Inlägg från: veronica84 |Visa alla inlägg
 • veronica84

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  xMariax skrev 2013-10-14 11:19:44 följande:
  Jag vet verkligen inte alls hur jag ska göra med en av mina tärnor (min blivande svägerska dessutom!).. Hon visar inget intresse alls och skiter i att svara på sms, samtal och dylikt.. Jag minns inte om jag skrivit här att mina 2 andra tärnor var här och kollade klänningar för några veckor sen? Iaf. Jag och svägerskan kom övverens några dagar innan om att hon skulle vara online på fb då och kolla klänningarna och liksom ''vara delaktig'' så gott det går trots avståndet. Hon bor ca 25 mil härifrån utan bil och körkort.
  Hon svarade inte på flera dagar, så tillslut tröttnade jag och smsade henne för att fråga vad hon tyckte om klänningarna. Jag fick svaret ''Jag har varit hos pojkvännen typ heeeeela tiden och internet funkar typ inte hos honom''... Nej men du sa ju att du skulle kolla med oss!?
  När hon väl tittade på klänningarna så var det ingen som föll henne smaken, så de tre beslöt gemensamt att de skulle köpa en klänning från ebay (den enda som alla 3 har gillat). Men här om dagen släppte hon bomben!

  ''Kan vi beställa klänningarna om NÅGRA månader? Jag vill gå ner i vikt först!'' Vilket hon pratat om i flera flera år, men aldrig tar tag i ''på riktigt'' utan hon jojjo-bantar i perioder.. I somras när vi var iväg på semster ihop så var hon inne i en sån period.. Då åt hon INGENTING för att på kvällen halsa vin och öl.. När hon är hemma och 'bantar' så vägrar hon äta mat för att sen smälla i sig popcorn och massa skit på kvällen.. Detta har som sagt pågott i flera flera år så vi är ju helt säkra på att hon faktiskt inte kommer ta tag i det heller... Hon vill dessutom gå ner till ynka 48 kg till sina 165 cm så det blir ju inte lätt heller...
  De andra tärnorna vill beställa nu så att de slipper tänka mer på det sen då de har en massa annat också som börjar snart och de vet inte hur ekonomin ser ut då, men min svägerska sätter ju käppar i hjulen just nu och vägrar svara när jag försöker nå henne.. Vi har bestämt att vi ska ta ett rejält snack med henne när vi träffar henne i slutet av oktober..

  Såååå skönt att få ur den där skiten!!  
  24 Maj 2014
  Men åhh vad jag hade blivit galen på min svägerska om hon hade betett sig så.. Kan inte dina andra två tärnorna beställa iaf utan henne? Eller vill du att alla tre har exakt likadana? Tänkte om färgen bara ska matcha.
  Hemsk tanke kanske, men behöver du henne som tärna eller räcker det med två? Om du säger ifrån att nu behöver vi beställa klänningar och vi kan inte vänta tills senare då klänningarna kanske inte finns kvar eller något..
  Lycka till iaf :) Härligt att du har hittat en fotograf igen :)
  Caledonia skrev 2013-10-16 20:03:42 följande:
  Idag fixade vi ringar... Vi är rätt heta på gröten Men jag gillar att vara ute i god tid

  Sångerskan vi hade i åtanke hade inte möjlighet att sjunga på vårt bröllop så dagen har gått åt att hitta en ny. Föll för denna tjejen: www.saratemren.se - känns bra!
  Härligt att vara tidigt ute så kan ni ta det lite lugnt längre fram :)

   
  24:e maj 2014 kl 15
 • veronica84
  xMariax skrev 2013-10-17 22:01:50 följande:
  Jag hade egentligen bara önskemål om färg, det var tärnorna som bestämde att de mååååste ha likadana (jag tror de är lite skadade av romantisk komedi.. ) Men de håller på och velar så dant så nu kräver jag att de köper olika..
  Idag fick jag sms av min svägerska att hon ''hoppar av''.. Jag är lite ledsen för det, men förstår henne och tycker det känns lite skönt ändå. Mycket pågår i hennes liv just nu (som vi inte fått veta, annars hade vi förstått henne..) så hon orkar helt enkelt inte..

   
  24 Maj 2014
  jag förstår att det är tråkigt, men det kanske ändå är bäst så. Så kan hon ta itu med sina problem och slippa känna stress eller ångest för att hon inte engagerar sig i ert bröllop, för det kände hon nog säkert.
  Sen kan du koncentrera dig vidare på ert bröllop. Ska du leta efter en till tärna eller räcker det med två? 
  24:e maj 2014 kl 15
 • veronica84
  sofiecallmer skrev 2013-10-23 18:54:06 följande:
  Måste bara ställa frågan här då alla är i samma sits (vi gifter oss i maj). Vi planerar att gifta oss i kyrkan och bli vigda av en präst. Men när vi sen ska boka kyrka OCH präst så får jag veta att de inte schemalagt vem av prästerna som är i tjänst, vilket innebär att om det är en församling där det finns flera präster å man endast känner att en av dessa präserna passar för oss och får vår vigsel...Så kan de bli en av de andra prästerna som är i tjänst just på vår vigseldag och vi kan inget göra...Man vill ju boka kyrka och präst omgående så de inte blir fullbokat å när vi vill ha de...Hur gör man om man får veta man får en präst som man inte vill dka viga oss???

  Jag har bett om att få en präst som har döpt mig och mina syskon, kusiner, min mamma och hennes syskon etc.. Vi känner till honom väl och jag fick själv ringa och fråga honom eftersom han har gått i pension.


  Han svarade mig såhär nu när han är lite äldre ;) Om gud vill att jag lever då, så viger jag självklart er! :)


  Bara hoppas på det! :)


  24:e maj kl 15
 • veronica84
  Caledonia skrev 2013-11-04 20:15:27 följande:
  Min klänning har kommit nu! Jag är mycket nöjd (och jag slapp tull!). Jag måste göra ett par mindre ändringar, men det ska inte vara några problem. Kan inte lägga upp bilder med paddan så jag får återkomma med bilder

  Var inte så säker på att du slipper tull! Det trodde jag med nämligen och några dagar senare kom det en faktura från UPS på 900 kr ;) Det var bara att glatt betala, men jag är så nöjd med min klänning ändå :)


  Frupuff och May day: Välkomna hit :)


  xMariax: 200 dagar.. Åhh pirrar ju lite extra i hjärtat på ett bra sätt :)


  I helgen var vi till Söderhamn och hälsade på m2b´s familj. Tog med mig svärmor till Hudik och köpte champagneglas som en tjej på facebook Bröllop köp och sälj hade :) Köpte 20 st för 60 kr.. Jätte nöjd :)


   


   


  24:e maj 2014 kl 15
 • veronica84

  Vilken butik då? Har för mig att du och jag var intresserad av likadan ring nämligen? :)


  xMariax skrev 2013-11-06 18:33:30 följande:
  Nu har äntligen inbjudningarna kommit!!! Är supernöjd!! Ni får ursäkta den dåliga kvaliten, det är fotat med mobilkamera just nu..


  Jag och m2b var nere på stan idag också och av ren slump såg vi att min ring var på 20% rea just nu!!! Så imorgon ska jag åka in och köpa den!! Pirrigt!!!
  Kommer kosta ca 5200:- istället för strax över 6500:-
 • veronica84
  Caledonia skrev 2013-11-06 19:35:33 följande:
  Veronica - som jag förstått det så om man får tull på paket skickade via EMS så får man som ett postförskott och betalar tullen när man hämtar ut paketet. Mitt paket blev utkört av Posten. EMS skickar iaf inga egna fakturor, de sköts av Posten här i Sverige och det stod även ordet "tullfri" på paketet. Har inte hört att Posten skickar ut fakturor?
  Ok :) Vad skönt för dig :) Jag fick från UPS och jag hämtade ut den själv på deras lager på Arlanda.
 • veronica84
  xMariax skrev 2013-11-07 15:34:42 följande:
  Guldskytten i Eskilstuna.

  Ok tack :)


  Skönt att ni har det avprickat. Jag funderar på att gå till smycka här i Märsta. Hon sa att jag skulle kunna få ett lite bättre pris än en annan guldbutik här i stan. Kan man försöka pruta ner priser på ringar? Någon som vet? Kanske några hundralappar?


  Caledonia: Så himla smidigt :) Lägg gärna upp bilder sen när du har varit på provuppsättning :)

 • veronica84
  xMariax skrev 2013-11-08 08:42:46 följande:
  Jag tror inte att det skulle gå att pruta när det är en stor kedja, däremot kanske om det är en enskilld butik.

  Ok tack :)


  Jag skulle vänta tills november och kolla om lokalen(församlingshemmet) intill kyrkan är ledig och nu har vi kommit till rätt månad iaf :) Ska nog testa att ringa i eftermiddag när jag slutar tidigt för en gångs skull.


  Annars står det rätt still här med. m2b´s kläder ska köpas i mitten på dec när min mamma kommer ner och är barnvakt. Tänkte kolla på ringar samma dag.


  Maten och tårtan är fortfarande inte bestämt, känns så långt bort att redan nu bestämma oss, men kanske lika bra att göra det så kan vi bocka av den punkten oxå.

 • veronica84

  Frupuff: Jag har beställt en klänning från jenjenhouse. Fick den efter ca 2-3 veckor har jag för mig. Figursydd och passade bra, blev lite tajt vid armhålan så där ska en sömmerska få hjälpa till. Men annars är jag hur nöjd som helst med klänningen :)

 • veronica84
  FruPuff skrev 2013-11-12 12:07:06 följande:

  Va kul att det är fler som beställer kläningar via nätet.


  xMariax: åh det kan nog bli jättefint! :)

  Veronica84: va spännande, du har inte lust att visa bild på din klänning och bilden på jenjen:s sida? :P


  Visst fixar det i veckan :)
Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014