Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    ja! har en fråga! hade tänkt att göra min egen bukett, en blomboll (se bild) kollat runt massa för ett tag sen och kolla hur många blommor som skulle gå på hur stora oasisbollar. om vi nu t.ex tar en 11cm oasissboll, den ska visst rymma ca 50 blommor (nejlikor). 

    1. hur tung tror du den blombollen kommer bli? hörs vara en ganska tung brudbukett att ha att göra med

    2. är det billigare att köpa hem blommorna och göra själv, eller att be en florist göra? eller blir de kanske lika dyrt tro du? 


  • filibustern
    Sara1991 skrev 2013-05-01 17:48:04 följande:
    Filibustern: Ja den blir ju inte jättelätt men så många kilon väger den inte :P Har du utbildning eller har gjort buketter i Oasis tidigare ? Om du inte har det så skulle Jag avråda dig från de. Att sticka brudbukett i Oasis är väldigt knepigt och har man inte gjort de mkt tidigare så blir de lätt fel och eftersom de är i Oasis så Kan man inte ändra de. Har man satt i en blomma så får man inte sticka pm den . Att göra en blomboll är en väldigt avancerad teknik då man måste fästa blommorna en och en med ståltråd så dem sitter fast i bollen . Jag har själv inte vågat mig på de då det är mkt pill och tar mkt tid :) Ska en florist göra detta så är de arbetskostnaden som kommer dra upp priset. Jag tror att de totalt skulle kosta 1700-2000.:)
    aldrig hållit på med blommor överhuvudtaget.. men med ståltråd? på youtube så stoppar som ju bara in dom och sen är det bra? ser ju inte så avancerat ut? 
  • filibustern
    Sara1991 skrev 2013-05-01 19:33:03 följande:
    De skulle jag tyvärr inte våga lita på att de håller, är jättelätt att de lossnar. Buketten ska ju inte bara ligga still utan du ska ju kunna bära runt på den utan att de ska finnas någon risk att någon lossnar. När de är så väldigt många stjälkar som ska samsas på en så liten plats så blir de väldigt riskabelt . Så när vi gör buketter i oasis så fäster vi alltid blommorna med ståltråd ( en så kallad gaffelskaftning) , speciellt de blommorna som hänger eller sitter så att risken finns att de faller ut. Ska du då ha en bukett där blommorna hänger upp och ned så måste de fästas för att hålla :)
    hmm.. men hur gör man med ståltråden då? fungera den bara som en förlängning eller ska man typ knyta den eller nåt oxå?
  • filibustern
    Chicita skrev 2013-05-01 20:04:29 följande:
    Jag kan bara komma med en ren reflektion på det här med att sätta blommor i oasis.

    Jag gjorde låga arrangemang på kaffefat till en kompis bröllop. Jag trodde inte att det skulle vara så svårt. Bara trycka i rosorna lite här och där och täcka eventuella hålrum med lite blad.

    Jo tjena... Obestämd
    Till och med där - på platt underlag, där blommorna hade stöd i varandra så ramlade vissa ur och det blev snett och vint.
    Grejen är att oasisen är lite hårdare än man tror. Och en stjälk (även en hård ros-stjälk) är mjukare än man tror. Så stjälkarna kan böja sig och då blir det stora hål i oasisen där blomman liksom inte sitter fast längre, utan bara ligger som om det vore en "provrörsvas".
    Jag hade sönder flera blommor där stjälken vek sig, så jag fick göra kanske 2/3 så många arrangemang som jag hade tänkt för blommorna räckte inte så långt.

    Så jag skulle inte försökt göra en sån där boll själv.
    Om jag utgår ifrån den lilla erfarenhet jag har med dom där arrangemangen så skulle jag nog gå in i kyrkan med bara snöret till bollen kvar. Resten skulle ha ramlat isär på vägen dit Tungan ute 
    ja det se ju itne så svårt ut! jäkla skit... då sket sig ju den idén... 

    hade tänkt göra något annorlunda och kul, men för en billigare slant då vi ska ha budgetbröllop... suck.. 
  • filibustern

    chicita: jo.. men vet inte om det passar min sorts klänning... på din var de ju skitsnygg, då du hade som en "fortsättning" genom ärmen.. men jag ska ju ha axelbandslöst.. hm.. får kolla runt lite

  • filibustern

    hehe. jo. problemet är att ajg inte har NÅGON bild på min klänning. varken på nätet eller på mig :P men får be en florist om hjälp då planeringen drar igång.. 

  • filibustern
    Sara1991 skrev 2013-05-01 20:36:56 följande:
    Vad är de för sorts klänning du ska ha :) har ni något annat tema i övrigt ?:)
    jag har en axelbandslös klänning med flera lager på kjolen (dock inte prinsessklänning) och kort släp, pärlor på bysten och lite på kjolen (inte så mycket pärlor) ingen snörning. enkel för övrigt. ne vi har som inge tema, vi har som inte börjat planera "på riktigt" än. blir i så fall någon färg som lila eller ev. höstigt som vi gifter oss på hösten (vilket blir mest troligt). jag gillar Nejlika väldigt mycket, dels för att dom är så tåliga, och så finns dom i så många färger! gubben tycker också om dem och bruka ge mig nejlikor eller rosor om han ger mig blommor.. 
  • filibustern

    kan ju även nämna att jag är ganska kort (158) och väger 60 kg, så ajg är ju inte varken stor eller smal :P tvärkolla lite på google och hitta dessa somjag tyckte var frän. 



  • filibustern

    jag har en fråga! det är dock min karl som ska fixa min brudbukett, helt utan min vetskap, men jag visade honom exempel och han fastnade för den sk. glameliarosen/duchessrosen. mina frågor är, är den här sortens blomma/teknik något alla florister ska kunna, eller i alla fall har prövat på? och hur mycket kan en sån här bukett kosta? har för mig det är lite extra dyrt på grund av att det tar sin tid att göra den... 



  • filibustern

    har en liten fundering - har hört att björk fort vissnar inomhus, om den inte står i vatten då. tänkte på björkkvistar. vet du om det stämmer? 

  • filibustern

    hej! nu är det ju så att min karl ska fixa min brudbukett helt utan min vetskap eller involvering, MEN.. man kollar ju runt lite ändå och hintar.. :P nu har ajg förälskat mig lite i hjärtan-på-tråd i brudbuketter. 

    1. det enda jag hittar på google är runda (eller hängande) buketter med rosor rosor rosor och så hjärtan på tråd. ser det konstigt ut med en annan sorts blomma? jag är ju kär i nejlika och gerbera. skulle de blommorna fungera med hjärtanpåtråd? och MÅSTE buketten vara rund eller hängande? ser det för hemskt ut med t.ex 6-8st gerbera i en liten bukett och så hjärtanpåtråd någonstans?  typ så? 




    2. jag kan TÄNKA mig att sätta hjärtan på tråd i en brudbukett ökar upp priset rätt så mycket! har jag rätt eller fel? självklart är det ju olika från butik till butik, tänkte mer generellt.?

    tack för svar :) 

  • filibustern
    Rin skrev 2014-03-05 21:04:41 följande:
    Det klassiska tipset brukar ju vara att söka på engelska för att få fler träffar. Efter lite efterforskning lyckades jag räkna ut att man på engelska ofta verkar använda det latinska namnet Ceropegia om hjärtan på tråd. Så prova att söka på det +wedding eller +wedding flowers eller liknande så hittar du nog lite fler inspirationsbilder.
    Själv tycker jag absolut du kan kombinera hjärtan på tråd med andra blommor, varför inte gerbera liksom?
    har försökt det tidigare men det gick som dåligt.. men kanske sökte på fel ord. ska pröva igen
  • filibustern
    Sara1991 skrev 2014-03-05 22:38:09 följande:
    Filibustern: Hej :) Självklart kan man ha hjärtan på tråd tillsammans med vilka blommor man vill . Gerbera är ingen direkt vanlig bröllopsblomma och just kombinationen med hjärtan på tråd är inget jag sett tidigare . har letat runt efter bilder överallt men finns tyvärr inga på just denna kombination . Så värst mkt dyrare blir de inte , de kanske handlar om ca 50-100:- . Inte mer än så troligen :) Ett litet tips från mig skulle vara att inte kolla runt och planera i detalj hur du vill ha det. då det i slutändan kommer vara din blivandes val. hinta om form och färg och så kan du ju alltid göra . men försök att inte detaljplanera , så riskerar du inte att bli besviken om det blir nåt helt annat än du tänkt dig :)
    jo ja vet, men det är ju så svårt att låta bli! :P men det ska bli kul att se vad han hittar på^^ 
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)