Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
 • filibustern

  Vi som gifter oss 2015!

  frkmaria skrev 2014-01-08 20:53:59 följande:
  Ja. Eftersom vi ska göra buffé (och man alltid gör för mycket ändå) tycker jag det kvittar om man bjuder 80 eller 100 liksom.. kommer bli mat över vilket som. Så svårt att beräkna portioner!! Sen tänker jag att alla vi bjuder ändå inte kommer komma. 

  Ska sätta upp lappar lite innan på hotell-restaurang-gymnasie om att jobba extra en kväll. Så kan man kanske ha 4 ungdomar som jobbar för en 500lapp styck. Jag har gjort det en gång på ett bröllop så för lite är det ju inte när man går gymnasiet. Man får väl äta också liksom! ;) 

  Jag fick just en galen idé som kommer spara ett par tusingar (hoppas jag). Om jag bara får en frisör att stylea håret och ha det löst, utsläppt. Trivs ju bäst med det. Kanske någon enkel inbakad fläta vid någon sida eller så. Jag har ju hår så det räcker och blir över! :) Så kan kanske min brudtärna få en enkel uppsättning också. Men vi får se! :) 
  vi har restaurang-linje ca 8 mil härifrån, så det är inte omöjligt att be dom vara serveringspersonal (av drickat mest) men vet inte. 

  ska du ha någon tiara? det brukar ju bara snyggt med utsläppt:)
 • filibustern
  frkmaria skrev 2014-01-08 21:08:15 följande:
  Jag har en jättefin tiara i guld-färg... men vet inte om det funkar ifall silver är en av temafärgerna. Annars är jag väldigt mycket hårblom-tjej så kan tycka det hade varit fint att ha några blommor i håret på något sätt som passar till brudbuketten. Tänk dig 2 flätor från varje sida och så går de samman och så är det som en halv blomkrans ovanför flätorna typ. :) 

  Ah. Ja. Alltså. Jag tänker ju att vi ska ha buffé som blir självservering av. Däremot tänker jag fram- och undanplockning av mat, disk, framplockning av tårta/efterättsbuffé och undanplockning.. Sen kan de ju gå när det är färdigt så får man ju rensa på söndagen och se vad man ska spara och slänga. :P Och jag tror det är klokt, som jag sett folk skriva, att ha alkoholen vid buffén så att man måste gå upp för att hämta. Blir kanske inte samma fylleslag. Så kan man ha glasflaskor med vatten på bordet som ev. "personalen" får ha koll på också. 
  det där med flätorna gillade jag! sen blomkransen gjorde att jag fick en bild av Ceasar:P men du kanske kan typ fläta in blommor i flätorna?

   ok! att ha alkoholen vid buffén har jag funderat på (säger mycket "jag", men det är ju för att göbben inte vill planbera än haha!) men tycker det skulle vara besvärligt med vinet, att hälla upp det när man har talriken i handen.. men i o f s får dom ju gå två ggr. öl och cidern kan dom ju ta vid buff
  frökenR skrev 2014-01-09 02:21:55 följande:
  Hej Allihopa! 

  På Julaftonsmorgon friade han till mig, och mitt i min yrvakna glädjechock svarade jag : JA!!!!!!

  Nu har vi äntligen spikat år och datum, det blir den 20 Juni 2015. Midsommardagen i all ära.Flört
  Har ännu inte valt lokal eller kyrka, men ska kolla på det de närmaste veckorna :)
  Har filat på en inbjudningslista och allt som allt hamnar det på 130 pers, (SJUKT stor släkt.!)

  Temat vi kommer köra på är grått, vitt och ljusrosa.
  Längre än så har vi inte kommit !

  Hooppas på att få lite tips och inspiration här.
  grattis och välkommen! :D

   
 • filibustern

  välkommen välkommen! alltid kul med nya! och oroa er inte över att ni är tidigt ute, jag har planerat sen 2011. :P blev så då karln min ångra sig där ett tag :P 

  har ingen aning hur lång tid innan man kan skicka save the date. men.. 8mån- ett år kan jag tänka mig. max.  

  :)

 • filibustern
  frkmaria skrev 2014-01-09 18:36:13 följande:
  Hittade en väldigt fin klänning här på BT för 2000. Den var inställbar mellan 42-46 och jag tror inte jag blir mindre än 42 om jag går ner i vikt som jag tänkt mig, är det ok att köpa den redan?? 
  juhuuuu. inga probs. jag köpte min 2011. och den har hängt i garderoben så fint sen dess. passa på medan den finns kvar! det var det jag gjorde då den fanns på blocket för bara 1000spänn, den kunde ju försvinna! :P
 • filibustern
  frkmaria skrev 2014-01-09 20:22:27 följande:
  Haha. 
  Sambon var inte lika försäkrande om det som du!
  Jag funderar nog lite till, skulle få en större bild på mail. Det är lite för dyrt för att köpa så. Skulle ju dessutom stå för porto och då blir det ju nästan som om man köpte en ny, även om just denna kostade 4500. Är den perfekt så kanske. Men jag funderar ju lite på båtringat, trekvartsärm och knälångt. Så. :) Detta är ju en mer klassisk!

  På tal om Save the dates-kort har jag läst massa olika så jag tror man kan fundera på hur lång tid personerna behöver för att planera och boka resa. Jag tänkte faktiskt, hemsk som jag är, skicka fb-meddelande till de 2 vännerna jag har utomlands som jag tänker bjuda och bjuda dem så.. och då får de ju det direkt. Men jag har läst allt ifrån 1 år till  6 månader innan, och skicka bröllpsinbjudan bara 2-3 månader innan. Men vissa vill ja ha O.S.A. 2 månader innan. så ja. Man får nog gå på känslan. Vi ska inte skicka std men jag förstår dem som gör det. 
  gör så^^ 

  sambon min han skrev via ett forum som han och tre av hans utländska kompisar startat, och fråga om dom ville komma. men dom visste inte. det var ju som långt dit, och en av dom var runt 15. han sa att det blir svårt att förklara för mamma att han ska till sverige till en kille som han aldrig träffat, och gå på hans bröllop haha! nu har han tappat kontakten med två av dom, men den tredje är från holland, jättetrevlig. hoppas på ett vis att han kommer. samtidigt så känns det som att det blir en hel del extrajobb (översättningar och förklaringar mest) om han kommer, som enda utlänning. tur då att vi har en kompis som bott i holland i 10+år och pratar flytande holländska, så OM han kommer så får han sitta med henne haha. :P
 • filibustern

  haha! gud så jäkla festlig! jag personligen tyckte det blev väldigt snyggt när du skrev ut igen och det blev lite "rörigt" :P himla kul idé! ser ut som en hel del göra dock? ^^ vad hade ni för tema nu igen? 

 • filibustern
  Petraksa skrev 2014-01-10 15:55:41 följande:
  Vichy: Vad skönt! Började bli lite stressad där ett tag ;) Men har pratat med mannen och ikväll ska vi sätta oss ner och lägga upp planeringen iallafall, mer precis budget osv :)
  härligt! själv var det längesen vi hade en "planeringsmåndag". kanske för att vi inte har så bråttom än och för att sambon undviker det likt pesten :P
 • filibustern

  haft en diskussion med min blivande. haha. jag har alltid velat brodera en bröllopstavla, så det ska jag göra när vi gifter oss. men så får jag veta att min karl vägrar att ha fotografier av oss på väggen. ?!?!?!?!

  hallå! det har ju alla! och JAG vill ha det? men icket. han kan tänka sig ett litet bland andra foton vi har (på syskonbarnen mina bl.a) men det syns ju knappt då! vad GÖR man?! 

 • filibustern
  Theres2015 skrev 2014-01-10 22:01:01 följande:
  hej! nyförlovad med gifteål aug 2015! så himla härligt!
  lovely! grattis!
 • filibustern
  Kinder skrev 2014-01-11 09:40:02 följande:
  Oj vilken svår situation! Men varför vill han inte ha någon fotografi på er för? De är ju en stor dag och någon man vill visa och själv ha att titta på!
  jo men jag menar ju det! ne han har svårt för människor på väggar, och det vet jag ju om. t.ex målningar med människor på fungerar inte. han tycker dom är lite läskiga. men ja tänkte ett bröllopskort? ja mena. det är ju VI. men ska fråga om det kanske går för sig att man tar ett foto på våra händer "bara" eller min bukett med ringarna i eller något, då blir det ju som en kompromiss - jag får mitt foto på väggen, men han slipper ansikten :P 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!