• Äldre 8 Jul 11:40
    36412 visningar
    139 svar
    139
    36412

    Dalabrudar

    Hej alla Dalabrudar!
    Jag såg att trådarna för bröllop i Dalarna var väldigt gamla så jag startar en ny. Vi planerar bröllop i Leksand då jag kommer därifrån (bor ej där nu). Hoppas vi kan inspirera varandra och komma med tips och förslag!

  • Svar på tråden Dalabrudar
  • Äldre 2 Jan 21:02
    #41

    Veronica: Ingen fara! Man måste ha lite ledig också :) 

    Jo, jag mailade henne den 18 december så väntar fortfarande på svar så får se när det kommer :) Känns jättebra när personen kan allt och man kan vara på en plats :)

    Aha, vad ska du har för sorts brudbukett? :) Du får gärna dela med dig priser. Är så skönt när man kan underlätta för varandra i allt letande som man ska ha till bröllopet :) Har ni funderingar som jag kan svara på så får ni gärna fråga! 

  • Äldre 3 Jan 22:11
    #42

    IIdag har jag beställt min klänning, hjälp vad det blev att kännas på riktgit nu!!

    Nu har jag iaf en check på listan
    Hopppas att det går bra med planeringen för er andra också!

  • Äldre 5 Jan 20:25
    #43
    feedbi skrev 2014-01-02 21:02:25 följande:
    Veronica: Ingen fara! Man måste ha lite ledig också :) 

    Jo, jag mailade henne den 18 december så väntar fortfarande på svar så får se när det kommer :) Känns jättebra när personen kan allt och man kan vara på en plats :)

    Aha, vad ska du har för sorts brudbukett? :) Du får gärna dela med dig priser. Är så skönt när man kan underlätta för varandra i allt letande som man ska ha till bröllopet :) Har ni funderingar som jag kan svara på så får ni gärna fråga! 
    Ja just nu är hon på semester till Finland, så det kommer nog att dröja ett tag till.
     Jag har fått olika priser. Här är brudbuketten som jag vill ha:


    Jag har fått pris på mellan 1200 upptill 1600 kr beroende på om det ska vara en oasisbehållare eller inte.. Lite väl saftigt tycker jag. Max 1000 kan jag tänka mig. Det kunde de fixa men då blir det en mindre storlek oxå.
    Funderar på om jag ska binda en bukett själv istället?! :)  
    24:e maj 2014
  • Äldre 6 Jan 13:20
    #44

    Enilea: Vad kul att du har fått beställt din klänning nu! Alltid skönt att checka av listorna ;)

    Veronica 84: Vad fin brudbukett!
    Ja, hon skrev ett mail till mig igår så hon kommer återkomma idag om prisuppgifter :)
    Vilka skillnader på priser gällande brudbukett. Antar att GM Gustafssons blommor hade bättre priser då? :) 

  • Charli­eochAl­ex
    Äldre 14 Jan 18:32
    #45

    Åh vad kul med en Dala-tråd! :D

    Vi gifter oss i Rättviks kyrka den 19e Juli nu i sommar. Min fästman är från Falun. Ska ha festen på Dössbergets Värdshus efteråt som ligger i Bjursås, det blir ett rikitigt dala-bröllop med spelmän och hela paketet. Vi blir ca 120 personer. Inbjudningarna är utskickade så nu är det bara lite små-fix kvar, provgöra frisyrer, bestämma bukett och köpa klänningar till tärnorna.  

    Hur går det för er i planeringen?  :) 

  • Äldre 14 Jan 23:23
    #46

    feedbi- jag det är skönt att den är klar
    CharlieochAlex- skoj med riktigt Dalabröllop! Vill också ha spelmän men det vill inte min blivande. Så jag får nöja mej med stråkkvartet och annan musik.

    Idag känns det som att vi fallit tillbaka till MINUS i planeringen ((
    Hade möte i Rankhyttan, har för det första väntat jättelänge på svar från dem och tillslut ringde jag dem och bokade tid för visning.
    Vet av bekanta att det varit folk där i helgen, men idag är det tisdag så...
    När vi kom dit smet två katter in i huset, vi blev lite förvånade men men..
    När vi gick runt i huset var det inte undanplockat från helgen. Det hängde dekoration kvar från ett nyårsbröllop, det låg skitiga dukar på borden, och nu menar jag SKITIGA! med stora fläckar och brödbitar osv. I sovrummen vi fick gå in i var det obäddat, alltså det såg ut som att nån sovit där och precis bara slängt av sig täcket. I en av sängarna låg en av katterna och tvättade sig....
    Det fanns trasiga fönsterrutor och i källaren fanns ett "spa" med ett gammal gulnat hörnbadkar och åttiotals inredning. En vägg hade spacklats med inte målats, fönstrerna borde ha målats om för ett antal år sedan, färgen hänge i stora flagor.
    Det var så .... skabbigt!

    Dessutom luktade det mögel i huset och både jag och min blivande tyckte att det var svårt att andas ( jag har astma).

    Ägaren var tillmötesgående osv. men jag fattar inte hur man så noncharlant kan låta bli att bädda och städa undan inför en sån här visning.

    Dessutom blir jag ledsen över hur ett sånt kulturarv får förfalla på det här viset.

    Nu är vi tillbaka på typ ruta o då vi itne vet var vi ska hålla vår fest. Snälla kom med förslag på fina lokaler i Falun/Borlänge området!!!!

  • Äldre 15 Jan 20:21
    #47

    CharlieochAlex: Välkommen in i tråden :)

    Enilea: Oj, det lät inte som något trevligt besök på Rankhyttan. Hm ska fundera ut vilka andra lokaler man kan tipsa om..

  • Äldre 15 Jan 23:15
    #48

    Tack feedbi!
    Nej det var ett riktigt bottennapp! Funderar dock på att prata med dem och berätta vårt intryck så de har möjlighet att visa lokalen igen i städat skick istället.

  • Charli­eochAl­ex
    Äldre 16 Jan 16:49
    #49
    Enilea skrev 2014-01-15 23:15:05 följande:
    Tack feedbi!
    Nej det var ett riktigt bottennapp! Funderar dock på att prata med dem och berätta vårt intryck så de har möjlighet att visa lokalen igen i städat skick istället.
    Gud vad hemskt det lät! Rankhyttan ser ju så himla fin ut utifrån, har aldrig varit där inne dock. Vilken osis! När gifter ni er? Känns ju som att lokalen är något man vill ordna relativt snabbt efter man bokat kyrka iaf!

    Vi ska ha bröllopsfesten på Dössbergets värdshus i Bjursås som ligger 1,5 mil från Falun. Värdshuset ligger väldigt idylliskt till på en höjd med gärsgårdar ner mot dalen. De ordnar maten och rubbet och är fantastiskt duktiga kockar.

    Innan vi bestämde Dössberget hade vi dock kollat på gamla kårhuset i Falun. Det är en superfin lokal med plats för 120 gäster. En stor öppen sal med högt i tak och kristallkronor. Ligger ju mitt i Falun så väldigt nära för de gäster som bor på hotell. Man äter middagen uppe i en sal och sedan finns bar och dansgolv på den nedre våningen. Jättefint där också! Då hade vi tänkt att Banken skulle få ordna maten. Men nu blev det Dössberget då vi känner paret som äger det och vi kunde få mer skräddarsytt för våra önskemål.  

    Hoppas ni hittar nåt nytt eller kan be att få återkomma till Rankhyttan när de rustat upp lite! 
  • Äldre 16 Jan 17:24
    #50

    Hej på er! Jag bor i Dalarna men ska inte gifta mig här! (Gifter mig i Italien 2014) Vela bara flika in om några fina lokaler i Falun som Enilea efterfrågade! :) vet dock inte hur många du tänkt bjuda men här kommer några tips iaf! Fängelset i Falun är lite annorlunda men jätte kul om man letar en annorlunda lokal + att folk kan bo där, finns nog ingen bröllopsvit dock... :) jätte trevlig personal också. Annars finns Bergalid som bl.a. Är frimurarnas lokal. Det ska visst ska vara jätte fint inne. Har inte varit där själv men läst mycket om det när vi började planera bröllop, googla på det å kika :) sen finns ju främby udde, jättefina lokaler och folk kan bo i stugorna runt om! :) jätte trevlig och hjälpsam personal där med. Några tips iaf! ;)

Svar på tråden Dalabrudar