde väl inte att det skulle hända. ^^ oj vad vi pratade bröllop sen efter vi sett filmen. haha.
    Gud vad kul att hon sa ja!! Men jag visste väl det. :) 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!