• Kala

  Dalabrudar

  Hej alla Dalabrudar!
  Jag såg att trådarna för bröllop i Dalarna var väldigt gamla så jag startar en ny. Vi planerar bröllop i Leksand då jag kommer därifrån (bor ej där nu). Hoppas vi kan inspirera varandra och komma med tips och förslag!

 • Svar på tråden Dalabrudar
 • Emelie1014

  Hej! Kul med en dalatråd. Själv bor jag i Avesta och gifter mig i juni nästa år i Folkärna kyrka.
  När ska ni gifta er?

 • CJ5

  Vad roligt att jag hittade er. Vi gifter oss i Avesta i juli nästa år, men bor i sthlm. Hur långt har ni kommit i er planering? Tror ni man måste boka kyrkan typ nu, som är brukligt vid populära kyrkor eller datum. Grytsförsamling, har jag inte så stor koll på.

 • Alyllyra

  Samma här, vi gifter oss i Furudal utanför Rättvik i September men bor i Sthlm. Jag är dock bördig från Falun

 • Emelie1014

  CJ5: Det beror nog på vilken kyrka du tänkt gifta dig i. Bokade Folkärna förra veckan och då var jag den första att boka för nästa år och då är det väl ändå den populäraste kyrkan i kommunen om jag inte minns fel, så än så länge är det nog ingen bråska. Men för att få det datumet och tiden du vill så kan det ju ändå kännas säkert att boka så långt innan som möjligt. Det är ju inte lika högt tryck som i Sthlm. ;) Är det i grytnäs ni tänkt gifta er?

 • CJ5

  Ja precis det är grytnäskyrka vi har tänkt. Är det någon av er som vet om det finns någon fin loge att hyra? En gammal lada? Jag är väldigt inne på shabbychick vintage, annars tänker jag mig en utomhus dansbana.. Tips på sånna ställen? En sak jag funderat på, om man vill hålla nere kostnaderna och laga mat själv, vad ska man göra för mat och hur håller man den varm?     

 • Kala

  @CJ5: Shappychick är ju super!  Um...gällande det där att hålla maten varm så kommer jag bara att tänka på kokplatta av den här typen. Kanke kan funka? Jag tänker mig att man sätter den på lägsta värmen och sen ställer på en långpanna med potatisgratäng eller vad man nu har för nåt. Hör dig för i bekantskapskretsen om några har en eller flera plattor att låna ut.       Själv är jag sugen på att hyra ångbåten M/S Gustaf Wasa för middagen och efterföljande mingel. Är det någon som har erfarenhet från den båten? Har bara sett den från utsidan men hur ser den ut inne? Sliten och skabbig eller fräsch och fin?

 • CJ5

  Kala ja det är tråkigt med bilderna på den här sida. Har ingen erfarenhet av båten men det låter ju underbart. Vart ligger den?När gifter ni er och hur långt har ni kommit?    

 • Emelie1014

  Nja, jag har väl inte sådär jättestor koll på lador, det är väl om man känner någon eller vet om någon bonde privat man kan fråga lite snällt. Har ni några speciella kopplingar till Avesta?  

  Annars kan jag nog rekommendera Strandbacken, jag har inte varit dit själv än men det ska vara riktigt mysigt, ligger vid älvkanten och har en utomhus dansbana. Går att hyra för bröllop. :)
  http://www.strandbacken.eu/ 

 • CJ5

  Min m2b är från Avesta. Ja Strandbacken har varit uppe på tapeten. Men eftersom dom har rättigheter får man inte ta dit egen alkohol och då kommer drickan bli väldigt dyr. Väldigt dyr. Så vi har behövt tänka om.

Svar på tråden Dalabrudar