• Äldre 13 jul 21:59
  5283 visningar
  23 svar
  23
  5283

  Ångest över min kropp, ensam?

  Jag har väl en ganska okej kropp bortsätt från en mage som gör som den vill. På morgonen är jag och magen bästa vänner men så fort jag ätit något bli vi värsta fiender.

  Jag är heller inget fan av träning. Jag har inte råd med sats, friskis & svettis och allt vad de heter. Behöver tips och peppning! Jag vill ha bra självförtoende över min kropp så jag kan glänsa på vår bröllopsdag!


 • Svar på tråden Ångest över min kropp, ensam?
 • Sofie R
  Äldre 13 jul 22:06
  #1

  Jag har lite samma problem. Har egentligen helt ok kropp, men inte självförtroendet för att bära upp den. Vi ska gifta oss om 10 månader och jag vill ner 10 kg. Har börjat jogga och ska tillbaka till gymmet. Men maten gör mycket också.. Ditt problem låter som det kan vara gluten eller laktos som gör dig svullen.

 • Äldre 13 jul 22:06
  #2

  Vad händer med magen? Sväller den upp? Vad äter du till frukost? :)

 • Äldre 13 jul 22:29
  #3

  Jag har inte ätit laktos på flera år men nu på sommaren blir det ju lite sådär när man hälsar på föräldrar, åter ute mm. Gluten är lite svårare med då jag ÄLSKAR pasta. Men senaste månaden har vi ersatt potatis och pasta med en shysst sallad istället.

  Känner ändå att jag borde träna också. Det är bara motivationen att göra det hemma som känns lite sådär. Dator står där och känns mer lockande. Läsa alla trådar och ja, inte titta på det som finns innanför kläderna :P

  Jag äter väldigt dåligt. Jag har  fått lite skäll av läkare men jag försöker verkligen! Min frukost består mest av kaffe i några timmar och jag kan lätt glömma att äta. Men de gånger jag fixat frukost blir det oftast bara ett mindre glas med yoghurt eller en fralla. Jag har inte direkt någon aptit innan klockan 12. För några år sedan åt jag knappt alls så detta är STORA steg för mig även om det låter helt crazy enligt andra. Vi är alla olika och jag försöker bli bättre på detta.

  Jag har jobbat inom vården och min kropp är fortfarande inställd på att frukost sker klockan 14 - 16 tiden. Middag på natten och ja ta mål "när det finns tid". Jag jobbar inte inom vården men det är då himla svårt att bryta dåliga rutiner!


 • Alylly­ra
  Äldre 14 jul 08:59
  #4

  Jag var likadan dom dig förut. Åt nästan aldrig frukost, tvingade med nöd och näppe i mig en macka och fick kämpa med illamåendet. Kunde gå en dag utan att äta och komma på det på kvällen.
  Min sambo är tvärt om, han äter gärna frukost, vill ha mat på regelbundna tider och får han inte det blir han asgrinig
  Så jag fick lära mig. Jag började så smått anpassa mig efter hans rutiner, och numera kan jag vakna ibland och vara hungrig (ibland alltså, fortfarande inte särskilt ofta...) Men det tar tid att bryta en vana och lära sig nya rutiner. Man måste kämpa varje dag och få i sig det där målet, öven om man eg inte vill. Det låter bra att börja med något litet som en kopp yoghurt, ta det i små steg men se till att få rutin på det. Om din mage får något att jobba med regelbundet så kommer den nog också tycka om dig mer. Regelbundna mål gör ju att förbränningen ökar vilket gör det lättare att sen gå ner alternativt hålla en viss vikt.

 • Äldre 14 jul 10:34
  #5

  Vad skönt att jag inte är ensam och att de finns dem som lyckats bryta dessa rutiner. Min m2b äter frukost på jobbet och på helgerna är vi för trötta för att gå upp tidigt. 

  Men sen har jag märkt att utan energi så har man ändå mindre ork att träna :P Det är därför jag vill lära mig att äta rätt och regelbundet. Jag Hoppas min mage ändrar sig när jag ändrat mina rutiner också. 

  Jag kommer nog försöka undvika ljust bröd och såna saker några dagar innan bröllopsdagen och hoppas på att inte få mens. Så vi alla vet sväller ju magen upp av det också. Inte lätt att vara tjej alla gånger ;)

   


 • Äldre 14 jul 11:08
  #6

  Träna behöver ju inte vara synonymt med gymmet. :) Börja dansa? Jag dansade burlesk till alldeles nyligen, det var fantastiskt för min självkänsla. 

  Sedan hjälper det att börja hänga med "rätt" människor. Förut var jag extremt medveten om min kropp, men började tack vare att jag pluggar genusvetenskap att träffa personer som såg förbi mitt utseende.  

 • Äldre 14 jul 11:39
  #7

  Jag har inte brytt mig så mycket om mitt utseende förens nu när vi förlovat oss. :P Men en rolig dans kanske vore något, tack för tipset :) 


 • Äldre 14 jul 12:05
  #8

  Haha, vet hur det är! Jag är likadan, speciellt då vi ska fotograferas i vår.. vill vara den bästa jag kan vara rent utseendemässigt. 

  Gå promenader! Börja med en rask morgonpromenad, det drar igång hungern. Ät glutenfri frukost (t ex bovetegröt med banan) och drick grönt te. Eller bara grönt te och någon frukt. :) Ta trapporna istället för hissen. Det finns yogavideos på youtube som är jättebra. 

  Att inte få tummen ur är också ett av mina stora problem. Jag har dock försökt göra det till en rutin att gå upp klockan åtta, ramla in i träningskläderna, gå en rask promenad, duscha och sova någon timme till om jag är ledig. Gör man det två veckor så sitter det sedan :) 

 • Äldre 14 jul 16:50
  #9

  Jag har ett wii U spel men när jag är hemma finns så mycket annat jag måste göra eller vill göra. Men promenader låter faktiskt som något jag skulle klara av utan att det känns som för stor utmaning. Jag kan börja med saker för att sen tröttna.

  Hitta GOD mat utan gluten är inte lätt. Testade bröd från coop och den känslan kan jag lätt drömma mardrömmar om! Sätta igång och göra en sallad är inte det lättaste när man är nyvaken. Finns en del drycker man kan göra men vi bor i bostadsrätt och då får man tänka på NÄR man kan göra vissa saker utan att få klagomål sen.

  Jag dricker en massa kaffe men jag får väl försöka börja med te också. För mig är det mer en vinter-grej. Dricker det om jag känner mig krasslig i halsen eller så.

  Finns det något bra sätt att träna magen på? Gärna någon form som är rolig.Jag har tyvärr aldrig gilllat vanliga situps. Finns det kanske något roligare?


 • Äldre 14 jul 18:03
  #10

  Gör en sallad dagen innan? :) Och nej, jag håller med, glutenfritt är överlag rätt äckligt. Pastan är inte så bra heller har jag märkt, den fungerar som godis för mig (blir först jättepigg sedan kraschar jag).

  Jag har en sådan där yogaboll av mindre modell som jag sätter mellan knäna när jag ligger ner, sedan drar jag knäna mot kroppen och ut igen. Eeh... svårt att förklara. :D  Rockring?

Svar på tråden Ångest över min kropp, ensam?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.