• Äldre 8 Jul 11:40
    36414 visningar
    139 svar
    139
    36414

    Dalabrudar

    Hej alla Dalabrudar!
    Jag såg att trådarna för bröllop i Dalarna var väldigt gamla så jag startar en ny. Vi planerar bröllop i Leksand då jag kommer därifrån (bor ej där nu). Hoppas vi kan inspirera varandra och komma med tips och förslag!

  • Svar på tråden Dalabrudar
  • Copern­icus
    Äldre 29 Dec 12:07
    #31
    feedbi skrev 2013-12-18 21:30:38 följande:
    Veronica84: Låt se..middagen och alkoholen står dem för eftersom vi väljer att ha festen inne i herrgården och de har alkoholtillstånd. Har man festen ute i annexet kan man ta egen alkohol dit har jag för mig. Finns olika alternativ på priser och de är väldigt flexibla.
    Finns buffe från ca 200-350 kr per/person middag. Efterrätt ingår ej. Ifall man har önskemål om annan mat kan man komma dit och lämna recept åt kockarna eller visa. Alkoholpriset är väldigt vänligt jämfört med andra ställen som tar krogpriser. Lokalen är gratis om man väljer att ha middagen där.
    Övernattning 250 kr/pp ingår frukost. Gästerna får lämna herrgården när de har nyktrat till. Alltså inget speciell utcheckningstid.
    Vi tänkte först om vi skulle ha det på en församlingsgård och försöka fixa det själva men när vi räkna på det tyckte vi inte att vi förlora så mycket pengar på att ha festen där. Väldigt prisvänligt. Dessutom tyckte vi att det var skönt att de tog hand om städningen och serveringen. Kommer inte ihåg exakta priser men detta är vad jag har för mig :)
    Har du fler frågor försöker jag svara så gott jag kan :)

    Aha! Vad tar hon för priser? :) Alltid kul med tips om vilka som finns, man vill ju vara fin på sin dag :)

    Vad trevligt att ni får den prästen som ni vill ha :)

    Vet du vart du ska beställa blommor ifrån?
    Vad roligt att ni bokat Rankhyttan! Vi har vänat på svar från dem länge nu och idag kom det äntligen
    Vi funderar också på att vara där, dels för att det är en fin lokal men också för att vi har släktgården som granne med herrgården
    Har fått prisuppgifter osv men undrar hur det är med annexet och hur stort det är där, kanske du vet?
  • Äldre 29 Dec 20:51
    #32

    Copernicus: Ja, de är inte så snabba på att svara när det gäller mailen, bättre att ringa då :) vad roligt att ni funderar på Rankhyttan som lokal :) Jag har varit och kollat runt på deras lokaler men kan inte säga exakt hur stort annexet är. Lokalen är ju större än matsalen har jag för mig. Till mig sa de att man kunde ta in max 70 personer i matsalen, så jag tror att man kan vara många fler i annexet.

    Såg att du gifter dig i Torsångskyrka också! Kul!

    Hur långt har du kommit i planeringen? :) 

  • Copern­icus
    Äldre 29 Dec 23:09
    #33

    Jag började med att ringa dem men de ville att jag skulle skicka mejl istället?!
    Har bara varit in i herrgården en gång innan och då var det bara för att leverera en tårta till ett bröllop, så jag kunde inte gå runt och titta. Är annexet större än själva matsalen, vad spännande!! Vi skulle helst ha egen alkohol med så annexet vore ju bättre för oss

    Ja vi gifter oss i Torsång, så långt har vi kommit i planerna

    Vi har skickat ut save the date, och börjat titta på kläder, frisyrer osv men inget är klart än. Mamma ska sy min klänning och blommorna ska vi plocka i trädgården. Musik är inte klart än men jag hoppas att den kör jag sjunger i samt min syster ställer upp. Sen vill vi ha mer musik men har inte bestämt vad än. Tårtan gör jag själv eftersom det är en hobby. Ring åker jag till mina gamla kollegor och köper tror jag.

    Listan på saker att göra är lång men jag tror att vi hinner

    Ni då? Hur långt har ni kommit?

  • Äldre 30 Dec 18:12
    #34
    Copernicus skrev 2013-12-29 23:09:19 följande:
    Jag började med att ringa dem men de ville att jag skulle skicka mejl istället?!
    Har bara varit in i herrgården en gång innan och då var det bara för att leverera en tårta till ett bröllop, så jag kunde inte gå runt och titta. Är annexet större än själva matsalen, vad spännande!! Vi skulle helst ha egen alkohol med så annexet vore ju bättre för oss

    Ja vi gifter oss i Torsång, så långt har vi kommit i planerna

    Vi har skickat ut save the date, och börjat titta på kläder, frisyrer osv men inget är klart än. Mamma ska sy min klänning och blommorna ska vi plocka i trädgården. Musik är inte klart än men jag hoppas att den kör jag sjunger i samt min syster ställer upp. Sen vill vi ha mer musik men har inte bestämt vad än. Tårtan gör jag själv eftersom det är en hobby. Ring åker jag till mina gamla kollegor och köper tror jag.

    Listan på saker att göra är lång men jag tror att vi hinner

    Ni då? Hur långt har ni kommit?
    Jag är Cop... har bara bytt nick
  • Äldre 30 Dec 18:36
    #35

    Ja, det är större men inte mycket större om jag minns rätt. Som sagt det är nog bäst att du åker dit och kollar själv :)
    Vad snällt av din mamma och sy din klänning :) Hur vill du att din klänning ska se ut?

    Jag har köpt min klänning, skor, börjat göra egna dekorationer på kul :) Kollat med några olika frisörer i Borlänge Younic och Klipperian men tycker det är svårt att veta vilken man ska gå till eller vem som är bra. 

    Har hittat den ring jag vill ha i Stockholm men jämför hela tiden med andra och priser. Vilken butik är det du tänkt att köpa din ifrån? :) 

    Har tänkt att göra en tårta själv men vet inte om jag klarar av det :) Jag är glutenintolerant men har hittat en bra bottenrecept för det men vet inte vad man ska ha till. Får se om jag gör det själv eller lejar bort.

    Jag har valt ut brudtärnor och minst en av dem kommer sjunga i kyrkan för oss :) Sedan kommer två av dem vara toastmadame.

    Vi har inte valt präst ännu, har du det?

    Ja, det är mycket att planera. Egentligen borde jag göra en checklista men ibland känns det som mycket kan man göra sen när det börjar närma sig :) 

  • Äldre 30 Dec 19:17
    #36

    Vi ska åka dit och titta så fort storhelgerna är över.

    Mamma är jätteduktig på att sy och hon har genom åren sytt flera balklänningar till mej + massor av andra kläder. Vill ha en långklänning med spets men som inte är för brudig. Svårt att förklara.

    Vi ska inte ha så mycket dekorationer men en del ska vi göra iaf.

    Frisör är det jag inte har klart än, helst vill jag att frisören kommer till mej så jag har allt pyssel på samma ställe. Har en tjej jag skulle vilja ha men hon jobbar inte längre som frisör :-/
    Min vän ska göra naglarna och ögonen till mej som en gentjänst

    Ringar ska vi titta på på mitt gamla jobb, efter att ha sålt ringar är jag kräsen så vi får se om jag hittar någon som passar Albrekts har jag jobbat på.

    Har ett bra recept på glutenfri tårtbotten om du vill ha. Den har jag bakat till andra bröllopstårtor.

    Vi ska ha somrig och ej för söt fyllning i vår tårta. Hallon, smultron, citron, fläder är förslag vi funderar på.

    Vi har inte valt präst än, vi vill helst ha en präst som inte längre jobbar i församlingen men som var den som sammanförde oss från början. Annars har vi flera präster som vi tycker är bra och som vi kan fråga.

    Toastmadamme/toastmaster vill vi ha men inga tärnor då vi tycker att det räcker med våra barn 7 och 10 år.

    En checklista vore bra ja... ännu känns det som att jag/vi har koll på läget och att vi kommer hinna med. Har väntat såå länge på den här dagen och vill gärna ha den perfekt samtidigt så är det viktigaste att vi blir gifta och det får bli som det blir.

  • Äldre 30 Dec 20:26
    #37

    Låter som din klänning kommer bli fin :)

    Jag såg en frisör på en hemsida som kunde åka hem till en stylinda.se Har du kollat in om det är något? Jag tycker att så fort man nämner bröllop stiger priserna på en gång :) Vi får väl hjälpas åt och tipsa varandra om vi hittar någon bra :) Det är skönt att ha vänner som man kan be om en tjänst. Vi har en kompis som kommer fotografera vårt bröllop :) Hur har ni gjort med fotograf?

    Okey! Ja, jag har blivit kräsen efter hand då jag har läst mer om diamanter och dess kvaliteér och priser :) 

    Jag tar gärna receptet! Vad snällt av dig att erbjuda :) Det lät som goda fyllningar.

    Ja, jag ser också fram emot vår dag och att ha en fest med nära och kära och få uppleva den dagen med min m2b :) 

  • Äldre 31 Dec 14:30
    #38

    Ja så är det- det viktigaste är att få varandra och dela det med med de kära!

    Fotograf har vi inte klart än, har faktiskt ingen aning om vem vi ska anlita! Känns ändå som en väldigt viktig sak då korten, ringen och minnerna är de som består och finns kvar länge!

    Tack för tipset med frisör, ska jag kolla upp!
    Tipsar gärna om det är nåt du undrar över!
    När det gäller just bröllop så har jag alltid hjälpt mina kompisar massor, till en bekants son sålde jag ringarna, gjorde buketten och bakade tårtan, blev också tillfrågad om jag kunde sjunga men jag avböjde då jag inte hade tid pga tårtan.
    När det gäller mitt eget bröllop ska jag försöka leja bort så mycket det går och njuta istället, får se hur det går

    Du ska få receptet!! Säg som sagt till om du undrar om nåt, ang tårta!

    Tycker inte att du ska läsa på för mycket om stenar och deras färger! Så länge du inte ska ha en 1 karats sten så ser du inte skilland!!
    Prisskillanden kan vara ganska stor mellan de olika kvaliteterna. Albrekts tex säljer (sålde?) mest WSI och jag har aldrig sett något korn i den största solitären där! Sen beror det på HUR "fin" ring man vill ha!
    Man får betala för märket också! Jämför man tex Albrekts 1.0 carat WSI med Guldfynds 1.0 Carat så väger de lika mycket, har briliantslipning bägge två, WSI men det skiljer 4-5000:- på dem. Bägge har dock fin sten tycker jag!
    Själv har jag en förlovningsring i gult guld och med 32 diamanter, hade tänkt ha en slät vigselring till den men nu lutar det mot en vitguldsring med några större stenar.

    Självklart ska vi hjälpas åt och tipsa varandra!!

    Gott Nytt År! Nästa år är vårt år! )

  • Äldre 1 Jan 13:14
    #39

    Ja,du får kolla in lite olika fotografer och jämföra deras bilder och se vilken stil ni gillar :) ja, jag vill också leja bort så mycket det går så att man inte behöver känna sig stressad på sin bröllopsdag.

    Nja färg och det har jag inte lagt större vikt när det gäller diamanter. Däremot har jag jämfört med olika ställen och sett att det skiljer sig i pris trots att det är samma kvalite på diamanterna som jag sökt efter. Preics som du skrev ovan :)

    Ja, du får fundera över hur du vill att din ring ska se ut båda alternativen låter fint iaf :)

    Gott nytt år! Ja, mycket att se fram emot nu 2014 :)

     

  • Äldre 2 Jan 09:20
    #40
    feedbi skrev 2013-12-18 21:30:38 följande:
    Veronica84: Låt se..middagen och alkoholen står dem för eftersom vi väljer att ha festen inne i herrgården och de har alkoholtillstånd. Har man festen ute i annexet kan man ta egen alkohol dit har jag för mig. Finns olika alternativ på priser och de är väldigt flexibla.
    Finns buffe från ca 200-350 kr per/person middag. Efterrätt ingår ej. Ifall man har önskemål om annan mat kan man komma dit och lämna recept åt kockarna eller visa. Alkoholpriset är väldigt vänligt jämfört med andra ställen som tar krogpriser. Lokalen är gratis om man väljer att ha middagen där.
    Övernattning 250 kr/pp ingår frukost. Gästerna får lämna herrgården när de har nyktrat till. Alltså inget speciell utcheckningstid.
    Vi tänkte först om vi skulle ha det på en församlingsgård och försöka fixa det själva men när vi räkna på det tyckte vi inte att vi förlora så mycket pengar på att ha festen där. Väldigt prisvänligt. Dessutom tyckte vi att det var skönt att de tog hand om städningen och serveringen. Kommer inte ihåg exakta priser men detta är vad jag har för mig :)
    Har du fler frågor försöker jag svara så gott jag kan :)

    Aha! Vad tar hon för priser? :) Alltid kul med tips om vilka som finns, man vill ju vara fin på sin dag :)

    Vad trevligt att ni får den prästen som ni vill ha :)

    Vet du vart du ska beställa blommor ifrån?
    Ursäkta för sent svar! Har varit och firat jul i Dalarna och Nyår i Hälsingland, då vi har våra familjer på olika håll :) 
    Jag vet inte vad hon tar för pris faktiskt. Men det går ju alltid att skicka ett mail och höra. Här är hennes hemsida http://mariagfrorer.se Hon kan allt inför stora dagen :)

    Jag vet inte riktigt. Har mailat till GM Gustafsons blommor, men ska maila till de övriga oxå. GM ville ha 1200 för min bukett.  
    24:e maj 2014
Svar på tråden Dalabrudar