• MoM130­713
    Äldre 5 May 12:13
    18873 visningar
    38 svar
    38
    18873

    Buffe vs 3-rätters som bröllopsmiddag?

    Vad ska ni servera/ serverade ni på er bröllopsdag? Vad tycker ni passar bäst till bröllopsmiddag och varför?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Buffe vs 3-rätters som bröllopsmiddag?
  • MTB
    Äldre 5 May 16:35
    #11

    Vi kommer att ha 3-rätters =)

  • Äldre 5 May 16:40
    #12

    Vi har valt att ha en STOR sommarbuffé för att jag tycker det känns lyxigare och det faller istortsett alla i smaken och gästerna får välja vad dem själva vill ha!
    Sen så kommer dem upp och kan prata med dem andra gästerna (det blir inte lika stelt!!)
    Jag är själv rätt kräsen i matväg så jag älskar bufféer :)


  • Äldre 5 May 17:43
    #13

    3-rätters hade vi i en festvåning på hotell. Personal, dukning, disk, städning osv ingick i lokalhyran. Jag tycker varken eller är bättre eller sämre, bara annorlunda motför det andra.


  • Äldre 5 May 17:52
    #14

    egentligen är väl inget bättre eller sämre. En bra buffé är väl tilltagen, fylls på kontinuerligt och man kan gå från två håll och ta mat iallafall, så att det går undan. 

    är det 3-rätters så behövs mer personal, det ska gå undan så att folk kan börja äta samtidigt osv.

    Den enda 3-rätters (eller 4-rätters var det egentligen) som jag minns som exeptionell är ett bröllop jag var på. Där var det verkligen himmelsk mat.
    Annars tycker jag inte det brukar vara någon större skillnad på själva maten när det kommer till kokkonst om det är buffé eller 3-rätters. Och hellre i så fall att jag får ta av det jag vill på ett större buffébord där det troligen finns fler rätter än med servering vid matbordet. 

     

  • Äldre 5 May 17:54
    #15

    Fördelen med buffé är att det finns fler alternativ och oftast något för alla även om man inte gillar samma saker.
    Nackdelen kan vara att saker tar slut innan alla ha fått eftersom dom var mer populära. Att det kan ta lång tid att få maten (även på en buffé kan den kallna om man inte har bra varmhållningsmöjligheter) och att det kan bli spring och avbrott i tal och annat.

    Fördelen med sittande trerätters är att det ofta känns lite lyxigare. Man behöver inte avbryta ett samtal med bordsgrannarna för att hämta mat. Man behöver inte köa, maten tar inte slut osv.
    Nackdelen är att man inte får några naturliga bensträckare, och om man hamnade på en dålig plats där ingen pratar med en vid bordet så är man fast i flera timmar.

    Vi hade något mittemellan.
    Serveringspersonalen bar fram stora fat och ställde ut på borden med jämna mellanrum. Varje fat räckte till 6-8 personer. Så man fick skicka runt faten lite och det gjorde ju också att man behövde prata med varandra.
    Under tiden som en rätt dukades av och nästa dukades fram så hade vi underhållning i form av musik och gycklare (men man kan ju ha tal och spex då) och då passade en del på att springa på toan, röka eller annat... 

  • Äldre 5 May 18:16
    #16

    Älskar sittande middagar med flera rätter. Mycket trevligt! Det hade vi.


  • Chinch­illi
    Äldre 5 May 19:02
    #17

    Röstar på 3-rätters alla gånger. Har varit på båda och skulle aldrig välja buffé efter mina erfarenheter.

    3-rätters:
    Alla får samma eller anpassad mad hyfsat samtidigt 
    Toastmastern har mycket lättare att få bra flyt i middagen - inget spring, sen har man ibland lagt in bensträckare
    Den varar oftast längre, man hinner njuta mer
    Lyxigare
    Mer av en upplevesle än bara en utfodring
    Om maten inte är god har man problem
    Hamnar med fel bordsgrannar kan det bli en lååååååång kväll

    Buffé: 
    Mycket spring
    Svårt för toasmastern att tajma in tal etc
    Middagen är över väldigt snabbt (cirka 2 h mot 3-rätters ca 3.5-4 h)
    Tar lång tid innan alla tagit mat
    "Småpratet i matkön" alla bufféförespråkare pratar så varmt om har lyst med sin frånvaro, om man inte menar kommentarer om maten o dylikt, men nya kontakter verkar inte ha knytits
    Det godaste tar slut fort
    Kan se rätt oaptitligt ut när många varit och grävt
    Skolmatsbespisnings-känsla

    Så vi har aldrig tvekat på att ha 3-rätters men båda sätten är ju lika rätt, allt beror ju på hur brudparet är som personer. Bröllopen har varit fantastiska oavsett hur de har bestämt att server maten!!! Och det kanske bara vi som har haft de här upplevelserna...
     

  • Äldre 5 May 19:14
    #18

    Vi ska ha sittande middag, restaurangen har bra personal, så vi räknar med att det flyter på som det ska.

    Buffé kan vara bra just för att man får själv välja vad man vill äta, och hur mycket man vill äta. Ett minus är om honnörsbordet hunnit ta sin mat och äta upp den när det sista bordet tar mat (=många gäster och för få serveringspunkter).

  • imoen
    Äldre 5 May 20:05
    #19

    Tycker att bordsservering är jättetrevligt och känns lyxigt när jag har trevligt bordssällskap och inte behöver passa på mina barn. Men har jag kidsen med så tycker jag att buffé är en miljon gånger bättre. Känns t ex inte lika stökigt om vi tar en extra bensträckare. Jag kan anpassa min tallrik efter hur aktiv jag för tillfället behöver vara som förälder etc.

  • Akjson
    Äldre 5 May 20:40
    #20

    Vi ändrade oss just från buffé till två rätters plus kaffe/tårta. Buffé är trevligt men vi har 110 gäster, det är lite trångt och vi räknar med många tal/spex. För mkt spring och trångt för buffé. Är på restaurang och där är det proffsig personal.

Svar på tråden Buffe vs 3-rätters som bröllopsmiddag?