• Äldre 30 Apr 21:09
    725431 visningar
    1103 svar
    1103
    725431

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Jag jobbar som florist i Stockholm och hjälper er gärna med alla era frågor , funderingar eller om ni bara Vill ha någon att bolla idéer med :)

  • Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)
  • Äldre 9 May 19:33
    fiskin skrev 2013-05-09 08:46:58 följande:

    Vi har kanske tänkt att ha antingen pion eller hortensia i en mindre vas eller vinglas på bordet. Vilket av de alternativen skulle du föreslå och lättast (och mest ekonomiskt) att få tag på runt 8 juni? Samt om man skulle ha med nåt "grönt" på sidan av tex hortentian för att ha lite mer liv i dekorationen.


     


    Jättesnällt att du hjälper till med råd! Vilken lyx! Tack!


    Hej :) Jag skulle tycka att en pion vore de finaste, de är dessutom billigare än hortensia :) Jag tycker att de är finast med en kvist alchemilla eller fontängräs:)
  • Äldre 9 May 19:58
    Freckles skrev 2013-05-09 10:04:18 följande:
    Hej, så otroligt snällt att du hjälper till med detta! :) Vi har tänkt oss bröllop i mitten av juni 2014 med temat "En midsommarnattsdröm". Helst färger skirt grönt, vitt och rosa men kan vara flexibla. Har inte valt klänning än men tänker mig något skirt och romantiskt, inget glitter eller pärlor. Lite Vera Wang-stil, men inte det märket då det är lite för mkt för plånboken... I vilket fall: Funderat lite kring något busigt, lite trolskt men ändå inte "ängsblommor" enbart. Tips och idéer kring blommor/växter som passar?? Väldigt tacksam för inspiration och hjälp!
    Hej ! Tack så mycket :D jag tycker bara att de är kul att kunna hjälpa till med nåt som jag tycker är roligt och som jag är bra på :) Jag tycker att du ska köra på en ängsbukett , alltså en lite friare form istället för ett kompakt klot . Men för en mer sofistikerad känsla så tycker jag att man kör en mjukare färgpalett och kanske lite mer eleganta blommor så som : pioner, rosor, lejongap, riddarsporre, stjärnflocka osv. Då får man en romantisk och somrig bukett utan att de skriker midsommar :) Här kommer lite exempel på vad jag menar ung :) De är lite olika modeller, mest för att du ska få en känsla på vad som man kan göra :)








  • Äldre 9 May 20:02
    Skogus skrev 2013-05-09 12:45:48 följande:
    Hej!

    Jag tänkte höra med dig om du skulle kunna uppskatta ett ca pris på denna bukett?


    Hej :) Nu har jag räknat ett ca pris, priserna varierar ju mkt beroende på storlek, priser på blommorna osv och eftersom jag inte kan se hela buketten utan enbart en del så är de lite knivigt men jag skulle säga ung 1200-1500 ung :)
  • Äldre 9 May 20:09

    Tack så jättemycket för tips på blommor och bilder, är ungefär så jag tänkt mig! :) Stjärnflocka är ny för mig och ser vädigt fin ut som komplement till pioner, rosor och ängsblommor! Bra idéer att jobba utifrån, tack söta du!

  • Äldre 9 May 20:14
    Disa skrev 2013-05-09 11:59:27 följande:
    Hej!
    Vad snällt att du hjälper till med råd! :)

    Jag ska gifta mig 31 augusti och har fortfarande inte bestämt mig riktigt för hur jag vill att buketten ska se ut.
    vet att jag vill ha en rund och "tät" bukett, gärna med rosor. Men sen är jag sugen på några mindre blommor och så ska buketten gå i ljuslila och vitt. Har du kanske några bildförslag?=) Har googlat men inte hittat något.

    En annan fråga - brukar tärnornas buketter vara likanda fast mindre som brudbuketten? Eller hur brukar det vara? 
    Hej :) Tack , jag tycker bara att de är roligt att kunna hjälpa till :) här kommer ett gäng bilder , alla är runda buketter i vitt och ljuslila men med olika blommor och lite olika känsla :)
    Antingen så gör man en likadan fast mindre, men vanligast är att ta någon blomma ur brudens bukett . Exempelvis rosor och så får tärnan kanske en enkel bukett med 5 rosor och grönt typ , då knyts den ihop med brudens bukett men är inte exakt lika :)






  • Äldre 9 May 20:20
    Freckles skrev 2013-05-09 20:09:10 följande:
    Tack så jättemycket för tips på blommor och bilder, är ungefär så jag tänkt mig! :) Stjärnflocka är ny för mig och ser vädigt fin ut som komplement till pioner, rosor och ängsblommor! Bra idéer att jobba utifrån, tack söta du!
    Åh vad bra :) Ja stjärnflocka är superfint, den finns i vit, rosa och lila :) Andra personliga favoriter i samma tema är : sommarriddarsporre, lövkoja, astillbe och lejongap. Kolla upp dem :)

    De var så lite så :)
  • 2barns­mor
    Äldre 11 May 09:14
    Sara1991 skrev 2013-05-05 22:53:54 följande:
    2barnsmor: Jättefin :) de som är på bilden är doftranka:) De Jag skulle föreslå istället är prärieklocka:) tror de skulle passa riktigt bra , den är bra att fylla med och ger en fin form i droppen :) jagstamparpaditthjarta.blogspot.se/2010/02/dr...
    Hej!
    Tack för svar! Det var precis vad min florist sa också men hon nämnde även vit fresia.
    Så det blir champagnefärgade rosor, fresia, brudslöja och sen murgröna som droppformad i ställning.

    Supernöjd ska bli jättespännande att se den i verkligheten sen :)

     
  • Ceccan­81
    Äldre 13 May 20:23

    Hej, känner du till nån vacker grekisk blomma att ha i brudbuketten? Ska nämligen gifta oss på Rhodos i juli.

  • Äldre 13 May 21:40

    Hej! Vi gifter oss i maj nästa år och kommer ha vitt och mintgrönt som tema. Finns det någon blomma i mintgrönt?

  • Äldre 13 May 21:57

    Malin4900: fint tema , kommer nog bli jättefint och vårigt :) De finns tyvärr inga blommor i mintgrönt. Om du gärna Vill knyta in färgen i buketten så skulle Jag satsa på en helvit bukett och sen linda runt ett mintgrönt band :) De du annars skulle kunna göra är att hitta några fina brocher, knappar eller plastblommor i mintgrön som man kan använda i buketten :) tror de skulle bli väldigt fint , blir också väldigt unikt och personligt :)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)