Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
 • filibustern

  Vi som gifter oss 2015!

  tjena! läget? 

  har hittat på köp o sälj här på BT en annons på flera meter bordslöpare av säckväv! sammanlagt  22meter. 200kr. lät förbaskat nice! men undrar om det är Nog skogstemeaktigt? vad tycker ni? kopplar ni säckväv till skog, eller tänker ni typ bondgård? eller är det ett sånt material som kan vara vad som helst beroende på hur resten av dukningen ser ut? 
  (skickar med en bild jag gillade, på själva duken då)


 • filibustern
  Trattkantarellen skrev 2014-01-04 20:10:29 följande:
  Jag tycker absolut att säckvävslöpare är skogsaktigt! 
  Precis som du säger kan man göra det mer lantligt eller mer skogigt beroende på vad man är ute efter, men med dina idéer om stubbar och löv och grejer blir det absolut skogigt!
  Och väldigt fint dessutom  
  ja jag slog då till på¨säckväven^^ det 'är ju relativt billigt jämfört med om man skulle köpa det nytt :P 

  nu har jag även bokat träff med min tänkta tärna på tis-ons någon gång. ska ha en filmkväll. tänkte göra en blåbärspaj och ta med, en flaska nyårsskumpa eller alkoholfritt mousserande vin, så då frågar jag! karln följer också med, så tärnans karl har sällskap också :P  
 • filibustern
  frkmaria skrev 2014-01-05 12:28:11 följande:
  Hej tjejer!
  Jag har varit borta sjukt länge. Skyller på för mycket jobb. Har varit helt utbränd. :/ Men nu så. Nya år och nya tag. Har jullov i 1,5 dag till så jag njuter! :) Hihi. Ska försöka läsa igen mig lite i tråden! Men säckväv funkar absolut filibustern! :)  
  njut av ledigheten! :) 
 • filibustern
  frkmaria skrev 2014-01-05 12:35:39 följande:
  Åh! Fler som har ekonomiska funderingar.
  Min sambo är för tillfället arbetslös. Haft lite ströjobb (spelningarn, kort vik osv.) under hösten. Förra hösten såg likadan ut men i våras jobbade han ändå 40-50% så det var okej. Jag har haft panik över att vi typ gått bakåt i sparandet och känt att vi aldrig kommer ha råd, även om vi kommer ha budget (laga maten själv, köpa alkoholen i tyskland, ingen dyr klänning eller ring osv..). Men han börjar plugga nu i januari och jag tjatar på honom om sommarjobb så tror vår inkomst kommer öka c:a 4000-5000/månaden och det är ju bra sparpengar! :) 
  Men jag vet att om det skulle saknas 10-20.000 så får jag hjälp av mina föräldrar, antingen att de sponsrar oss eller att vi lånar av dem. Det är skönt att ha den tryggheten, även om jag tror vi klarar oss själva. :)  
  ja vi båda är arbetslös nu mer. karln fick slut på jobb i maj ifjol, och ajg tog paus från skolan i augusti, och har sen dess jobbat två dagar, har ingen a-kassa, men ska nu få aktivitetsstöd. så vi går också back i sparandet. =/ men det ordnar sig nog, det är ju ett tag kvar. har ju två somrar att jobba ^^ (om jag nu inte har sån otur att jag inte får sommarjobb!)
 • filibustern
  frkmaria skrev 2014-01-05 16:54:42 följande:
  Gud vad segt. Jag tjatar, min sambo har inte fixat sommarjobb på de åren vi varit tillsammans. Visst. Jag förstår att det är segt när jag har semester att han ska jobba. Men han är ju arbetslös och hemma när jag jobbar? 

  Hursom. Det är väl därför vi satte nästa år och inte i år, just för att ha råd att hinna spara ihop! :) Sen är jag lite dum för jag vill ju gärna åka iväg på hotellövernattningar/gå ut på middagar osv. när man kan laga hemma och spara. Men det är mysigt att göra lite ibland.
  Vad har du läst till? Funderar inte på att börja igen? eller är du osäker på om det är det du ska göra? Det är så jäkla svårt när man inte har ett jobb. Jag är jätteglad att jag slutfört min utbildning för hur jag än gör kommer jag få jobb i framtiden, även om man måste börja en ny anställning med vikariat. :)
  jag läste till Sjuksköterska. gick två år. men det gick så dåligt för mig, särskilt på praktikerna. och då i somras fick jag göra om en praktik och ajg tyckte det gick jättebra. men det tyckte inte min handledare. jag var för omogen och osäker och dom kunde inte lita på mig. dom mena ju väl såklart, men jag kände att "ne.. nu skiter jag i det här". jag hade tänkt hoppa av helt, men folk rekommenderade mig att ta paus, så har jag möjlighet att hoppa på igen. men ärligt talat, efter allt som hänt under den utbildningen så har jag helt tappat suget på att jobba inom vården. drömyrket jag har (hade?) var barnmorska. men då jag inte ens klara av ssk, OCH då man läser om vilket h-vete barnmorskor har i sverige, så blir man inte så speciellt sugen. problemet är väl att jag inte vet vad jag ska göra istället. 

  och jag får då fasen inge jobb heller. är ju i alla fall Undersköterska. men sommarvik har jag alltid fått under de 5 år jag jobbat i yrket, så det är jag inte jätteorolig över. 

  min karl har hittills haft väldig tur med jobb. han har ingen utbildning, har t.o.m några poäng att läsa in på gymnasiet, men senaste 6åren jobbade han i gruva. ett jobb han hatade, men det var ett jobb. nu går det segt för honom att söka. men e e klart, många jobb kräver ju utbildning som han inte har. och att utbilda sig är lite hans mardröm. 
 • filibustern
  frkmaria skrev 2014-01-05 17:16:27 följande:
  Jag förstår honom - och dig. 

  Tyvärr är dagens sverige lite konstigt upplagt på det sättet, du måste nästan ha en utbildning för allt. Och råkar du utbilda dig fel så får du inga andra jobb för du är "överkvalificerad" typ. Har en kompis som läste ekonomprogrammet och insåg att det inte alls var hans grej. Så fick han inte något jobb alls för han hade en sån hög utbildning (och ekonom ville han inte bli). Sen är det inte alla som är läshuvuden heller, då är det inte så att man vill utbilda sig.

  Låter jobbigt när man är så inställd på ett jobb att man inte klarar praktiken. Jag har tyvärr varit med om tvärtom - kursare som har klarat praktiken men som man ser inte borde klarat den för att de inte passar inom de pedagogiska yrket! Men antar att det är mer noggrant med SSK. Det är förresten det min sambo ska börja läsa nu. :) Hoppas verkligen på att han trivs för orkar inte att han ska börja om en gång till! ;) Han kollade bristyrkena och valde därifrån, smart drag om han trivs som sagt. 

  Förutom vården, t.ex. personlig assistent kräver ju inte utbildning, så finns det väl handel. Har man lyckats få ett truckkörkort i ett tidigare yrke så finns det rätt mkt lagerjobb också. Men det är mycket konkurens.  
  Usch ja. Det är jobbigt. Och jag jobbar kommunalt så blir inte fast förrän jag jobbat 2 år med SAMMA tjänst.. Det är sjukt segt. Och både SSK och lärare är ju fanska dåligt betalt så vi kommer väl aldrig bli superrika heller om vi inte vinner på triss.. :P  
  jo, ett drömyrke är ju även att jobba inom handels :) men där är det (förvånande nog) halvt omöjligt att få jobb! det ska vara kassavana och allt helsike för att man ska öht ha en chans. och vikarier behöver dom aldrig känns det som. tyvärr får jag väl skylla mig själv lite då jag bor där jag bor, i ett samhälle som inte ger så mycket andra jobbtillfällen än ev gruva och andra mansjobb. har funderat på lastbilschaufför, men ne. funderat på om jag skulle ta något gesällbrev i hantverk, då jag älskar hantverk och broderar en hel del. finns en hantverksutbildning på fölkhög här, där man får göra lite vad man vill, och kan få hjälp om man vill lära sig nytt, men det kostar nog en liten slant. samma med gesällbrev. 

  har även funderat på att läsa sånt jag tycker kan vara kul - något språk som samiska, finska, teckenspråk (gick teckenspråk i gymnasiet, så lite kan jag ju) eller kanske litteratur, religion, livsmedelshygien, glasblåsning what ever! det kanske kan leda till NÅGOT. 

  gick barn o fritids i gymnasiet. och många tycker jag borde bli förskolelärare eller liknande, men 1. jag vill inte jobba med massa barn som skriker och håller på (haha, det låter så negativt jag vet). och 2, jag vill inte gå skola i 3-5 år. 

  ne det är inte roligt. och man känner sig ju rätt så värdelös då man har gått igenom skolan med vg och mvg och så klarar man inte att bli sjuksköterska.. och inge pengar har man.. ne. så depressionen har varit nära. men tur man har en karl som tröstar och stöttar. ^^ 

  hoppas din karl trivs och att det går bra för honom! :) 
 • filibustern
  Buspejflii skrev 2014-01-05 18:04:43 följande:
  Hallå alla bröllopsplanerare!

  Vi har också tänkt gifta oss 2015, lutar åt den 8:e maj någonstans i Linköpingstrakten. 
  Vi är i full gång med att leta efter kyrka och lokal och har även börjat ta kontakt med några om kostnadsförslag. 
  Det är så himla mycket mer med ett bröllop än vad man först kan tro :o, man vet knappt vilken ände man ska börja i haha än så länge har de stora diskussionerna gått åt budgeten, hur stor budget har ni på ett ungefär? 
  välkommen! :D och jag tycker att "kan det inte bli närmare snart så man kan börja planera!" för mig känns det som att mycket kan man inte göra förrän tidigast ett år innan (5sept) och mycket av dekorationerna gör man ju på en vecka :P men det är ju jag det. :Pvi har just nu 30 000 i budget. vi försöker hålla ner det allt vad vi hinner.men som trattkantarellen säger så är det dyrare än man tror! trodde jag skulle kunna hålla nere det på 15-20 000. men icket, speciellt då min vigselring kostar 10 000! såg nu dock att den var på 20 %rabatt.. men vet inte om vi ska slå till redan...
  vi har nu sagt att om vi inte får jobb i någon ordning, och kanske inte har så mycket pengar när det  närmar sig, så gifter vi oss ändå, vi kan ju hoppa över middagen och bara köra tårta, och jag kan ta en näve björk/granris till brudbukett exempelvis. 
  frkmaria skrev 2014-01-05 19:11:25 följande:
  Ja, jag vet precis vad du menar! Började plugga till ingenjör och efter två år kastade jag tillslut in handduken. Dels för det inte var vad jag ville, så jag var inte så motiverad, och det resulterade i att jag hade ett par kurser efter. Sjukt segt att ta 4 år till då för att bli lärare, sitter med sura studiebidrag och jag tycker inte heller alltid om skrikande barn ;) men det är inte alltid de skriker! :) 

  Jag rekommenderar dig verkligen att plugga lite småkurser för skojs skull! Även om du inte tar csn.. Jag har pluggat massa kvällskurser både under och efter min studietid. Det har gett mig mycket mer än vad jag väntat mig! Vänner och mer behörighet t.ex. Så vad du än tänker göra sen kan det vara kul att komma in, vem vet, kanske får det dig att utvecklas så pass mycket att det som saknades under utbildningen kommer tillbaka och du hoppar på igen, om det nu är det du vill. Jag menar inte att vara någon översittare som kan eller vet bättre, men jag tänker hur jag utvecklats (nu vet jag inte hur gammal du är iofs) från att jag var 19-20 och började plugga och hur jag är nu 10 år senare. Jag har absolut många gånger satt mig i situationer jag ansett obekväma bara för att utvecklats själv och jag tror faktiskt jag har förändrats (även om jag ibland fortfarande ser mig själv som den blyga och tysta.. haha.). 

  Och hantverk är ganska häftigt också. Det är ju lite tillbaka i trenden att göra saker själv och att köpa handgjort/ekologiskt. Är man en bra företagare och nischar sig tillräckligt så kan det ju bli riktigt populärt! 
  jag är 23 i sommar. har pluggat konstant i princip. många säger att plugg kan komma senare. och det är ju sant, men samtidigt hade jag ju som planen att vara färdigutbildad, ha en "titel", lön, innan man skaffa barn. men som det känns nu kanske barnet hinner komma före jobb.. men det har då funkat för min äldre syster. :P en del av mig säger att jag ska jobba ett tag innan plugg, och kanske är det det som behövs.
   jo och att ha småkurser och träffa folk, ja mena man kan ju få kontakter! :) har nästan inga vettiga kontakter just nu. 

  har broderat sen jag var.. 10-11. tog faktiskt hem bland mina första broderier från mamma och pappa för inte så längesen. ^^ den var hemsk.. :P kan tyvärr inte virka och sticka så bra. men jag vill hemskt gärna lära mig väva mattor och dukar. tur då att jag fick en bordsväv av svärfar i julklapp :P nu bara att sätta ihop den och hitta någon som kan dra upp varpen (tråden man väver i) haha. är kanske inte så företagssam av mig dock, men kan ju göra som mamma och sälja på julmarknader och om folk beställer :) 
 • filibustern
  Keso skrev 2014-01-06 09:21:31 följande:
  Godmorgon, Om det är okej så hoppar jag gärna in i denna tråd? Jag och min sambo planerar att gifta oss i november 2015 på vår 5 årsdag. Vi har samtidigt börjat prata om att försöka bli med barn i höst så det finns en chans att jag är gravid/nybliven mamma november 2015 och då vet jag inte hur man ska tänka kring bröllop ;) kanske blir det då ett litet bröllop med fika efteråt ist för middag/fest. Men iaf så har vi lite lösa planer.. Vi bor i Sthlm men planerar att gifta oss i staden i Småland som jag kommer ifrån. Dels pga kostnader men också för att Jag vill kunna gå tillsammans med gästerna från kyrkan till festlokalen och har inte hittat något lämpligt alternativ i Sthlm (tips?) . Angående mat så har vi en restaurang i tanke men vet inte hur mycket den kostar eller om de kan fixa en hel vegetarisk meny. Min man och jag har lite olika tankar kring maten; jag vill ha buffé och han servering av trerätters. Så vi får se ;) En fråga: Vad tänker ni kring dryckesbiljetter? Är det snålt att bara bjuda på fördrink (champange), 2 glas vin/öl till maten, en avec till kaffetmoch sen ha betalbar? Jag är glad att jag hittade hit så man kan bolla idéer med någon! Min karl tycker 2015 år för långt bort för att kunna planera något :)
  välkommen! vi funderar på (om vi har råd då) att köra liknande som er gällande alkoholen. en fördrink, 1 vinglas (vitt/rött) + 1 cider/öl, och en avec till kaffet. sen om de vill dricka mer får de ta med sig eget :P vi kommer ha många alkoholfria alternativ också. haha! min karl blir mest irriterad när jag nämner NÅGOT med bröllopet. jättejobbigt faktiskt. ska bli skönt att få en tärna (om hon svarar ja imorn) att prata med. :P
  Helskotta skrev 2014-01-06 12:23:31 följande:
  Så kul det är att läsa om hur alla planerar sina bröllop :)

  Vi har som sagt bestämt oss för vigsel i Thailand. Pga många olika anledningar så vill vi gifta oss helt privat, så det blir bara vi två och våra två barn.
  Tanken är en enkel cermoni barfota på stranden i solnedgången och jag tror att det kommer att bli fantastiskt.

  Det är lite av en djungel att ta reda på vilka papper som behövs var och det försöker vi bringa ordning i just nu. Det lutar åt att vi kommer att gifta oss borgligt hemma i Sverige innan vi reser och sedan ha cermonin i Thailand (kommer dock att räkna det Thailändska-datumet som den riktiga bröllopsdagen). Det tycks vara enklast att göra så :)
  Hoppas också på att kunna få hjälp av hotellet/resebyrån med att få tag i en vigselförrättare och en fotograf.

  Vi har tittat på ringar och jag letar efter en enkel men vacker klänning som passar just våran vigsel.
  Våran budget för bröllopet blir såklart liten, men vi lägger "krut" på resan istället :) 
  å så mysigt det låter! ja papperen är ju ett aber kan jag tycka. funderade själv på om vi skulle fara och gifta oss i skottland, men det var så mycket papper och pengar inblandat så vi sket i det :P 

  för övrigt så har jag införskaffat bubblet för imornkväll då vi ska fara till min kompis och hennes karl och ha filmkväll. ska baka en blåbärspaj och ta med mig också. och så ska jag fråga na om hon vill bli tärna^^ längtar! kommer bli den första jag berättar för (förutom vår dragspelslärare som ska spela i kyrkan^^). dessutom har jag betalat in pengarna för de 22meter (x23cm) säckväv jag köpt här på BT. hon skulle skicka iväg det imorn, så jag hoppas jag hinner få det innan helgen!. tänkte använda det som bordslöpare. kom på att vi kan ju lägga det på "tvären" så att säga, istället för längst efter bordet på mitten, så kan vi lägga det rakt över bordet, och flera med mellanrum! så då syns dom mer ^^
 • filibustern
  frkmaria skrev 2014-01-06 17:01:55 följande:
  Tjoho!
  Har ringt och prel.bokat en bygdegård.
  Jag är alldeles lycklig över detta. Verkar superbra!

  Hon verkar supergullig och vi ska dit på söndag för att kolla på den.  
  lovely! bilder?
  Kinder skrev 2014-01-06 19:08:52 följande:
  Hejsan! Är ny på denna sidan och vi har planerat att gifta oss juli/augusti 2015. Har inte valt exakt datum riktigt än
   grattis och välkommen! har n inågra idéer kring bröllopet? tema, blommor, typ av klänning, mat? 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!