• Äldre 30 Apr 21:09
    696350 visningar
    1103 svar
    1103
    696350

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Jag jobbar som florist i Stockholm och hjälper er gärna med alla era frågor , funderingar eller om ni bara Vill ha någon att bolla idéer med :)

  • Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)
  • cwl
    Äldre 2 May 18:57
    #41

    Hej, jag skulle vilja ha en liten enkel bukett med kallor och något grönt "strå" i. Har sett några ex. På nätet men inte i rätt färg. Finns det cerise kallor? Vad är rimligt att ge per st? Om jag binder buketten dagen innan och förvarar i kylskåp, håller den till dagen efter då?

  • Äldre 2 May 19:47
    #42

    PimPim83:En sensommar favorit8 är Dhalian:) otroligt vacker i brudbuketter och inte alls dyr för sin storlek :) kolla upp den är mitt tips :)

  • Äldre 2 May 20:02
    #43

    LizanesseHar din kompis erfarenhet av att göra brudbuketter i Oasis ? Om hon inte har de så skulle Jag rekommendera er att göra en handbunden bukett istället. Att göra en brudbukett är någonting helt annat än att göra en vanlig bukett , och att bemästra den tekniken är tillräckligt avancerAT att sedan lära sig göra en i Oasis är en helt annan nivå . Då krävs att man gått en utbildning och lärt sig tekniker så som stiftning , gaffelskaftning, lindning , limning osv för att blommorna ska fästa i oasisen. För att dem inte ska åka ur oasisen när du går så måste dem fästas med ståltråd en och en . Så om du jätte gärna Vill göra buketten själv och inte låta ett proffs göra de så skulle Jag rekommendera en handbunden bukett med rosor , kallor prärieklocka och lite grönt :) till corsagen så skulle Jag bara fästa ett murgröneblad längst ned :)

  • Äldre 2 May 20:06
    #44

    Alyllyra: De är absolut inget panik :) har man väldigt specifika önskemål så gärna 1 månad innan, senast 2 veckor innan :)

  • Äldre 2 May 20:18
    #45

    Cwl: riktigt cerise rosa finns dem inte i ,dem finns i en lite ljusare nyans:) beror helt på storlek , brukar ligga från 30-95:- . De håller absolut :)

  • Äldre 2 May 22:14
    #46

    Sara1991: tack för tipsen! :)

  • Lillla­n
    Äldre 2 May 22:17
    #47

    Jag har en fråga =)

    Jag gifter mig i November och vill inte spendera flera tusen på en brudbukett som jag ändå kommer slänga sen (nej jag vill inte spara;) Vilka blommor kan jag använda vid den årstiden, och kan man lätt binda ihop den själv?

    Om du hittar någon bild vore det awesome=) Min bröllopsklänning kommer vara svart med silvriga inslag =)

    tack på förhand 

  • Äldre 2 May 22:41
    #48

    De finns inga speciella säsongsblommor just för november men finns fortfarande mkt vackert att välja på :) har ni några andra temafärger ?:)

  • Alylly­ra
    Äldre 3 May 08:58
    #49
    Alyllyra skrev 2013-05-02 17:45:34 följande:
    Börjar bli lite orolig för det där med blommorna... Om jag åker och pratar med floristen i mitten på juni, är det för sent med tanke på att vi gifter oss i mitten på september? Har nog ganska specifika krav på vad jag vill ha, men blir det för sent för floristen att beställa då?
    Tack! Nu känner jag mig lugnare!
  • brud20­130817
    Äldre 3 May 09:44
    #50

    Hej,
    börjar fundera på blommor inför brölop i mitten på augusti. Vilka blommor passar säsongsmässigt? Har tänkt att buketten ska gå i vitt med ev lite gult eller rosa i. Tips emottages tacksamt.
     

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)