Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Sötnöt: Hej ! Åh Vad roligt ! Vad glad Jag blev :D jättefin blev den , gjorde du den själv ?:) tack så mkt för att du visade , jätteroligt att se :D

  • Sara1991
    Pillan skrev 2013-05-14 23:58:15 följande:
    Hej! Jag letar efter bilder till min florist. Jag vill ha en rund, ganska tight bukett. Tycker om när blommarna är placerade lite grupperat, alltså inte så symeriskt. Gillar gerbera och krysantemum. Färgerna vi har är vitt, Kopparrött och orange. Några tips att ge mig?
    Hej :) Vad är de som du vill ha tips på ? låter som du har ganska klart för dig vilken form du vill ha oc även blommor och färger :)
  • Sara1991
    söt nöt skrev 2013-05-15 06:14:34 följande:
    Ja, jag band ihop den själv kvällen innan. Jag blev nöjd med utseendet. :) det var många som berömde den på dagen.
    Den blev jättefin, Bra jobbat :D
  • Sara1991
    Pillan skrev 2013-05-15 06:56:17 följande:
    Haha... Ja det kanske räcker bra att säga så till floristen. Jag tänkte att jag skulle leta upp några bilder att ha med mig men hittar inget bra när jag söker, kanske för att gerbera är en vanlig blomma. Kanske kan jag utöka sökningen med annan passande blomma för att få träff?
    Hej :) De gör de absolut. De är få gånger som jag har brudar som är så förberedda som du :P Och de händer bara ibland att dem har en bild med sig. Oftast så har dem en övergripande bild om färg och form som dem gillar och eventuellt någon favoritblomma men helheten brukar man komma fram till ihop och då letar man även bilder via dator och tittar också på blommor i kylen :)
  • Sara1991
    HannaM skrev 2013-05-17 21:52:58 följande:
    Hej Jag gifter mig 17/8 och skulle vilja ha en rund bukett med blandade vita blommor. Älskar ranunkel, men säsongen är ju över då. Men gillar dahlia, rosor, nejlikor, prärieklockor osv. Vill inte att det ska bli rörigt om man blandar i alltför många sorter. Har du något bra förslag?
    Karlskronamamman
    Hej :) Ja tyvärr så slutar ranunkel säsongen i april , men finns mkt annat fint :) Vad har ni för teman , färger, vilken miljö osv ?:)
  • Sara1991

    Hej :) där har du ett exempel med både gerbera och calla :) de funkar absolut ihop, beror lite på vilken känsla och form man vill ha :) jag brukar inte blanda dem men klart att de går :) de viktigaste är att du är nöjd :)

  • Sara1991

    Carin85: Hej :) om du Vill ha callor i tärnbuketten så tycker jag att du ska ha de i båda. Oftast så gör man tärnbuketten som en liten variant av brudbuketten med ung samma blommor fast mkt färre. Man kan även göra tärnbuketten i andra blommor men i samma färger så dem hänger ihop , men då tar man ofast en lite mindre fin blomma som inte tar så mkt uppmärksamhet. Ex : om bruden har en kompakt vit rosbukett så gör man bukett till tärnan med vita eller lime gröna nejlikor . Då har dem samma form , liknande färg och känsla men brudens bukett står ut mer :) hoppas du förstår mitt resonemang:) calla är en väldigt exklusiv blomma som står ut mkt så om man har den i tärnbuketten och inte i brudbuketten så är risken att den syns mer :)

  • Sara1991

    HannaM:

    Här har jag bifogat några exempelbiilder i vitt och blått :) Finns en hel del fina blåa blommor så som: scabiosa, veronica, riddarsporre, stormhatt, hortensia, eryngium,osv .





     

  • Sara1991

    Carin 85: kommer bli superfint :) då kan de vara fint att välja någon blomma från din bukett och köra den till tärnorna , ex .3 kallor och lite grönt :) då hör dem ihop med din bukett men de går inte att missa vilken som är brudbuketten:)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)