Inlägg från: frkmaria |Visa alla inlägg
  • frkmaria

    Vi som gifter oss 2015!

    filibustern skrev 2014-01-10 19:21:04 följande:
    haft en diskussion med min blivande. haha. jag har alltid velat brodera en bröllopstavla, så det ska jag göra när vi gifter oss. men så får jag veta att min karl vägrar att ha fotografier av oss på väggen. ?!?!?!?!

    hallå! det har ju alla! och JAG vill ha det? men icket. han kan tänka sig ett litet bland andra foton vi har (på syskonbarnen mina bl.a) men det syns ju knappt då! vad GÖR man?! 
    Hm. Men tror du inte han ändrar sig när bröllopsfotot väl kommer? Jag vill minsann ha ett bröllopsfoto! :) 

    För övrigt har jag just beställt över 30 kort på internet som kom igår som jag bl.a. ska sätta ihop till collage, 3 kort har hamnat i en "förlovningsram" och 3 kort som är lite större kommer få varsin ram. 24 kort ska in i ett collage, vet inte om jag ska köpa ramar till alla eller om jag ska sätta dem i en stor ram, ska försöka kolla om det finns småramar som passar, alla kort är kvadratiska, men ja. Det blir massa kort på oss. Men det är fina kort tycker jag så tycker ändå att det är okej! Så collage är kanske ett förslag. Så har man något lite större kort på er, något kort på alla gäster osv.

    När jag såg hur billigt och smidigt det blev att skriva ut på internet blev jag ännu säkrare på att jag inte bryr mig om någon fotograf utan man frågar en lite mindre "viktig" kompis om hon vill ta lite estetiska kort innan vigslen och bara lite under kvällen. Så får man hoppas att alla gäster kommer med. :) (tänkte sätta ett kort på varje gäst i gästboken, där de har skrivit sin hälsning).  
    Tessa skrev 2014-01-10 21:57:12 följande:
    Har själv tänkt börja kika på klänningar i sommar. Tycker det finns så många fina modeller och ju mer man tittar desto större blir klänningsdjungeln. Tror det är bra att testa lite olika modeller till att börja med för att veta vad som passar bäst för ens figur.

    Fick tidig födelsedagspresent av mina föräldrar (fyller år i slutet av månaden)! Flyg till Stockholm över en helg och besök på bröllopsmässan! Solig  Ska bli sååå himla kul, passa på att träffa vännerna jag har kvar där och bara gå runt och prata bröllop och få inspiration en hel lördag!

    Någon av er som har varit på bröllopsmässa tidigare eller ska gå på någon bröllopsmässa i år?

    Gjorde lite beräkningar på sparandet till bröllopet och det ser lite tufft ut. Men det finns en ljusning.
    Jag har jobbat hårt och gjort ett par event för ett bilmärke under förra året när jag fortfarande bodde i Stockholm. När jag flyttade hem till de norra delarna behövde jag köpa en bil för att ta mig runt, och hade givetvis förälskat mig i just detta bilmärke. Eftersom jag hade jobbat så tight med dem och gjort lyckade event fick jag köpa en sprillans ny bil till ett jättebra pris. 
    Nu verkar det som att min darling ska börja plugga till hösten, och om han kommer in på någon av skolorna han önskar så flyttar vi ner till Stockholm igen. Det betyder att vi inte längre kommer behöva ha en bil - en onödig kostnad (även om det gör ont i hjärtat av tanken för jag det är äkta plåtkärlek till min bil Flört).
    Eftersom jag fick bilen till ett så bra pris och detta är ett bilmärke med extremt bra andrahandsvärde, betyder det att jag kommer ha pengar ÖVER, ungefär hela den tänkta budgeten på 60 000 kr!

     
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
    Jag kommer inte börja kika på klänningar förrän jag gått ner mina sista 20 kg i vikt (har totalt gått ner ca 20 och vill gå ner sammanlagt 40) Gud vad kul med en mässa! Var en här nere i småland i höstas (Kosta) men min sambo var inte helt inne på samma spår så vi hoppade det. Kankse till hösten! Säg vad du tycker om den!! :) 

    Låter ju både bra och lite ledsamt med bilen. Vi har liknande budget och jag undrar också hur vi ska lyckas... men hoppas att vi får lite över varje månad nu när sambon börjar plugga. Kan vi spara 3000-5000 varje månad beroende på om det är el/csn/internet-månad så ska vi nog vara i fas ändå. :) Vi ska ju försöka komma undan så billigt som möjligt. :P
    Theres2015 skrev 2014-01-10 22:01:01 följande:
    hej! nyförlovad med gifteål aug 2015! så himla härligt!
     välkommen! 
    Kinder skrev 2014-01-11 09:40:28 följande:
    Vilka häftiga inbjudningkort!
    Tack! Hoppas verkligen att jag orkar göra alla i slutändan! ;) 
    filibustern skrev 2014-01-11 10:02:38 följande:
    jo men jag menar ju det! ne han har svårt för människor på väggar, och det vet jag ju om. t.ex målningar med människor på fungerar inte. han tycker dom är lite läskiga. men ja tänkte ett bröllopskort? ja mena. det är ju VI. men ska fråga om det kanske går för sig att man tar ett foto på våra händer "bara" eller min bukett med ringarna i eller något, då blir det ju som en kompromiss - jag får mitt foto på väggen, men han slipper ansikten :P 
    bra idé! Även om jag tycker att det är fint om man får med hela. Mina vänner har ett photoshoppat kort på när de gifter sig. Man ser helt klart att det är dem även om det bara är siluetter och sen är det mycket landskap bakom som är med. Det är verkligen jättefint och något jag hade kunnat tänka mig att ha som bröllopsfoto! 
     
  • frkmaria

    Man är aldrig först med en idé tydligen...

    Eftersom vi ska ha lite av ett "musiktema" så tänkte jag göra lp-skålar att ha såser osv i.. Sen tänkte jag även göra tårtställ av lp-skivor att ha tårtan på... nyskapande.. eller? För när jag googlade på pinterest kom flertalet sådana nämligen upp.. Jaja. Kanske kan vara fint ändå även om man inte är först.

    Idag har jag klippt klart de svarta skivora, eller ja hälften. Köpte ett 10pack papper och ska köpa 10st till att klippa. Får plats 3 skivor på varje så 30 st är klippta. Tror vi kommer behöva c:a 60st inbjudningar.. Har också börjat skära ur hålen i det svarta papprena där man ser siffrorna och informationen.. När jag är färdig med allt det köper jag fler papper att klippa och skära. Det är ju det som jag kan göra nu innan och som blir så tråkigt om man sitter och gör hur mycket som helst.

    Och imorgon smäller det! :) Vi åker och tittar på lokalen och ser om det är "rätt". Om det är där vi ska gifta oss. Ihhh... Så spännande!!

    Förövrigt var min m2bs kompis här igår, han ska gifta sig i september.. Jag frågade lite försiktigt hur bröllopsplanerna gick och hur långt de hade kommit och han hade stenkoll på allt men bara "ja, jag är ju inte så intresserad av det.. det är hon som gör allt. Jag tycker inte det är så spännande" varpå min sambo tittade menande på mig och säger "ja, jag vet precis vad du menar". Känns skönt att många killar är likadana och att det inte handlar om att de inte vill, de tycker helt enkelt inte det är lika spännande. :)  

  • frkmaria
    filibustern skrev 2014-01-11 15:35:51 följande:
    haha ne du. ofta så är man inte först. tänkte själv också "men hur coolt är det inte att ha en trästubbe som tårtfat?" mmmm. fanns massa sånna haha! 

    ne min karl han har sagt som det är: "jag bryr mig inte om bröllopet, bara jag får gifta mig med dig så är jag nöjd": och med det har han ju sagt vad han vill, så jag kan liksom köra på :P (fast självklart frågar jag han ju om allt)   

    roligt att få titta på lokal! vi kommer nog inte titta förrän det är ca ett år kvar. men det lär inte vara några problem, då det är sambons farbror som håller nyckeln till byastugan. då ska vi kolla delt uttrymme, hur många bord/stolar ryms utan att det blir löjligt trångt? och så hur det ser ut med porslin och vinglas (om dom har några vinglas öht). om det itne går så blir det nog så att vi ringer andra alternativet.  om vi inte skär ner på gästlistan innan dess. :P
    Vi ringde ju och kollade om det var ledigt. Så tänkte vi att äsch, lika bra att slå till och kolla.. Känns det inte rätt måste vi ju kanske kolla på flera! Så 1,5 år innan får vara ok! Men tänkte kolla lite hur stor lokalen är, hur mycket det finns i köket, hur stort köket är osv. 

    Problemet med oss är att vår gästlista ökar. Har några på jobb jag vill bjuda.. Tror säkert min sambo får klasskamrater han kommer vilja bjuda. Även folk i hans band vi inte skrivit upp som känns som ett måste när vi bjuder de andra i bandet liksom. Sen har jag ångest över släktingar men tänkte att jag någon gång i höst sätter mig med mina föräldrar och frågar dem om det liksom. Lite mer seriöst. Om de är ok med att jag bjuder vissa och inte alla. För det är dem jag är orolig för att de blir arga att jag bjuder nån syster men inte nån annan. Vi får se. Annars får man helt enkelt låta bli att bjuda men det finns några jag faktiskt vill ha där.  
  • frkmaria
    Kinder skrev 2014-01-11 19:53:11 följande:

    Hur många har ni planerat att bjuda på era bröllop? Jag känner lite så att jag vill inte att vi ska bli allt för många men sen känner jag mig dum som inte bjuder alla i släkten! Hur ska man kunna avgöra det? Men har man inte pratat md folk på 3 år så måste man verkligen bjuda dem då?


     


    Vi har i nuläget mellan 80-90 gäster tror jag. Men vi har sagt att vi toppar det till 100 (det är så många det får plats i lokalen vi tänker på) om så behövs. Vi bjuder hellre alla vi vill ha med lite billigare än att bjuda få och få en fin trerättersmeny med servering vid bord liksom. Eftersom det är ett år kvar tills gästlistan ska sättas inser vi att vi nog har lättare för att lära känna fler vi vill ha med än att vi ska "förlora" gäster på listan. Tycker nästan det svåraste är släktingar då jag vill bjuda några men inte alla. Speciellt kusiner. Sen bjuder jag de flesta farbröder/fastrar/morbröder/mostrar dock inte mammas två systrar på mormors sida (rörig släkt). Men tänkte prata med mamma och pappa om de bir ledsna, för det är mest mamma och pappa jag oroar mig över, inte mina mostrar. 
    Vi får se. Ska snart iväg och titta på lokalen vi tänkte vara i! :D Om vi får bra vibbar behöver man liksom inte oroa sig mer över det. Härligt!  
  • frkmaria

    Vet precis. Nu räknade vi på allra-allra flest, och just nu är det 98. Och jag menar... det är 1 år kvar till vi ska skicka ut inbjudningar. Vi kan ju få fler vänner på den tiden. .Det är inte många "kanske". Och igår var jag på tjejmiddag och lärde känna en fotograf. Känns bra. Kunde ju inte fråga henne då men lär träffa henne ett par gånger till så då kan man ju hoppas att vi får bra kontakt så kan jag fråga henne om hon vill ta kort för en billig peng + fest. :) 

    Var som sagt och tittade idag, vi är supernöjda med lokalen! :) Så vi bokade, så skönt! Vi fick också ett tips om en sluss inte alls långt från stället där det fanns scen osv. Så vi ska nog ha vigslen där. Åker och tittar i vår/sommar när det är lite finare natur, då får man ju bättre bild på hur det ser ut!

    Det känns så jäkla gött att bitar börjar falla på plats. Jag är sååå nöjd och glad över detta! :) Framförallt så tror jag aldrig man kommer komma till stressen så lätt om man bokar och planerar såhär långt i förväg. Visst. Vissa grejer kan inte göras förrän precis, men vi har en klar bild över hur vi vill ha det.

    Och ja, bygdegården hade tyvärr inte linnedukar, men de hade ljusstakar och vattenkaraffer osv. Det känns positivt! :)  

  • frkmaria
    filibustern skrev 2014-01-13 09:33:53 följande:
    inget är lätt i bröllopsplaneringar tycker jag :P själv har jag inte så många vänner jag umgås med mycket. har många bekanta och vänner jag inte träffar. men dom kanske bara får komma på vigseln. vi kommer bjuda tre av mina nära vänner (en av dom är tärnan) och 3-4st av sambons vänner. för de är väl typ de enda han har.

    och ang. budget. det blir nästan att man tar det som det kommer fast man har budget (i alla fall för oss) .vi har budget på 30 000, men det har pendlat mellan 10 och 40 000 sen vi börja haha.. man kan ha ett riktmärke och utgå från det, sen får man ju ändra allt eftersom om man vill/måste. t.ex vi hade tänkt ringen skulle gå på max 6000. men den jag älskar går på 10 000. så då kanske vi får bita i det och betala mer, eller hoppas att det kommer en rea-period på den ringen någon lämplig tid. (är en nu, så den skulle gå på 8 000, men tycker det är lite väl tidigt att köpa ringen redan :P)
    Budgeten är väl mer ett riktmärke. Alltså, ska vi hålla det till en låg kostnad så kan vi inte beställa 3rätters catering. Vi får göra mycket själv och hitta billiga alternativ. Vi kan inte ta en festlokal där allt ingår utan får ta en billig lokal där man gör mycket själv. Sen försöker vi spara minst 60.000 (går ju inte så bra just nu...) och det som går åt av det går åt. Bättre att ha lite för mycket sparat och få över än att det sinar när allt ska betalas!
  • frkmaria

    Vi har mycket gemensamt verkar det som! Vi ska också gifta oss den 1 och har svart/silver som temafärg. Men även lila och turkos. Och ja. Vitt ser ju jag som en självklar del av bröllopsplanerna. :) våra sambo är precis likadana också för den delen, men där tror jag fler har det precis likadant. ;)

  • frkmaria

    Haha. Fantastiskt att du redan kallar honom din man, Kinder! Jag brukar stoppa mig från att skriva det fast jag är ganska ofta påväg! ;) 

    Jag har en kompis som är duktig på att ta bilder som jag tänkte fråga. Eller 2 faktiskt. Men en är lite mer osäker på om hon egentligen är bjuden så tänkte fråga henne isf. De som är bjudna ändå vill man inte lägga på en massa extrauppgifter som tar så mkt tid känner jag (förutom TM då.. och BM+BT). Men sen var jag på en middag i helgen och där var en tjej som pluggat fotografi. Vi bondade en del och jag tänkte att träffar jag henne ett par gånger till kanske man kan fråga henne om hon vill ta kort för en billig peng. Kan ju redigera och skriva ut själv sen! Så får hon ju bröllopsfest och middag på köpet. Men är hon duktig kan jag ändå tänka mig att ge henne pengar svart, då hon har ett heltidsjobb redan, runt 1000-2000 tänker jag mig då + att hon får vara med på festen. Vi får se. :) Vet inte om jag bryr mig så mycket om att ha kort från frisörsalong osv. utan vill ha några fina utomhusbilder, lite från vigslen, kort på gäster och kanske något från middagen/tårtskärning/början av festen. Men som sagt har jag ju isf 2 backupkompisar som också kan ta ifall man inte lägger allt ansvar på dem.. då är det mer okej.
    Får se hur vi gör! :) 

  • frkmaria
    Trattkantarellen skrev 2014-01-14 22:04:34 följande:
    Oj, jo det är klart, ni har ju nästan dubbelt så många gäster som oss, så då blir det ju dyrt ändå ja :p 
    Glömde skriva att bröllopstårtan var inräknad i priset också förresten.

    Kan det inte bli sommar så man kän börja planera lite mer? :p
    Känner detsamma!

    Var ute och gick med en kompis igår och hon har en kompis här som är frisör. Hon skulle höra sig för om jag kunde få en billig håruppsättning... fast jag tyckte det var lite tidigt att fråga redan nu. Men kan man komma undan svart med det så blir det ju billigare. Kanske att få det uppsatt, få BT och sen då att vår gemensamma kompis är med och får sitt uppsatt också. Kan ju bli bra. :)  
  • frkmaria
    Eimi147 skrev 2014-01-14 22:39:50 följande:
    en budget på 20-25.000.. låter som himmelriket för mig.. hur lyckas ni?
    Nu ska ju vi ha en budget mellan 40.000-60.000. Vi sparar så mycket vi kan innan och hoppas på det bästa.
    Vad vi drar ner på är
    1. Musiken - våra vänner spelar och sedan kör vi spotify-lista på kvällen.
    2. Maten - lagar buffé och gör det själva, det kan lätt gå på 1000lappen/kuvert om man vill ha 3rätters med servering osv.
    3. Lokal - bygdegård (där man ju då kan göra allt själv).
    4. Fotograf/Frisör - sådana tjänster tänkte vi inte använda oss av utan försöka lyckas få vänner/bekanta att ta kort, sätta upp hår osv. Fast här har vi ju inte frågat några än så är inte säker.
    5. Kläder - kinaklänning är jag inne på om jag inte hittar "it" på blocket eller dyl. Är just nu väldigt inne på tea-length. Har ett problem. jag vill ha ganska breda axlar på klänningen men egentligen vill jag ändå ha snörning i ryggen, och då tealength. Svårt. 

    Vi tänker inte dra ner på varken gäster eller alkohol. Hellre ett billigt bröllop med många gäster än dyrt där man bara kan bjuda fåtalet. Vi funderar faktiskt dessutom på hur mycket billigare tyskland blir? På systemet får man ju lämna tillbaka. Vi ska göra en kalkyl och se. Får säkert med oss mamma och pappa till Tyskland om så skulle vara! :)  
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!