• Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Jag jobbar som florist i Stockholm och hjälper er gärna med alla era frågor , funderingar eller om ni bara Vill ha någon att bolla idéer med :)

  • Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)
  • HannaM

    Då jag gifter mig med en officer, så blir det marint tema. Mest vitt, med inslag av marinblått och lite silver.


    Karlskronamamman
  • Sara1991

    HannaM:

    Här har jag bifogat några exempelbiilder i vitt och blått :) Finns en hel del fina blåa blommor så som: scabiosa, veronica, riddarsporre, stormhatt, hortensia, eryngium,osv .





     

  • partyoverallt

    Jag gifter mig i augusti och undrar om det är några speciella blommor som är "i säsong" just då? Tänkte eventuellt göra min egen och vill planera lite efter hur utbudet kommer att se ut

    TAck för hjälpen! 

  • Carin85

    Hej! =) Jaha, det har jag inte haft en tanke på haha. Vad bra att du sa det. Jag blev väldigt förtjust i den bukett du la upp på bild här. Ev blir det den till mig och sedan ngt mindre till mina tärnor.   Sara1991 skrev 2013-05-18 08:42:16 följande:Carin85: Hej :) om du Vill ha callor i tärnbuketten så tycker jag att du ska ha de i båda. Oftast så gör man tärnbuketten som en liten variant av brudbuketten med ung samma blommor fast mkt färre. Man kan även göra tärnbuketten i andra blommor men i samma färger så dem hänger ihop , men då tar man ofast en lite mindre fin blomma som inte tar så mkt uppmärksamhet. Ex : om bruden har en kompakt vit rosbukett så gör man bukett till tärnan med vita eller lime gröna nejlikor . Då har dem samma form , liknande färg och känsla men brudens bukett står ut mer :) hoppas du förstår mitt resonemang:) calla är en väldigt exklusiv blomma som står ut mkt så om man har den i tärnbuketten och inte i brudbuketten så är risken att den syns mer :)

  • Carin85

    Vad konstigt det blir när man citerar.....Hoppas du ser vad det står ändå Sara1991 =)

  • Sara1991

    Carin 85: kommer bli superfint :) då kan de vara fint att välja någon blomma från din bukett och köra den till tärnorna , ex .3 kallor och lite grönt :) då hör dem ihop med din bukett men de går inte att missa vilken som är brudbuketten:)

  • Sara1991
    partyoverallt skrev 2013-05-19 12:00:42 följande:
    Jag gifter mig i augusti och undrar om det är några speciella blommor som är "i säsong" just då? Tänkte eventuellt göra min egen och vill planera lite efter hur utbudet kommer att se ut

    TAck för hjälpen! 
    Hej :) I augusti så kan jag varmt rekommendera dahlian . Den har säsong då och är superfin :D en av mina storfavoriter :)




  • Malaina

    Hej! 
    Vi har tema lila och grönt på vårt bröllop! Jag vill ha lila och vita blommor i min bukett! Har hört att det är lätt hänt att man blir besviken på färgen när det gäller lila blommor!?
    Jag skulle gärna vilja ha tips på vad jag kan välja för blommor som är mörklila, de får inte vara åt det vinröda hållet hellre då åt blått!

    :)  

  • Carin85

    Ja det kommer bli toppen!! =) Tack för hjälpen!! :) Sara1991 skrev 2013-05-19 18:05:13 följande:Carin 85: kommer bli superfint :) då kan de vara fint att välja någon blomma från din bukett och köra den till tärnorna , ex .3 kallor och lite grönt :) då hör dem ihop med din bukett men de går inte att missa vilken som är brudbuketten:)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)