Inlägg från: Emilia |Visa alla inlägg
  • Emilia

    Vi som gifter oss 2015!

    Hej allihopa! Jag hoppar också in här. Blev friad till 1 december! Vår tanke är att gifta oss sommaren 2015 och har precis börjat kika på platser för festen. Ska till Flädie Mat & Vingård på lördag. Annars är planerna inte så långt gågna än. Självklart spinner tankarna iväg i mitt huvud, men sambon är ganska lugn än så länge. Man vill ju inte vara alltför tidigt ute heller. ;)

  • Emilia

    Ni är flitiga på att planera och diskutera :)

    Vi var och tittade på Flädie Mat & Vingård i lördags och det som inte skulle hända - hände ;) Vi förälskade oss!
    Så nu har vi försökt fila lite på en gästlista för att få en hum om hur många vi kan tänkas bli. Den landar på ca 75-80 personer. Och det är där vi får försöka hålla oss annars skenar det iväg. (Vilket det redan har gjort).
    Sen får vi nog boka i god tid för 2014 är redan fullbokad.
    Vi kommer isåfall ta ALLT via dem. De ordnar det mesta och vi kommer nog hyra 19 hotellrum på gården åt vissa gäster. Frågan är vilka som man ska "välja" till det?!

    På ett sätt vill man spara och snåla lite för att inte det ska bli för dyrt, men samtidigt vill man inte dra in på god mat och gott vin m.m. Jag känner att jag hellre snålar in på klänning och blommor etc och lägger pengarna på festen. Vill att gästerna ska minnas denna festen!!
    Lyckos er som har duktiga mammor och andra som kan hjälpa till med mat.

    Jag är verkligen ingen "pyssel"-människa eller "bakkunnig" m.m. så jag tar tacksamt emot alla tips. :) Har iallafall börjat dricka vin för att kunna samla ihop 80 korkar som jag tänkte göra till placeringskortshållare. :P Haha.

    Jag funderar på färgtema vitt, silver/grått och ljusgrönt. Känns som om silver och vitt är poppis såklart och sen någon accentfärg till det :) Snyggt!

  • Emilia

    Förresten vad gäller budget har vi nog börjat i fel ände. Vi har räknat ihop vad det kommer kosta om vi väljer denna lokalen och så får man se om det är värt det eller om vi får tänka om.
    Vi är uppe i 150 000 kr ca totalt. (exkl. resa).

    Jag vet inte hur ni lyckas med budgetar på 10-60 000 kr. Det är imponerande. :) Tycker bara maten, drycken är uppe i dessa kostnader. Men det är en fördel om man kan göra mycket själv såklart!

    Har ni börjat fundera på fotograf? Tycker de är snordyrt. :(

  • Emilia

    Grattis filibustern!! :)) Ni är så långt framme i planeringen! Brudklänningar redan? Jag har kikat o drömt lite men vågar inte köpa något än. Tänk om man går upp/ner i vikt eller helt enkelt ångrar sig tills dess. :/ Har ni bokat kyrka? Jag o en av mina tärnor var idag på liten utflykt o kikade på några kyrkor. Fastnade mest för Lomma Kyrka men den ligger 6 km från festlokalen. Flädie ligger bara 500 m därifrån men jag gillar den inte alls. Vad gör man? Har ni tänkt transportera gäster mellan kyrka o lokal? Eller förlitar ni er på att det löser sig?

  • Emilia
    Jenniie skrev 2014-09-01 14:54:10 följande:
    Plättis skrev 2014-09-01 13:50:16 följande:
    Vilken webbläsare använder du? Det går jättebra att ladda upp i Chrome. Om du använder padda eller telefon så går det inte heller av någon mystisk anledning Obestämd

    Jag har inte pysslat eller fixat något alls eftersom vi är såna velpottor båda två. Ingen av oss kan ta beslut utan väntar på att den andra ska göra det, så det står jättestilla! Vi intalar oss dock att när vi bestämt lokal så kommer vi kunna bestämma resten. Typ datum och andra bagateller  

    Mitt största problem just nu är att jag ångrat mitt val av klänning (hopplöst fall, jag vet). Jag har provat en spetsklänning från Lilly som var perfekt, men den gick ur sortimentet innan jag insåg att den var min klänning. Den som hänger i garderoben nu är helt annorlunda, och helt fel. Min sambo har gått med på att jag får köpa ny om jag tappar så mycket vikt att jag inte kan ha den gamla längre, så det är min plan just nu. 

    Haha jag skrattar så hjärtligt åt ditt problem med klänningen, jag är i samma sits. Bifogar bild på den jag har nu, känns inte rätt längre. Men ja sambon hade nog godkänt en ny om jag hade tappat några kilo, har gått upp sen bilden är tagen..

    Angående lokal så stämmer det verkligen! Vi planerade bröllop första gången förra året men kom aldrig till skott för det stämde inte. Sen kom den lokalen framför våra fötter som vi bokat nu och då flöt allt på i planering och mannen blev betydligt mer involverad för han kunde se det framför sig. Och då ligger där en närliggande kyrka som blev automatiskt den vi kommer vara i. 

    Bifogar bilder på lokal, klänning och pyssel. Gör ni gärna det också ;) 

    Så fin klänning och lokal! :) Har för mig att ni skulle hålla till i Ystad-trakten eller jag är helt fel ute? Vart ska ni vara?

    Vår lokal, kyrka, band och fotograf är bokade. Vi gifter oss 11 juli 2015. I helgen beställde jag Save The Dates som ska skickas ut snart. :) Jag fuskar och beställer  - inte pysslar så fint som ni andra ;) Beställde från Weddingpaper Divas. 
    Är det någon annan som ska skicka Save The Date?
  • Emilia
    Jenniie skrev 2014-09-01 17:31:47 följande:
    Ystad stämmer bra! Övraby närmare bestämt, mot Tomelilla. Var ska ni vara? Gud vilken lyx att få beställa allt! Vad har ni för budget? :) vi har också bokat lokal, kyrka, fotograf, solist och maten ska svärmor göra. Vi funderar nu på save the date för vi fått reda på att fler i vårt umgänge börjar planera..
    Där ser man! Jag bor nämligen i Ystad :) 
    Vi kommer vara på Flädie Mat & Vingård utanför Lund. 
    Härligt med en svärmor som fixar maten. Blir det buffé då?
    Vi har ingen riktig budget, utan vi har försökt räkna ihop vad allt kommer gå på. Vilket inte är en bra idé ;) 
    Vi blir ca 85-90 gäster och några kommer sova över. 

    Save the date är en bra idé om man har många i samma umgänge som tänkt gifta sig inom kort, så att alla kan gå på varandras. Jag tycker det är sent med en inbjudan kanske 2 månader innan om man gifter sig i semestertider. Hur gör ni andra?
    Plättis skrev 2014-09-01 17:46:19 följande:

    Precis när jag hade slutat ringde uthyrare nr 2 och ville bestämma tid för visning. Det verkar dock omöjligt eftersom jag jobbar 8-17 och min sambo 14-22 i veckan.

    Kollade lokaler med färdiga utbud, och höll nästan på att börja gråta. Lokalhyra blir allt mellan 10 och 50 000. Det finns ett alternativ till, vi får plats med alla gäster, men lokalen är delad på två.

    Varför ska det vara så bedrövligt svårt med lokal?!


    Usch! Kan ni inte hitta en lokal utan färdigt upplägg och fixa maten själva? Eller jag har missat att ni inte ville detta?
    Kostar endast lokalen 50 000 kr då utan mat?! Det var riktigt dyrt.
  • Emilia
    BlivandeMrsBell skrev 2014-09-01 20:40:49 följande:

    Kul att läsa inläggen här, alla har så fina idéer!

    Jag och min fästman ska gifta oss till nästa sommar vi med, dock står det mellan 2 ställen för tillfället och vi är helt förälskade i Rosenhill ute på Ekerö.

    Är det någon, några som har varit där på bröllop? Hur var det?


    Jenniie skrev 2014-09-01 20:53:55 följande:

    Vi bor också i Ystad, mitt i stan vid postterminalen :) haha, vi har inte heller bestämd budget, jag handlar efter hand men vi vill hålla nere kostnaderna på det vi kan. Flädie har man ju verkligen bara hört gott om! Har ni många gäster från det hållet? Vi kommer vara ca 70-80, beroende på om vi ska ha barn med eller inte? Hur gör ni andra? Vi tänkte nog från början strunta i save the date och skicka ut inbjudningarna väldigt tidigt istället, typ februari :)


    Vad roligt! Vi bor uppe vid gamla Ica. :) Nej det är klart. Man vill ju inte lägga alla sparpengar. Vi har bott i Lund i 4 år o har en hel del gäster däromkring.

    Vi kommer önska barnfritt. Har inga egna barn o vill gärna att våra gäster ska kunna slappna av o njuta i lugn o ro. :) Hur resonerar ni?
  • Emilia
    Jenniie skrev 2014-09-02 20:56:42 följande:
    Nej, mannen vill mest ha fest. Det är jag som efterfrågar vigsel och bröllop (mina föräldrar är gifta och hans är det inte). Så då känns det konstigt att tömma kontot för min skull. Blir nog en smekmånad till new york med mycket shopping istället :D

    Jag säger inga barn för jag har många mindre kusiner, däremot har Filip bara två så det blir lite hårt att utesluta dom tycker han. Var drar ni gränsen för barn? Har kusiner som fyller 15 nästa år, dom är inte barn men kan inte vara med på fest med sprit på det viset som vi önskar.
    Haha samma här ;) Mannen är inte jätteintresserad av just själva vigseldelen. 

    Vi drar gränsen vid 18 år. Vi kommer också ha fri bar och har inte möjlighet att hålla uppsikt över vilka som får dricka eller inte osv. Dessutom tror jag inte de som är 15 år gamla har speciellt roligt på ett bröllop där majoriteten är 25-30 år (som på vårt bröllop). Jag hade iaf inte haft det när jag var 15 år. 
    Jag har en släkting där vi bjuder föräldrarna. De har 2 barn. Den ena är 23 och har sambo, så de bjuder vi, men hon en syster som är 13 år. Henne kommer vi tyvärr inte skicka inbjudan till. Känns hårt på ett sätt, men det är en släkting jag träffar max en gång om året, samt jag tror inte hon kommer ha skoj. 

    När skulle ni gifta er? Är din sambo mycket delaktig i ditt pyssel? Hehe. 
    E&M skrev 2014-09-02 19:26:07 följande:

    Låter som alla är i fullgång, man blir väldans inspirerad!

    Jag har börjat pyssla på inbjudningarna och lite vimplar till dekoration.

    Vi har bokat festlokal men har inte lyckats boka vigselförrättare.
    Vi bort i Halmstad men ska gifta oss i Hylte kommun, på deras sida står det att vigslar endast görs på vardagar under kontorstid?? Är inte det mycket konstigt och enligt Halmstad kommun viger de bara i den egna kommunen..
    Ska försöka få tag på dem till veckan.

    Nån som har varit med om något liknande?
    Eller har tips på bra vigselförrättare i Halmstad eller Hylte


    Verkar ju jättemärkligt att de endast viger vardagar kontorstid (!!!!). Vem gifter sig då? Halmstad är ju en stor kommun. Måste vara något fel på hemsidan. 
  • Emilia

    Hej igen allihop!

    Ser att ni skriver för fullt om klänningsletande. Känns som ni är ute i väldigt god tid! :) Jag är så rädd att jag ska ångra mig om jag köper en för tidigt. Har iallafall tankar på att köpa en i butik, gärna lite mot sjöjungfrumodell. Ska troligen prova i butik i mitten av november då det är 8 månader kvar.....Beställa gör jag nog efter årsskiftet. Hur lång tid tar det att få en klänning? 
    Är inne på en annan billigare kortare, partyklänning till dansen sen (byta om efter valsen). Någon mer som går i de tankarna?
    Vad ska ni ha för skor? Känns som man kommer få så ont i fötterna av högklackat. 

  • Emilia

    Oj oj, vad ni är långt i planeringen..... Sambon blir galen när jag stressar på ;)
    Ska prova klänning 15/11 så det är ett tag dit... 
    Och tårtprovning? Känns som jag ligger back haha. 

    Hur ska ni göra med musik i kyrkan och på festen?

  • Emilia

    Jo det är nog så. Jag har hela tiden tyckt jag varit galet långt fram i planerna. Men nu lättar mitt samvete när jag läser era inlägg.

    Spotify funkar bra tror jag, bara man som ni spärrar så ingen kan ändra. Annars vet man ju hur det blir, med folk som köar låtar och ändrar låt mitt i andra. Katastrof!
    Vi har dock bokat liveband :) Sen kommer vi köra på en förvald lista efter bandet avslutat som en väns man som är DJ ska sätta ihop :) 
    Ingen annan som tänkt köra på liveband eller DJ?

    Hur gör ni med musik i kyrkan?

  • Emilia

    Låter jättefint med orgelmusik! :)

    Vi sitter just nu och funderar på vilka låtar vi ska ha vid vigseln. Har ngn av er andra bestämt detta? Tjejerna vi bokat vill gärna veta detta snarast för att kunna öva in och skriva om. 
    Svårast är ingångsmusik tycker jag. Vill helst inte ha alltför traditionellt. Skulle kunna tänka mig en låt med sång också. 
    Är inne på;
    Thousand Years - Christina Perri

    Men det är så svårt.....

  • Emilia

    Håller med dig LitenKaka. 


    Vill inte heller ha alltför vanliga låtar "som alla har". Utan mer ovanliga. 
    Men vilka låtar ska ni gå in och ut till?

    Jag funderade på All of me, men den går ju så jäkla snabbt så man får springa in ;) Haha. 
    Ut kommer vi gå till U2- Beautiful Day. 

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!