• Kala

    Dalabrudar

    Hej alla Dalabrudar!
    Jag såg att trådarna för bröllop i Dalarna var väldigt gamla så jag startar en ny. Vi planerar bröllop i Leksand då jag kommer därifrån (bor ej där nu). Hoppas vi kan inspirera varandra och komma med tips och förslag!

  • Svar på tråden Dalabrudar
  • Enilea

    Tack vad ni är snälla som kommer med tips!!
    Jag är ingen kräsen brud och har inga stora krav, ändå är det svårt att hitta lokal- jag fattar inte det!

    Vi har 2 lokaler bokade, men vi känner inte att någon av dem är 100% Dels församlingsgården i Torsång men man ska vara ute redan 8 på morgonen vilket känns tufft, dels Vassbo men det tar 14500:- för lokalen och då får man ändå inte tillgång till deras kök. De samarbetar med Banken men jag tycker att de är för dyra på maten.

    Rankhyttan hade varit såååå bra!!
    Gammelgården och Tyllsnäs var bokade då vi ringde runt för nån månad sen annars hade de varit guld!

    Bergalid har jag varit i, har faktiskt spelat in Sveriges lucia fär för en massa år sen
    Vad jag förstår tar de också bra betalt i hyra, men absolut väl värt att kolla upp!
    Främby udde har vi varit på bröllop i, innan de byggde om. Tyckte då att det var lite litet, men nu kanske det ser annorlunda ut när altanen är inglasad? Ska genast kolla upp!
    Återigen TACK!!!!

  • Hanana

    Här pågår planeringen för fullt. Har varit in i festlokalen och kikat (Käringbergets bystuge i Leksand) och vi är supernöjda. Det enda minuset var att det "bara" finns en spis. Eftersom vi ska laga maten själva behöver vi kunna värma. Men det löser vi, tur att vi har gården nära så serveringspersonalen får åka hem och hämta potatisgratängen helt enkelt. En extra kyl ska vi också släpa upp. Men för 1500 kr en hel helg ska man inte klaga!


     


    Just nu håller vi för fullt på med inbjudningarna som ska ut senast 1 feb. har ju inte skickat nåra std så vill få iväg dem snar. Gästlistan växte lite magiskt från 75 till 79 när vi kom på att min kusin är fotograf och han gärna ställde upp och fotade och min bästa väns mamma ska förrätta vigseln. Men det ska nog gå bra ändå!


     


    Menyn är i det närmaste spikad. Vi håller norrländskt tema som homage till min fästman. dukningen och färgerna går i vanilj, aubergine och gammelrosa. Ska kolla med blomsterpinglan om de kan fixa buketten nästa gång vi åker uppåt. Se inspirationsbilden.

  • Anettem

    Hoppar in här jag med, vi gifter oss 5/9 - 14 i St Kopparbergs Kyrka och ska ha bröllopsfesten i Österå Bystuga :)
    Hade först tänkt Bergalid men då MÅSTE man ta mat från Haganäs och det ville inte vi så det fick bli som det blir.

  • Adamm

    Hej vi gifter oss i Leksand 5 Juli 2014 och vi valde Åkerblads för maten vi blir inte så många cirka 60 personer. Vi håller på med inbjudningskorten men har svårt att bestämma oss! Vi vill ha handgjorda men har bara hittat kort från Canada som är intressanta, såg att någon nämnde att dom kände någon som tillverkade handgjorda lokalt? Är det någon du kan rekomendera eller hänvisa till? En mail kanske? 

    Dessa skulle vi vilja ha, färgen Tiffany




     

    Tacksam för alla svar :)

    Tack 
  • Alyllyra
    Anettem skrev 2014-01-17 18:20:56 följande:
    Hoppar in här jag med, vi gifter oss 5/9 - 14 i St Kopparbergs Kyrka och ska ha bröllopsfesten i Österå Bystuga :)
    Hade först tänkt Bergalid men då MÅSTE man ta mat från Haganäs och det ville inte vi så det fick bli som det blir.
    Åh, mina föräldrar hade exakt samma uppläg - vigsel i St Kopparberg och fest på Österå. Jag var bara sex år, men jag kommer ihåg att Österå var väldigt mysigt med dansbanan utanför. Det blir nog superbra! Lycka till!

    Till alla andra - Jag är redan gift, gifte mig på Furudals bruk i Rättviks kommun i september förra året. Och kommer eg. från Falun. Jag följer tråden lite sporadiskt och kan försöka svara på frågor om jag ser något som jag vet svaret på ;)
  • Brud140816

    Jag är egentligen ingen dalabrud då jag är från Stockholm men min sambo är mas och vi gifter oss i Siljansnäs kyrka och ha festen planerad på Molnbyggen strand. Detta dels då för att vi får ha med egen alkohol och min sambo har ölbryggning som hobby. Adamm: Tyckte det var superfinal kort! Vi ska be släkt och vänner med hjälp för inbjudningar. En ingift släkting är designer och en vän till min m2b jobbar på ett tryckeri...vore nästan dumt att inte ta chansen för oss. Jag får pyssla nog ändå tror jag. Har skickat iväg save the date-kort men de blev en besvikelse. Hade hittat magnetpapper och skrivit ut på dem. Klippt och dekorerat. Men mer än hälften av alla kort var suddiga, en del inte ens läsbara. Som tur var hade jag tagit kort på dem så vi fick skicka bildmeddelanden som galningar i helgen. Så avråder starkt från såna save the date-kort även om det lät bra... Är det någon här som känner eller vet någon frisör som även kan sminka? Allra helst inom rimligt avstånd från Siljansnäs/Leksand? Jag har fått tag på lite genom Google men det är så svårt när man inte alls vet vad det är för personer som jobbar där.

  • Brud140816

    Apropå Rankhyttan så var vi där på bröllop för ca 2 år sedan. Då var det verkligen fint tyckte jag. Så himla tråkigt att det var så dåligt när ni var där och tittade. För oss hade det varit ett alternativ om det inte varit så att två par i vänkretsen haft sin fest där...

  • niwen

    Får man vara med? Vi gifter oss i falun st kopparbergskyrka 13 september. Vi kommer med största sannolikhet ha vår fest på främby udde. Vi kommer även sova där och bjuda in våra resande gäster (och alla) att de gärna får bo där med, men dock till egen kostnad. Vi ska dit nästa vecka förmodligen och titta och prata mera. Jag sitter mitt uppe i klänningsjakten. Behöver lite råd så jag går direkt på sak ;) Tror ni denna kommer "ramla ner" den ser väldigt låg ut över bröst och i ryggen.. Vill inte gärna behöva gå och dra i den hela dagen :/ 

    Är det någon som vet en sömmerska i falun föresten? Ifall man behöver fixa till lite :)




     
  • Hanana

    Niwen - säger bara en sak om klänningen. Hollywoodtejp! Finns att köpa på t.ex twilfit

Svar på tråden Dalabrudar