Inlägg från: frkmaria |Visa alla inlägg
  • frkmaria

    Vi som gifter oss 2015!

    filibustern skrev 2013-09-14 13:35:44 följande:
    det kändes inte bra att INTE prata med han, så jag, som skrivet, samla ihop lite annorlunda buketter: 




    bl.a och han blev faktiskt lite halvkär i glamelia/duchessrosen (överst). den görs genom att man plockar isär massa rosor, och så sätter man ihop rosbladen till en enda stor ros. så jag tror minsann att katastrofen är avvärjd. dock försökte han med glasblomman igen - "kanske man kan göra en platt glasros med ett band och trä runt handleden?" O.O nej.. alltså.. nej... gärna glasrosor som dekoration i huset.. men på bröllop.. nej.. ge dig :P 
    Så skönt! Jag gillade verkligen mittenbilden! väldigt vacker! :)

    Nu har jag satt mig ner och räknat ut att materialkostnaden för att göra korten själva skulle vara c:a 300kr för 50st och om man beställer 500kr. Många bäckar små.. Nej. Men. ORKAR man sitta och pilla ihop själv så får man ju precis vad man vill. Visst. Det är ett par försök på datorn osv innan man får helt rätt. Men om man väl orkar med det så blir det ju väldigt mycket mer personligt också!

    Nu ska jag sätta mig och göra en lista på vår rutt imorgon när vi ska se bygdegårdar! Tjoho. :D
  • frkmaria
    filibustern skrev 2013-09-14 14:32:01 följande:
    vad roligt! vi har itne bestämt modell riktig och därmed inte vad som behövs. men jag skriver upp varenda liten pryl jag köper till inbjudningarna :) 

    lycka till med rundan! :D 
    Tack! Det ska bli kul. Jag har 4 st lovande bygdegårdar som kostar lite olika i pris (1150-3100) för hela helgen. Jag tror man måste ringa och få info för att få reda på vad som verkligen ingår men känns dumt att ringa om det NU faktiskt. Vi åker runt till dessa 4 imorgon och kollar. Om man hyr en buss till alla är det väl inte jobbigt med en c:a 20 min resa va? För det är ungefär vad det tar enligt eniro till bygdegårdarna! 

    Vi får se hur det går. Ska bli sååå kul.

    Jag har inte börjat handla något än. Däremot tog jag idag ett gammalt block jag köpte när jag var med och planerade nollningen på uni, som knappt var använt och strök över "nollning" rev ut de skrivna bladen och skrev
    "Planering Bröllop  1/8 2015" Tror det är bra att ha sina tankar där! :) 
  • frkmaria
    filibustern skrev 2013-09-14 15:53:26 följande:
    jo, har själv skaffat mig en pärm där jag har budget, gästlista, en mall för bordplaceringen, dokument med mat och priser från cateringen på ica, och nå tomma blad där jag kan skriva upp div. inköp. hålla lite koll... ^^
    Haha. Ja. Det ska jag med skaffa mig när det närmar sig. Har ju hittat en bridezillamall som är helt galen där budgeten för ALL finns! ;) 

    Hur är ICAs cateringpriser? Är de ok?

    Åh. Nu hitta jag en bygdegård till. Verkar som man hyr bord/stolar/servis separat men man kan också få övernattning. Det hade ju varit en bra grej att kunna erbjuda, först och främst familjen, övernattning för en billig peng och kunna äta frukost ihop dagen efter eller så. Men ja. Då behöver man ju inte boka buss heller utan de som väljer andra alternativ får försöka fixa det själv! Men får nog åka och titta först och sen kan jag i nästa vecka sätta mig och ringa runt och kolla priser för de olika bygdegårdarna och räkna lite på det. :)  
  • frkmaria

    Åh.

    Visade bygdegårdarna för min blivande nu... Han bara "där har jag spelat, och där, och där". Superbra tänkte jag. då har han ju koll på var det funkar bra och inte. Han bara "nja, kommer inte ihåg. Känner bara igen lokalen." Suck. Att de inte lägger något på minnet. :P  

  • frkmaria
    filibustern skrev 2013-09-14 17:38:58 följande:
    haha! spela han i band eller? har han någon favorit då hittills? :) ne.. de lägger inte väsentliga saker på minnet, i alla fall det inte DOM tycker är väsentligt. kan vara irriterande. men gulligt på ett sätt. min karl har USELT namnminne. haha! han kan komma från jobbet och liksom "träffade en man på jobbet, han sa han kände dig och hälsade till dig" och jag liksom "jaha? kul :) vad hette han?" " ingen aning"... "nehe? du frågade inte?" "jo, men ja glömde det.." hahaha  
    Ja. Han spelar i en jäkla massa olika uppsättningar men bl.a. i en trio som ibland är storband som spelar på bröllop och fester. Så. Han har varit på många bröllop i trakten men har ingen koll. 

    Jo men, precis sån är han! Glömmer bort att säga saker för att han inte trodde det var viktigt och ibland är han hopplös på att svara i telefon. Haha. Trots alla dessa brister har jag ändå fallit för honom! ;P  
  • frkmaria

    (jag orkar inte citera då jag inte får det att funka att citera fler samtidigt)
    1. Kronan blir ju jättebra om din mamma kan göra sådana. Om inte annat skulle jag ha det som "byteshandel". "Nehe, jag får inte ha kronan? Nej. men. då får du ha slips. Har du inte slips har jag kronan." Min m2b vill INTE ha tipspromenad så då sa jag "antingen skriver du en låt till mig och sjunger på vigsel (eller festen) eller så har vi tipspromenad". Jag vet att det är att pressa liiiite, men han sjunger så fantastiskt fint och är sååå duktig på musik, men han vägrar sjunga offentligt. It´s a shame. Som man säger. 

    2. Kul att någons m2b är med i planerna! Min lossnar faktiskt lite då och då och jag kan diskutera saker med honom. Men det är inte så att han sätter sig och "ja, ska vi planera nu?". Men jag tror att han mjuknar mer och mer ju närmare vi kommer. Herregud, jag kan känna att det är för tidigt att planera nu ibland. "jaha, så ska vi boka lokal. Eller. Vänta nu... Räcker med kanske 1,5 år innan, ja, det tar vi i februari. Och så ska vi göra det. Nej. Men.. Äsch." Ni förstår säkert hur jag menar. Finns inte supermycket att göra mer än att diskutera igenom hur man vill ha det i lugn och ro.

    3. Haha. Vilken dröm! Jag drömmer också sjuka saker inatt. Det värsta är att man inte kan styra som man vill .Det blir ju ganska jobbigt i slutändan.

    4. Trots 2 år kvar har jag panik över en sak. Jag vill bli av med 17 kilo. Jo. Det ska jag klara. Men jag vill inte köpa klänning förrän jag blivit av med 17 kilo och jag vill inte köpa den i sista minuten. Har försökt och gått ganska bra fram tills för 2 veckor sen när jag stuka foten. Går 5:2 dieten och om inte annat så håller jag vikten på den, men måste sluta äta sötsaker helt tror jag. Kanske bara ha en sötsaksdag i veckan! :P  Jag vill se normal och snygg ut på min bröllopsdag. Ihhh... Jag får väl köra hårdträning så fort foten börjar bli bra så jag kan ta resten. Det är ju bättre att gå ner långt innan än att vara sådär precis på mållinjen! ;) 

  • frkmaria

    Filibuster, bakgrunden till min viktnedgång (har redan gått ner 23 kilo... ska gå ner 40 innan bröllopet är det tänkt. :) ) är att jag har haft fel på mina hormoner i hela mitt liv (detta fick jag som en trevlig present för 3 år sedan... det har alltså inte varit "mitt fel" att jag är tjock utan min kropps fel). Nog med gnäll om detta. Jag är överviktig och vill vara så liten som möjligt och 17 kilo kan jag klara på ett halvår men just nu känns det lite omöjligt. :/ Får ta nya tag i vår för snart kommer vinterskiten och då är jag inte så promenadsugen (6 veckor skulle foten ta ungefär innan den blev bra och har gått 2) men håller vikten genom 5:2 vilket jag tycker är så himla skönt! 

    Men visst är det snyggt att vara toned också, det håller jag med om! Jag har absolut ingen låg målvikt utan ganska högt upp på normalviktskalan, men vill iaf vara så "liten" som möjligt. :)  

    Visst kan du få den, jag hittade den här på BT i en budget-tråd! :)
    www.thesmartbride.info/organiser.html
    Det är bara att ladda ner den här!
    Den är ju australiensk, och de verkar vara lite som amerikanerna, mycket och dyrt. Men. Man kan ju ta det med en nypa salt. Jag gillar att verkligen ALLT man kan tänka på finns med! :D FINT!

    Jag ska börja googla lite budgetar och så för satt och snabb-skissade på en budget men det blev ju rätt så mkt... typ 50.000. Eller ja. Vad vi tänkt men jag tänker att man inte är spot-on på allt! :P  

  • frkmaria
    filibustern skrev 2013-09-15 18:30:39 följande:
    ok! något med sköldkörteln då? (pluggat sjuksköterska :P) men det är alltid bra att motionera, om inte för att gå ner i vikt så för att hålla igång systemet. roligt att du hittat en diet som funkar och att
    Trattkantarellen skrev 2013-09-15 16:02:16 följande:
    Filibustern, jag ska också gå ner en del innan bröllopet, minst 10kg men gärna 15.
    Jag har varit ganska nöjd med min vikt och legat stabilt oftast, sen flyttade jag hemifrån 2006 och då la jag på mig 5kg, sen sista året på utbildningen med examensarbete och muntliga förhör på de vi lärt oss de senaste 4 åren gick jag upp 10kg till...

    Har kört 5:2 nu i ca 4v, minus 3,5kg hittills, och då har jag inte kommit iväg och tränat knappt alls, har en förkylning som vägrar släppa..

    Jag kombinerar 5:2 med att äta en LCHF-inspirerad kost, jag äter inget bröd, ris, pasta, potatis etc, dock unnar jag mig lite rottfrukter ibland och äter mkt grönsaker. Jag har under de här veckorna också unnat mig en kakbit på jobbet eller lite glass på helgen, men max 2ggr i veckan som jag äter något sött.

    Man har ju visat i studier att socker är mer beroendeframkallande än alkohol och nikotin, så det är svårt att låta bli sötsakerna.. 

    Men vi får hjälpas åt och peppa varandra, hålla oss lite uppdaterade här i tråden på hur det går
    Lycka till! 
    ok! ja jag låg väldigt stabilt tills jag blev ihop med karln min :P du vet - kärleksvikten kommer då :P gick upp typ 5 kg PANG på några månader.. sen låg jja stabilt i 5 år.. sen PANG 4 kg till.. sen har jag legat stabilt de senaste åren:) men är ändå inte överviktig. 

    jag kör ingen speciell kost faktiskt. tyvärr rätt så mycket pasta äter vi.. men jag tror mycket på att äta lagom av allt och så motion då. men i ärlighetens namn är jag rätt så lat :P  

    däremot skulle min karl behöva gå ner.. rätt så mycket faktiskt.. men han är så lat så det går inte beskriva. och så får han för sig att promenera runt kvarteret (10min) en gång varannan vecka ska hjälpa.. -.- ne han skulle ha fått hårdträna, som han gjorde när han gick karaten (vi gick samtidigt, det var genom det vi träffades). tyvärr hindrar ett skadat knä mycket..  
    Precis! Ett TSH på 10 som högst och ämnesomsättning på 10,5 som lägst tror jag. Min kropp nöjde mig med 75mg levaxin i början.. men har anpassat sig allteftersom (helt plötsligt gick tsh från 0,7 till 7!!) så nu är jag uppe i 150 och verkar ligga stabilt. Peppar peppar. Motion är absolut fantastiskt och har en crosstrainer hemma som ska användas när foten blir bra, men den dagliga motionen (cykla till jobb och LÅNGpromenader) blir inte av när det är kallt. Jag går ut men inte alls så långt, mycket för att det är kallt/halt.. men ska köra crosstrainer och ska även köra sim 1 gång veckan.. Foten ska få börja simma nästa vecka igen tänkte jag men cykeln tror jag får vänta tills våren! Så det var lite så jag menade att det inte går att köra så hårt som jag gjort nu innan stukningen (gick milen med en vän minst en gång i veckan innan och annars minst 60mins promenad (ca 6 km för mig). Men ska kolla med en sjukgymnast, den blev rejält skadad av stukningen, värsta jag varit med om någonsin! 

    Haha, där om något är min fantastiska sambo bra! Får jag för mig att jag ska börja på någon diet (ja, jag har konstiga dieter som soppdieten för mig ibland, och det hjälper!) så hakar han på för att stötta mig. Han är normalviktig men har lätt för att lägga på sig. Han är väldigt positiv till att gå promenader och jag får bestämma precis hur mycket vi ska gå, så går han med på det. Utan att ha honom med sig hade jag aldrig klarat av att hålla en diet så bra i ett samboförhållande. Min teori (detta är ett faktum alltså) är att hans ex hade väldigt dåliga matvanor när de var i sitt förhållande (och med tanke på hennes utseende har de matvanorna fortsatt) och han fick inte med henne ut osv. Det slutade med att han tog efter hennes vanor och gick upp i vikt en del. När han tillslut bestämde sig för att göra något åt det fick han inte med henne vilket ledde till att han gick ner men inte hon. Teorin här är att han faktiskt vet hur svårt det är att kämpa själv i ett förhållande när den andra sitter bredvid och äter onyttigt, inte hänger på promenader osv. Därför gör han det för att stötta mig, och det känns OTROLIGT skönt! :) 
  • frkmaria

    BTW!
    Vi har tittat på bygdegårdar idag. :)
    Vi hade 5 st på listan och nu har vi narrow it down till 2, ev 3.

    En bygdegård hade bara asfalt runt sig och låg precis vid ett villakvarter, inte så kul att ha fest när man dessutom tänker viga sig på plats! Och en var liksom en del av en skola, inte heller så kul att ha fest när det känns lite som en institution.  

    Så. 3 kvar.

    Den ev. var gul, och jag tyckte det var lite fult. Lite klubbhuskänsla, tror det var det egentligen med 70talsinredning. Så. Ja. Det kändes lite off. Däremot fanns det sängar vid denna bygdegård och isf kan man ju liksom låta några sova över där för en billig peng och ha brunch där dagen efter. Det var det positiva med den.
    Men först ska jag ringa och se med de två mest lovande om hur de funkar, vad man får betalt för osv. och sen jämföra det med varandra så får vi se!
    Men kul dagsutflykt var det iaf! :D 

  • frkmaria

    Det är tråkigt och känner lite igen det!

    Vad som funkar bäst för mig att utmaningar eftersom jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna! :D

    Var med på subways summerchallenge, då fick man "gå/spring/cykla" ... "4 km" "6 km" "så du förbränner 400 kalorier" "i 60 min" och då kom vi faktiskt igång riktigt bra. Motiverande att se resultaten också (var med på prisplatsen och vann gratis subs i ett år! :) ).

    Så satte upp andra mål nu men har ju inte gått så bra efter fotskadan.

    Men ja. Ska komma igång så fort foten blir bra. Slutade med krycka nu i helgen, hoppas att jag klarar av att jobba en hel dag utan! Svullnaden har även äntligen gått ner så mkt att jag kan ha en vanlig sko på mig. Så får ta det försiktigt. Men SKA komma igång igen. :) 

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!