• Sås till buffé?

    Lör 13 apr 2013 20:34 Läst 2855 gånger Totalt 8 svar
    Hotlen­a
    Visa endast
    Lör 13 apr 2013 20:34

    Hur tusan ska man göra med sås när man har buffé för 75 personer? Vi har fläskfilé, kycklingfilé och lax som köttalternativ. Potatissallad och potatisgratäng bland annat som tillbehör. Vi hade gärna vilja ha någon varm sås men hur ska man göra? Det blir ju enorma mängder sås om det ska räcka till alla! Köpa färdig kall sås (typ rydbergs bearnaise) känns dyrt då det ju också behövs stora mängder och alla gillar ju inte bea så det känns inte som om det räcker med ett alternativ... hur har ni andra som har buffé? Hjälp snälla!

  • Lör 13 apr 2013 20:51 #1

    Du skriver att ni vill ha varm sås och det har jag inte något bra förslag på. Men vi ska också ha buffé för 75 personer. Kommer ha fläskfilé, lax, kycklingpaj, pastasallad, potatis och lite andra tillbehör. Till detta kommer vi ha paresanostcreme (kesella, philadelphiaost, parmesanost) och kall basilikasås (Philadelphia, basilika, gräslök, vitlök och cremefraiche).

  • Hotlen­a
    Visa endast
    Mån 15 apr 2013 21:29 #2

    Jag tänker lite att om man gör iordning såsen innan och värmer i micron eftersom. Det kanske kunde funka? Har en jättegod enkel whiskeysås som man kanske skulle kunna ha. Men den måste ju vara varm och hållas varm...

  • Mån 15 apr 2013 21:46 #3

    Tror du inte den blir godare om man värmer på den på spisen? Kan du inte ha sånna underlägg som man värmer i micron för att hjälpa till att hålla värmen?

  • Mån 15 apr 2013 22:28 #4

    Om jag vore du hade jag haft kalla såses ist. Lite olika kalla röror. Det kan ni ju enkelt göra hemma själva. Tex fetasost-röra www.kokaihop.se/recept/fetaostrora, kall bea www.recepten.se/recept/kall_beearnaisesaas.html och chutney sås www.norrmejerier.se/recept/mango-chutney-sas


  • Mån 15 apr 2013 22:35 #5

    Jag röstar på kalla röror om ni nu måste ha något till. Sås är väldigt känsligt.

  • Tis 16 apr 2013 00:52 #6

    Man kan ju hyra värmebläck?
    Vi kommer köpa en bearnaise från en restaurang, kanske rödvinssås också. Göra någon creme (likt parmesancremen som beskrevs ovan). Alla kanske inte gillar det, men så är det.  

  • Tis 16 apr 2013 06:38 #7

    Det finns såstermosar som du kan hälla upp såsen i.


     


     


     

  • Maria7­6
    Visa endast
    Fre 19 apr 2013 09:57 #8

    Pepparsås passar både till kött och kyckling. Bas med smör och vetemjöl, kalvfond, grädde och peppar.... Sjuda ett tag då pepparsmaken blir starkare ju längre den kokar. Lätt att göra och jättegott! :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll