• Anonym (Ska man bry sig?)

    Svägerskans klänning liknar brudklänning?

    Hur sjutton ska man tackla detta visserligen kommer den inte att vara vit men den liknar en brudklänning till formen. Den jag kommer att ha är lite enklare...

  • Svar på tråden Svägerskans klänning liknar brudklänning?
  • afturelding

    Jag håller med föregående. Är hon ung så måste det ju finnas någon som kan tala med henne utöver er. Din blivandes mor kanske?

    För övrigt är klänningen fruktansvärt ful, och den måste se ännu värre ut i rosa. Den är verkligen inte passande.

  • Anonym (Ska man bry sig?)

    Jag tror att hon har svårt för att lyssna på andra utan vill hellre gå sin egna väg och jag började ju tänka lite att någon kommer säkert att ryta ifrån. Min blivande blev väldigt förvånad och sa rakt ut att den där kan hon ju inte ha när jag visade en bild. Än finns det tid kvar.. Man kan väl påpeka att den här klänningen har ju ett litet släp på, den får du ha på ditt bröllop om du verkligen vill ha den! Men vem vet vad det blir för modell nästa gång jag vet inte om jag ska skratta eller vad jag ska göra.


     

  • Allis

    Ful eller inte, säg att den helt enkelt inte funkar på ert bröllop, inte samma dresscode eller vad som helst. Är det en ung människa så kan man inte förvänta sig att de ska järnkoll på alla tänkbara regler, att någon har lite udda klädsmak kan man däremot inte göra så mycket åt. Det finns säkert något annat lika iögonfallande men mindre jättesupergräsligtbröllopsaktigt hon kan välja. Om det är uppmärksamhet hon vill ha lär alla klänningar hamna inom den kategorin och tja.....då får det väl vara så då. Men för att det inte ska bli helt galet för henne själv kan man ju snöa in det åt något annat håll.

  • Anonym (Ska man bry sig?)

    Ja du har rätt det får bli som det blir. Jag skulle vara nöjd med att slippa släpet och förhoppningsvis ruchet och koncentrerar mig på vår dag istället.

  • Chicita

    Jag skulle nog ha spelat på att den är opraktisk.
    Typ "du kommer ju inte kunna dansa med det där släpet". Och "tänk vad ofräsch den blir efter ett tag när den släpats runt utomhus och på golv där folk går med uteskor." Och "varje gång jag tänker på din klänning så blir jag bara mer säker på mitt beslut att inte ha släp på min"...

    Alltså helt enkelt plantera tankar i huvudet om att den inte är lämplig helt enkelt.

    Hur gammal är "inte så gammal" också?
    Är det under 18 så kan ju hennes föräldrar helt enkelt förbjuda henne att ha den klänningen. 

  • daniiel
    Anonym (Ska man bry sig?) skrev 2013-04-14 16:46:50 följande:
    Vi hade en diskussion om det här ämnet häromdagen då hon tyckte mer att "vaddå inte vara snyggare än bruden, har man inte gjort sig snygg när man gifter sig får man väl skylla sig själv" Ja hon är som sagt ung :) Klänningen är inte särskilt söt mer uppseendeväckande.
    Det är en väldigt tråkig attityd tycker jag, oavsett ålder. Självklart kan inte gäster alltid ha stenkoll på vad en brud ska ha på sig och det kan lika gärna vara en stor puffig gräddbakelse som en enkel sommarklänning från HM. Jag tycker dock att inställningen hon verkar ha är tråkig ändå, att resonera på det sättet. Speciellt efter du försökta tala med henne och säga att klänningen inte riktigt lämpar sig för erat bröllop.

    Säg åt henne på skarpen! Som sagt, du säger att det är din svägerska, alltså är hon någons respektive på ert bröllop. Be den någon säga åt henne på skarpen! Ni kan ju givetvis inte förbjuda henne att klä sig i den klänningen om hon nu absolut måste ha den, men ni kan åtminstone få henne att förstå att det är väldigt ouppskattat.

    Det måste som sagt finnas något annat i hennes garderob som hon kan ha på sig kan man tycka..
  • daniiel

    Och just det TS, vilken klädkod är det ni har egentligen? Vad är klänningen gjort i för material? Är det några broderier eller stenar på den? Är den axelbandslös? Ser det mer ut som en balklänning (tex studenbalen) som man kan hitta hos en återförsäljare av bal- och brudklänningar eller som en mer typ "maxiklänning" man hittar i en vanlig butik?


  • Anonym (Ska man bry sig?)

    Klädkod kavaj och den är gjord i taft med stenar på, axelbandslös och med ett litet släp på. Man kan nog ha den på balen men jag vet inte faktiskt?

  • Chicita

    Du kan ju be henne googla klädkod Kavaj

    Det här står på Wikipedia (står ungefär lika på alla sidor man får upp)


    Kavaj


    Kavaj är numera den minst strikta av vedertagna klädkoder. För män innebär den dock i regel hel kostym, inte udda kavaj. Kostymen kan vara mörk eller ljus beroende på sammanhanget. Skjortan bör vara ljus.[1] Fluga kan användas istället för slips. Kvinnor bär klänning, kjol, dräkt eller byxdress som är elegantare än vanlig vardagsklädsel och omkring knälång.


     
  • PiaB

    Den klänningen passar inte till klädkod kavaj, som är lite finare än vardagskläder. Jag tycker förövrigt inte att den passar på en gäst på ett bröllop, oavsett kod, tycker den ser lite osmaklig ut. Men det är ju en smaksak. Och jag tycker hon har en konstig inställning att bruden får skylla sig själv om någon är snyggare. Kan man inte bara respektera brudparets önskemål?. Vill man stjäla uppmärksamhet kan man ordna en fest själv där man kan vara hur snygg man vill.


Svar på tråden Svägerskans klänning liknar brudklänning?