Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    filibustern skrev 2013-05-01 19:11:33 följande:
    aldrig hållit på med blommor överhuvudtaget.. men med ståltråd? på youtube så stoppar som ju bara in dom och sen är det bra? ser ju inte så avancerat ut?
    De skulle jag tyvärr inte våga lita på att de håller, är jättelätt att de lossnar. Buketten ska ju inte bara ligga still utan du ska ju kunna bära runt på den utan att de ska finnas någon risk att någon lossnar. När de är så väldigt många stjälkar som ska samsas på en så liten plats så blir de väldigt riskabelt . Så när vi gör buketter i oasis så fäster vi alltid blommorna med ståltråd ( en så kallad gaffelskaftning) , speciellt de blommorna som hänger eller sitter så att risken finns att de faller ut. Ska du då ha en bukett där blommorna hänger upp och ned så måste de fästas för att hålla :)
  • Sara1991

    Man fäster ståltråden i blomskaftet med en så kallad gaffelskaftning, så att den sitter fast i rosen. Du sticker in ståltråden med rosen i bollen så att ståltråden kommer ut på andra sidan men att rosen blir kvar i bollen. vänd ståltråden över nätet och in i bollen igen :)

  • Sara1991

    Söt nöt : ta inte för många olika sorters blommor, kan lätt bli rörigt då . De Jag tycker är finast är att jobba med olika kontraster och Jag tror att i din bukett som kommer vara väldigt enkel till formen att de skulle vara fint att jobba med storlekar :) mitt tips är :röda rosor i tvâ storlekar , brudslöja, och vita ranunkler i lite olika storlekar . Gör den väldigt rund och kompakt och fäst sedan hjärtan på tråd med Pärl nålar. Tror de blir superfint :D

  • Sara1991

    PimPim83:En sensommar favorit8 är Dhalian:) otroligt vacker i brudbuketter och inte alls dyr för sin storlek :) kolla upp den är mitt tips :)

  • Sara1991

    LizanesseHar din kompis erfarenhet av att göra brudbuketter i Oasis ? Om hon inte har de så skulle Jag rekommendera er att göra en handbunden bukett istället. Att göra en brudbukett är någonting helt annat än att göra en vanlig bukett , och att bemästra den tekniken är tillräckligt avancerAT att sedan lära sig göra en i Oasis är en helt annan nivå . Då krävs att man gått en utbildning och lärt sig tekniker så som stiftning , gaffelskaftning, lindning , limning osv för att blommorna ska fästa i oasisen. För att dem inte ska åka ur oasisen när du går så måste dem fästas med ståltråd en och en . Så om du jätte gärna Vill göra buketten själv och inte låta ett proffs göra de så skulle Jag rekommendera en handbunden bukett med rosor , kallor prärieklocka och lite grönt :) till corsagen så skulle Jag bara fästa ett murgröneblad längst ned :)

  • Sara1991

    Alyllyra: De är absolut inget panik :) har man väldigt specifika önskemål så gärna 1 månad innan, senast 2 veckor innan :)

  • Sara1991

    Cwl: riktigt cerise rosa finns dem inte i ,dem finns i en lite ljusare nyans:) beror helt på storlek , brukar ligga från 30-95:- . De håller absolut :)

  • Sara1991

    De finns inga speciella säsongsblommor just för november men finns fortfarande mkt vackert att välja på :) har ni några andra temafärger ?:)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)