Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    Annisen skrev 2013-12-27 17:41:08 följande:
    Hej alla och god fortsättning hoppas det är ok att hänga på här! Nu är det bestämt vi gifter oss den 8/8 2015 :) och som någon sa skönt att snart kunna säga nästa år!! Vi förlovade oss den 8/3 i år, då jag fick frågan om jag ville "förlova mig" frågan om giftermål skulle komma senare närmare då vi kände att vi hade möjlighet att gifta oss, trodde dock inte den skulle komma så snart :). Sen förlovningen har vi fixat i huset vi köpte för ett år sedan och fått en dotter! Den 15 dec på vår dotters 3 mån dag kom så frågan "vill du gifta dig med mig" å va härligt det va! Så nu är planeringen i full gång, haha, med 1 1/2 år kvar! Vi ville dock va ute i god tid för att få den lokal vi vill till rimligt pris! Tidigare var jag alltid inne på ett ganska fint bröllop (slott eller liknande) och enklare bröllopsresa, nu känns det lite tvärtom.. Hur går era tankar? Vi kommer vara ca 80 gäster och jag skulle va så glad om vi klarar det på 60 000 kr men vet inte om det är realistiskt.. Hittills har vi två alternativa lokaler, en ca 20 min från centrala Sthlm för 7000 kr, där får vi dock bara spela musik till kl 01 alla ska va ute kl 01.30 och en mer lantligt belägen 40 min från stan som vi kan va i obegränsad tid på natten för ca 4000 kr.. Vilken hade ni valt? Eller är man klarfestad kl 01 i vilket fall..? Härligt att följas åt!
    välkommen och grattis! :) ja visst är det härligt att snart få kunna säga "nästa år"? :P vi har nog aldrig haft lust för ett stort fint bröllop. i varje fall inte jag. tro inte göbben tänkt så mycket på framtida bröllop. :P vi har inte tänkt på någon speciell bröllopsresa, dock skulle jag vilja fara till ishotellet om vi skulle fara någonstans^^ eller, om vi är halvrika då, skottland/england. 

    har ni något tema och så? funderat nåt på typ av klänning? blommor? kör ni kyrkligt?
    ang. lokalen vet jag inte hur det är med hur länge man festar, personligen tycker jag det känns svårt at hålla sig vaken till kl 1. :P men samtidigt har jag hört och läst om de som är klar vid 4-6 på morgonen. men jag hade valt mellan era lokaler hade jag kört extra långt för så mycket billigare pris. faktiskt. och det hjälper ju att hålla ner budgeten :)  
  • filibustern

    har funderat på det där med save the date-utskick. då vi kommer gifta oss 5 sept, vilket är helgen innan älgjakten.. så kanske det vore bra (många i min familj jagar, lite som en högtid i sig :P) meeen så tänkte jag att nääää.. dels är det ju INNAN älgjakten, och dessutom tänkte vi skicka ut ca 3 månader i förväg, och det tycker jag räcker.. 

  • filibustern

    Igår blev jag lite förvånad på något vis, när min blivande tog upp en liten fundering, eller vad man nu ska säga,  kring bröllopet. han tyckte, att om vi nu inte lyckades spara ihop till den budget vi har, att vi ändå skulle gifta oss det datum vi sagt. och Jag höll fullständigt med! för annars blir det ju at man skjuter fram och skjuter fram tyckte han. 

    då börja ju mina kugghjul snurra. OM det skulle bli så, vad skulle man spara in på? brudbuketten tänker jag, det är inte så noga, kan lika gärna ta björkris. :P antalet gäster definitivt, och kanske ta en lätt lunch/tårta bara istället för en hel middag. och skippa alkoholen. eller att vi håller alkoholfritt och om gästerna vill ha alkohol får de skaffa själv. den ev. "köksan" kan vi hoppa över. etc. 

    nu är jag ju lite nyfiken - hur skulle NI gjort? om ni upptäcker att det aldrig i stenen går att få ihop pengarna, skulle ni skjuta fram bröllopet eller köra på? och vad känner ni att ni skulle kunna spara in på? :)  

     

  • filibustern
    Trattkantarellen skrev 2013-12-28 15:02:12 följande:
    Hmm, vi har skurit ner en del saker för att få ihop vår budget, t.ex. ville vi gärna ha Live-band, men insåg att det blir för dyrt. Nu önskade jag mig dock bidrag till bröllopet av mina föräldrar i julklapp (kände inte att jag behövde något annat, och tänker sätta pengarna på ett låst sparkonto i ett år med hög ränta), och fick 10.000!!! kr av dom, vilket är 1/6 av hela budgeten! Även m2bs föräldrar har sagt att dom vill bidraga ekonomiskt till bröllopet, så nu verkar det som att vi kommer nå vårt budgetmål i god tid, och kanske snarare kan unna oss de grejerna vi räknade bort... Känns superkul!

    Men, det vi ville ha från början som vi tog bort när det blev för dyrt var iaf: Live-band, fotograf (utrusta en bekant el dyl med bra kamera istället) buffé istället för 3-rätters, kina-klänning istället för bröllopsaffär, betalbar kan kanske vara ett alternativ? eller kuvert-avgift?

    Lycka till!
    ne kuvertavgift vägrar min karl. och det förstår jag. det var nämligen så att när en av mina systrar skulle fylla 30 så beställde hon planka och tänkte att vi skulle lägga en kuvertavgift för det. och ajg tyckte det var helt ok, då jag anser att det viktiga var att fira min syster med familjen. men många i min familj har det tyvärr ekonomiskt svårt och min karl blev rätt så förbaskad. så sen dess har han sagt att "ska vi bjuda folk på nåt, så ska det bjudas ordentligt!" så ok. och betalbar är jag lite avig mot. vet faktiskt inte varför. :P 

    men nu vet vi ju inte hur det ser ut om knappt två år, vi kanske båda har välbetalda jobb, och då är det ju som inga problem^^ 
  • filibustern
    Annisen skrev 2013-12-28 16:01:40 följande:
    Enklaste sättet att skära i kostnader tror jag är att fråga runt bland vänner vad man kan få hjälp med, jag gjorde alla blommor till min väninnas bröllop så fick hon arbetet i "present" och betalade bara för blommorna. Jag gör även tårtor, kanske har ni någon i släkten som kan det? En kall buffé till mat, typ pajer som du kan baka själv långt innan och frysa, kallskuret, pastasallad av olika slag, köp vin på Box och häll upp i karaffer alt. alkoholfritt bjuds en tjuga om man vill ha vin, plocka blommor att dekorera med eller ris från naturen, kottar, stenar, bärris m.m. Jag hade kört och inte skjutit upp det, som min m2b sa man gifter ju sig för kärlekens och sin egen skull :) (även om det är lätt att fokusera på gästernas välmående..)
    du har mycket på gång! härligt! :D för oss är det som stiltje.. :P men det kommer väl. färgvalet till temat lät jättemysigt. ^^ ljust och friskt på nå vis :) ang. efterrätten skulle jag nog tipsa om "bara" tårta, annars blir det lite kaka på kaka. vi ska då köra endast tårta, och så är det då buffé, typ någon planka från ica. :P vi har en lista på de plankor som finns här, och det finns. bl.a norrlandsplanka som låter gott. :) 

    jo vi har ju faktistk skog som tema, så vi ska t.ex ta massa vedklabbar och göra ljushållare av dem, vi har fått ett stort älghorn (bara ena sidan) som ja tänkte göra hål i och sätta ljus i, ska ta in granris och björkris att dekorera med, placeringskorten ska bestå av små små trädklabbar. tårtan (eller tårtorna) ska stå på stora vedskivor typ. etc. så att ha en näve björkris som brudbukett vore ju inte fel :P men det är min karl som ska fixa brudbuketten, så får se vad han hittar upp.  det där med boxvin och hälla upp i karaffer har jag faktiskt tänkt på, men totalt glömt! vad bra du påminde mig igen :P och har man inga karaffer kan man ju ta gamla vinflaskor eller andra glasflaskor (t.ex från årets exklusiva julmust) och ta bort etiketten på dem, pynta dem själv. :) 






     
  • filibustern
    MariaMarcus skrev 2014-01-01 09:53:12 följande:
    Hej alla! Igår kväll blev det så dags för vår förlovning. Hjärta
    Hemma med familjen och med god mat. Precis som vi ville ha det. 

    Vi planerar att gifta oss sensommar-15 nere vid ett sommarhem (IOGT-NTO´s hus med grönområde, dansbana och liten scen vid sjön) Så här blir det ett borgerligt bröllop hemma på orten, :)
    Tänker att vi hyr ett stort tält (med tanke på det nyckfulla vädret) men vi har ändå tillgång till huset där det finns kök, toaletter, bord.stolar m.m..

    Är det någon som har tips på partytältsuthyrare i Småland? 
    grattis och välkommen! :) 

    och nu kan man äntligen säga "vi gifter oss nästa år" :P  
  • filibustern
    Tessa skrev 2014-01-01 13:40:22 följande:
    Vi har haft precis samma tanke... De senaste månaderna har det kommit många bakslag vad gäller vår ekonomiska bit. Och vi står plötsligt nästan på NOLL i insparade pengar. Just nu vet jag inte hur vi ska få ihop pengarna. Vi hade en sån bra plan, och ett rimligt mål, med en rimlig summa att spara varje månad. 

    De största budgetposterna hos oss är klänning och fotograf. Känns naturligt att ta därifrån - men samtidigt är det två essentiella bitar för mig. Jag har jättesvårt att skära i något. Men samtidigt måste man ju vara rationell och inse att vi blir gifta ändå - hur bröllopet än ser ut och vilken klänning jag än har. Samtidigt vill man ha den där perfekta dagen. Det är en svår kompromiss.

    Jag är både glad och lite skräckslagen (pga ekonomin) över att kunna säga "Vi gifter oss nästa år!"
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
    förstår dig. vi är bägge arbetslösa just nu, och jag har inte haft någon a-kassa på 4 månader. så vi har levt på karlns a-kassa och besparingarna. har ju tyvärr blivit tvungen att ta från det sparande jag tänkt till bröllopet. 

    det som kommer kosta mest för oss är min ring (10 k, om vi inte tar en billigare variant av den) fotografen och maten/tårtan. men samtidigt, om man drar ner på gästantalet så blir ju maten och tårtan billigare också. fotografen vill vi nog inte skära ner på faktiskt, tycker hon är rätt så billig ändå, och hon tar förbaskat bra bilder! aja. vi ids inte skära i något förrän vi sett hur det ser ut i jan. nästa år :)  

    ska då fråga min tilltänkta tärna om några veckor. :) hade tänkt komma till hon med vin och så, men när ja fråga om hon tyckte om vin, så gjorde hon ju inte det.. så ja vet inte vad man ska fira med.. kanske ostbricka? 
  • filibustern
    Tessa skrev 2014-01-01 20:05:00 följande:
    Grattis till förlovningen! Jag vet bara en bra leverantör i söder, de utgår från Göteborg, men levererar över hela landet. Kanske kan vara något även om de inte ligger i Småland? www.kikiriki.se/
    filibustern skrev 2014-01-01 14:12:43 följande:
    ska då fråga min tilltänkta tärna om några veckor. :) hade tänkt komma till hon med vin och så, men när ja fråga om hon tyckte om vin, så gjorde hon ju inte det.. så ja vet inte vad man ska fira med.. kanske ostbricka? 
    Säg att du vill ha en tjejkväll och fråga lite mer om vad hon gillar. :) 
    Hon kanske gillar bubblig cider som är mer eller mindre alkoholfri och säljs i typiska "champagneliknande" flaskor? Det blir ju festligt!
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
    jo precis. funderat på typ en filmkväll :) ja! nyårsbubbel är ju faktiskt riktigt gott! :D och alkoholfritt, sen om man vill spetsa det lite så går det nog också ;) kanske champagne? det finns väl rätt så milda versioner av det va? har typ aldrig druckit det.. 
  • filibustern
    filibustern skrev 2014-01-01 21:03:34 följande:
    jo precis. funderat på typ en filmkväll :) ja! nyårsbubbel är ju faktiskt riktigt gott! :D och alkoholfritt, sen om man vill spetsa det lite så går det nog också ;) kanske champagne? det finns väl rätt så milda versioner av det va? har typ aldrig druckit det.. 
    oj.. såg nu att det är vitt vin med bubbel typ.. har för mig jag inte gillade det.. :P 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!