• Äldre 8 Jul 11:40
    36249 visningar
    139 svar
    139
    36249

    Dalabrudar

    Hej alla Dalabrudar!
    Jag såg att trådarna för bröllop i Dalarna var väldigt gamla så jag startar en ny. Vi planerar bröllop i Leksand då jag kommer därifrån (bor ej där nu). Hoppas vi kan inspirera varandra och komma med tips och förslag!

  • Svar på tråden Dalabrudar
  • Äldre 14 Jul 14:13
    #11

    Aha! ja det är ju något som drar ner betyget, vad tråkigt! 

  • CJ5
    Äldre 14 Jul 16:26
    #12

    Ja jätte tråkigt, sen vet jag iof inte om dom tittar åt andra hållet men alkohollagen ser ut så.

  • Äldre 21 Nov 23:06
    #13

    Några nya Dalabrudar som joinat BT senaste tiden...?

  • Äldre 22 Nov 06:19
    #14

    Hej! Jag ska gifta mig den 24:e maj 2014 i Torsångs kyrka i Borlänge :)


    24:e maj 2014
  • Äldre 22 Nov 10:48
    #15

    Jag vill vara med här! Vi gifter oss i Leksand i augusti. Bor i Stockholm men har släktgården i Leksand. Vigsel på tomten och festen kommer vi att ha i bystugan på Käringberget. Kommer att hålla det rätt enkelt, lagar mat själva osv. Måste säga att det verkligen inte är "stockholmspriser" på en sån lokal! fullt utrustad dessutom!

  • Äldre 24 Nov 18:47
    #16

    Veronica84 och Hanana: vad roligt! Välkomna till tråden!@Hanana: jag ska också gifta mig i Leksand fast 2015 och borgerligt. Bor i Stockholm. Vi har inte riktigt bestämt plats än men det lutar åt "Tibble Kapell" (har inte dubbelkollat att man får låta det för borgerlig vigsel men enligt en kompis ska det vara ok). Gifter ni er också borgerligt eller blir det med präst på tomten? Hur har du tänkt göra med hår och make up i Leksand? Bystugan på Käringberget känner jag till! Fin! Ja det här med priser är också en anledning att vi väljer Leksand men mest är det för att jag kommer därifrån. Tacksamt för plånboken att inte komma från Göteborg eller Stockholm när det gäller bröllop!

  • Äldre 25 Nov 12:38
    #17
    Kala skrev 2013-11-24 18:47:35 följande:
    Veronica84 och Hanana: vad roligt! Välkomna till tråden!@Hanana: jag ska också gifta mig i Leksand fast 2015 och borgerligt. Bor i Stockholm. Vi har inte riktigt bestämt plats än men det lutar åt "Tibble Kapell" (har inte dubbelkollat att man får låta det för borgerlig vigsel men enligt en kompis ska det vara ok). Gifter ni er också borgerligt eller blir det med präst på tomten? Hur har du tänkt göra med hår och make up i Leksand? Bystugan på Käringberget känner jag till! Fin! Ja det här med priser är också en anledning att vi väljer Leksand men mest är det för att jag kommer därifrån. Tacksamt för plånboken att inte komma från Göteborg eller Stockholm när det gäller bröllop!

    Tack! :) Jag bor i Sigtuna, men kommer från Borlänge :) Verkar vara några här som bor nere i Sthlms trakten men gifter sig i Dalarna :)


     

  • Äldre 28 Nov 22:04
    #18

    Hur går det för er med planering osv, hur långt har ni alla kommit? Själv har jag hittills hunnit bokat kyrka, festlokal, köpt klänning och skickat ut std-korten. Ska börja göra inbjudningskort nu här som ska skickas ut i slutet på jan- början på februari tänkte jag och sen är det matplanering och ringköp på listan. :)

  • Äldre 29 Nov 23:27
    #19

    @Emelie1014: Vad härligt att ni har så mycket på gång! Här är det totalt stando tyvärr. Iof gifter vi oss inte förrän 2015 så det är ingen panik men vi är SÅÅÅÅ oense om hur många gäster det ska va. Om min MTB får bestämma så rymmer vi bara han och jag och inte säger nåt till någon alt. gifter oss i jeans och t-shirt på Stadshuset på lunchen en random tisdag. SUCK!!! Om jag får bestämma har vi traditionellt bröllop (fast borgerligt) med ca 40-50 gäster. Hur kompromissar man då liksom??? Min MTB tycker nu att han "gett efter" och kompromissat som attat i och med att han accepterar att föräldrar och syskon närvarar vid bröllopet = 7 gäster. Jag har räknat lite på namnen och jag tror min smärtgräns ligger vid ca 20 gäster. Annars blir det så urvattnat att jag känner att vi lika gärna kan låta bli. 20 gäster är helt otänkbart stort bröllop för min MTB. Ja du. Få se hur det här går.  Men vi visste att vi skulle va oense så det är en av anledningarna att vi har lång förlovning (2 år). Tid för diskussion och tid för att hitta en lösning vi båda tycker är ok. Några tips?  Trots detta så är följande spikat: det blir borgerligt bröllop i Leksand den 26 september. Utomhus har vi 3 olika platser som alternativ som vi kikat på (jag föredrar en av dessa starkt men den diskussionen har vi inte tagit än då vi bara har bara preliminärrekat plats. Ännu inga alternativ innomhus.) Min MTB kommer gifta sig i uniform och jag har spanat in 2 klänningar jag tycker om (jag tar framsidan från en och baksidan från en annan och sen fixar sömmerskan resten) så klänningen blir uppsydd, vigselring redan inköpt (hade supertur och hittade en på rea dessutom!) och destination för bröllopsresan blir Aruba (så länge som plånboken tillåter men ca 17-21 dagar). Inbjudningarna kommer troligtvis svägerskan fixa för hon har tidigare haft egen firma som tillverkar handgjorda kort, inbjudnignar o.dyl. Berätta mer om era planer och upplägg! 

  • Äldre 2 Dec 14:35
    #20

    Vi har nog kommit ganska så långt tror jag. Gästlistan är så gott som klar (puh) och vi har sagt till de flesta att spara dagen. Sen ska vi skicak inbjudningarna i slutet av jan/början av feb. Det blir långt i förväg (gifter oss 9/8) men vi vill inte att folk ska hinna boka upp massa annat såklart!


    Vi gör ju det mesta själva, lagar mat, tårtor osv.så menyn är i det närmsta klart. Vi funderar över dukning osv. Har koll på fotograf och sång osv. Känns som att läget är under kontroll faktiskt (än så länge). Vi kommer att hålla det ganska enkelt (jag spanar t.ex. massa vita klänningar på zalando och liknande) och har begåvats med många hjälpsamma vänner och familjemedlemmar!


     


    @Kala Jag kommer få hjälp med smink och hår från en vän. Har turen att känna många talangfulla människor :) Vi kommer att ha en borgerlig vigsel (min bästa väns mamma ska viga oss) på tomten till släktgården och sen promenera till lokalen (tar max 5 min att gå).

Svar på tråden Dalabrudar