• daniiel

    Svägerskans klänning liknar brudklänning?

    Har du visat henne klänningen du ska ha på dig? Kan hon inte alls förstå dina känslor kring det här? Jag tycker det är jättetråkigt om du ska känna såhär inför och även eventuellt under din bröllosdag.Jag vet att många säger att man glömmer allt annat och är så fokuserad på sin nyblivna make/maka och är så lycklig uppe i det blå under bröllopsdagen att man inte tänker på sånt där då. Det kanske stämmer för dom flesta. Vi hade dock en gäst på vårat bröllop (inbjuden som en väns respektive) som vid ett flertal tillfällen frågade mig/oss vad klädkoden vi hade satt innebar och vad vi tyckte var lämpliga kläder. Jag svarade helt enkelt att gärna något lite finare än till vardags, men kanske inget man har på sig på en nattklubb. Alltså inget väldigt urringat eller muskort. Vad dyker människan upp i? En axelbandslös och väldigt urringad muskort klänning med helt gräsliga skor och vet du? Det var bland det första jag såg när vi kom till festlokalen. Hon hade en annan, bättre, klänning i kyrkan. Sedan ploppade det där upp lite titt som tätt i mitt huvud under kvällen, att varför valde hon att klä sig så? Jag hoppas verkligen att du inte ska behöva känna och tänka så. Jag tycker därför att du verkligen ska försöka prata med henne igen och förklara att den klänningen hon vill ha är fin, men kanske till ett annat tillfälle. Du skriver att det är din svägerska, så kanske din bror eller eran mamma kan prata med henne också? Självklart ska man som gäst också få känna sig fin och bekväm, men jag tvivlar starkt på att det inte finns något annat hon kan tänka sig att ha på sig på ert bröllop.   


  • daniiel
    Anonym (Ska man bry sig?) skrev 2013-04-14 16:46:50 följande:
    Vi hade en diskussion om det här ämnet häromdagen då hon tyckte mer att "vaddå inte vara snyggare än bruden, har man inte gjort sig snygg när man gifter sig får man väl skylla sig själv" Ja hon är som sagt ung :) Klänningen är inte särskilt söt mer uppseendeväckande.
    Det är en väldigt tråkig attityd tycker jag, oavsett ålder. Självklart kan inte gäster alltid ha stenkoll på vad en brud ska ha på sig och det kan lika gärna vara en stor puffig gräddbakelse som en enkel sommarklänning från HM. Jag tycker dock att inställningen hon verkar ha är tråkig ändå, att resonera på det sättet. Speciellt efter du försökta tala med henne och säga att klänningen inte riktigt lämpar sig för erat bröllop.

    Säg åt henne på skarpen! Som sagt, du säger att det är din svägerska, alltså är hon någons respektive på ert bröllop. Be den någon säga åt henne på skarpen! Ni kan ju givetvis inte förbjuda henne att klä sig i den klänningen om hon nu absolut måste ha den, men ni kan åtminstone få henne att förstå att det är väldigt ouppskattat.

    Det måste som sagt finnas något annat i hennes garderob som hon kan ha på sig kan man tycka..
  • daniiel

    Och just det TS, vilken klädkod är det ni har egentligen? Vad är klänningen gjort i för material? Är det några broderier eller stenar på den? Är den axelbandslös? Ser det mer ut som en balklänning (tex studenbalen) som man kan hitta hos en återförsäljare av bal- och brudklänningar eller som en mer typ "maxiklänning" man hittar i en vanlig butik?


Svar på tråden Svägerskans klänning liknar brudklänning?